tiistai 31. joulukuuta 2013

Sampsa Kataja - SDP

Mistä vuosi 2013 tullaan muistamaan? Ainakin siitä, että Suomi on todistettavasti vajonnut sosialismiin. Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtajana vuoden vaihteessa aloittava Risto Murto toteaa, että Sampsa Katajan ehdotus eläkeyhtiöiden varallisuuden siirtämisestä yhteen, valtion virkamiesten hallinnoimaan yhtiöön edustaa marxilaista sosialismia:
Kokoomuksen kansanedustajan Sampsa Katajan ajatus saa Risto Murrolta tyrmäyksen. Yksityisten eläkeyhtiöiden sadan miljardin euron rahastoihin ei parane koskea.

- Ei ole realistista, että vuosikymmenien aikana kerätty raha sosialisoitaisiin, sanoo Murto tiukasti.
Tämä eduskunnan täysistunnossa päissään tokkuroinut satakuntalainen idiootti edustaa entistä konservatiivipuolue Kokoomusta. Kataja on crony capitalismin ruumiillistuma - heppu on johtanut Kevan hallitusta aikana, jolloin yhtiön johto on rypenyt moraalisessa kriisissään Merja Ailuksen johdolla, keplotellut Rovaniemen kelkkatehtaan ja Arto Merisalon jakaman vaalituen ristitulessa ja selvinnyt syytteiltä ja tuomiolta ilmeisesti lähinnä oikeuskanslerin takaaman hyväveli-rituaalipesun turvin.

Italiassa sosialisoinnin kohteena on maailman vanhin pankki, Monte dei Paschi di Siena. Jotain ajallemme kovin kuvaavaa on siinä, että yli 500 vuotta toiminut pankki sosialisoidaan, ja jotain yhtä kuvaavaa on siinä, että samaa vaatii Suomessa entisen oikeistopuolueen napamies. Toimittaja Olli Herrala osuvasti kiteyttää, ja näihin enteellisiin sanoihin on hyvä päättää vuosi 2013:
Outotecin Korhonen mainitsee provokatiivisesti, että ”osa virkamiehistä saa palkkaa Suomen kansantalouden sabotoimisesta”.

Demarit ovat onnistuneet siinä, mitä monet ovat aikojen saatossa yrittäneet: ne ovat saaneet ihmiset rakastamaan orjuuttaan hyvinvointivaltioissaan.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kenen tehtävä on hajottaa hallitus? Kenellä on vastuu? Sixpack suistaa maan raiteiltaan. Kataisen kyky on luoda positiivista esikuvaa kansainvälisyydestä suomalaiseen yritysmaailmaan ja yleisestikin. Se on merkittävää, valtionjohtoon tarvinnee muutakin kuin söpön imagon. Urpilainen aivan pihalla, hänen olisi hyvä hypätä oravanpyörästä välituntivalvojaksi ja takasin koulun penkille. Hallitus tarvitsisi nyt kokeneita broilereita takasin pistämään tilannetta kuriin. Tuokaa rehtori keskusradioon tai auditorioon, tätä mestarikurssia eivät vie noviisit. He vain vikisevät.

Kumitonttu kirjoitti...

Katainen Brysseliin ja Alex Stubb nousee pääkanisteriksi. Tsiisus.

Anonyymi kirjoitti...

Stubbin eväät johtajuudesta -koulumaailmasta tuttua sekin- taitaa olla kuitenkin nyt Se kontribuutio, mitä maa tarvitsisi. Päätökset voivat joskus tuntua jopa kiusaamiselta, valitettavasti. Katainen on yksinkertaisesti liian normaali poliittiseen eliittiin. Soini kuuraa kevätsiivousta, mutta lika on hieman pinttynyt, tokkopa ehtii puhdasta tulla ajoissa. Sen sijaan Sampo Terhossa voisi olla ainesta hyvin korkealle, supliikki pelaa, älykäs ja sivistynyt ihminen kaikin puolin.

Kumitonttu kirjoitti...

Mahdotonta etukäteen arvioida kenestä olisi ruoriin. Mannerheimin arvostus sotaväessä oli niin rikkumaton, että hänen johdossaan maa taipui uskomattomaan kyykkyyn murenematta palasiksi. Linkomies puolestaan oli niin sivistynyt että pystyi vastaamaan poliittisen kentän johtamisesta keväällä 44 kun Ryti oli täysin toimintakyvytön.

Nykypoliitikoista ei voi helpolla arvioida heidän paineensietokykyään. Sipilä on menestynyt privassa, mutta en tiedä miten menestyisi pääministerinä, kun se on kuitenkin ihan erilaista - järki puuttuu ja tunteet on pelissä.

Sampo Terho on erittäin fiksun oloinen, mutta onko hän kiinnostunut johtamaan kansakuntaa, epäilen. Soinia arvostan kaiken kokemansa jälkeen hän ei ole korruptoitunut, katkera tai kostonhimoinen. Sosialisteille - Katainen ml. - on vaan mahdotonta myöntää omat virheensä, ja niitä virheitä korostamalla Soini on hankkinut nykyisen asemansa. Siksi en usko että Soini koskaan voisi johtaa hallitusta. Ministeri hän on ilman muuta seuraavassa hallituksessa.

Sipilän asema on vaikea kun kevään eurovaaleissa on sekä Olli Rehn että Paavo Väyrynen. Ääni kepulle voi olla ääni kummalle vain. Vähän niin kuin ääni RKP:lle oli ääni Nils Torvaldsille.

Anonyymi kirjoitti...

Sosialisteille on vaikea myöntää virheensä. Utopia virheettömyydestä on virhe.
Paasikiven sanoin " Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku ". Mikä on/oli C.G. Mannerheimin salaisuus? Mitä ajattelee Jörn Donner asiasta? Kasvoiko Mannerheimista itänaapurin asiantuntija? Oma historian tuntemukseni riittää vain arvailuihin.
Kiitos Kumis inspiroivasta blogista!

Miltton Friidman kirjoitti...

En ymmärrä Katajan ehdotusta.

Miksi Suomeen pitäisi luoda yksi mammuttimainen keskusorganisaatio lisää?

Anonyymi kirjoitti...

Sori off topicista, mutta ajattelin mainostaa täällä tällaista uutta dokumenttia Muslimiveljeskunnasta, joka varmaan kiinnostaa blogin ylläpitäjää ja lukioita: https://www.youtube.com/watch?v=BzyNvfZjLiQ

Igor kirjoitti...

Vaikka minusta tuollainen peruseläkejärjestelmä voisi hyvin olla valtion hoitama mitä tuo Katajan ehdotus kai tarkoittanee. Lasketaanhan se nykyäänkin Suomen vakavaraisuuslaskelmissa ulkoisen puolen varallisuudeksi. Kai se on edelleen suurin syy tuohon triple A luottoluokitukselle.

Mutta en hyväksy tuollaista sosialisoimista enkä usko virkamiesten yhtään sen paremmin hoitavan eläkerahastojen sijoitussalkkua. Jopa päinvastoin. Vaikka en nykyistä systeemiä pidä mitenkään erityisen hyvänä niin en minä sitä huonontaakaan enää haluaisi.

Aika vasemmalle tuo kokoomus näyttää jo soljuneen vai onko vain kyse tyhmyydestä vai peräti molemmista?


Tiedemies kirjoitti...

Nipotan edelleen. Eläkeyhtiöiden rahat ovat yksityisten hallinnoimia, mutta sosialisoituja rahoja ne silti ovat. Omassa teoriassasi liberaalista fascismista, eläkeyhtiöt ovat valtion jatkeita, eivät mitään todellisia yksityisiä yrityksiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Tidari on ihan oikeassa, kuten yleensä. En intä vastaan.

Igor, Kokoomus on liukunut vasemmalle 70-luvulta alkaen kanervoiden, suomisten ja untohämäläisten johdolla. Nykyinen Siilinjärven valopää on noista em pyrkyreistä poiketen myös tyhmä. Siis ihan oikeasti. En ole Jyrkiä koskaan tavannut mutta kuulemani jutut pojan puheista ja ajattelutavasta eivät jätä asiasta epäselvyyttä.

Kiitos Anolle videolinkistä. Ihan hyvää kamaa vaikka onkin, tehty enemmän amerikkalaiselle katsojalle.

Kiitos toiselle anolle. Blogi on lukijoidensa näköinen. Mannerheim tunsi hyvin venäläisen identiteetin ja totesi eri yhteyksissä, että vaikka kommunismi joskus kaatuu, Venäjä jää silti naapuriksemme. Sen takia Venäläisiä tulee osata varoa, mutta on oikeus ja kohtuus silti puolustaa omaa maataan ja omaisuuttaan.

IDA kirjoitti...

Tiedemies on kyllä hämmentävänkin oikeassa ja asian ytimessa. Sen kunniaksi

http://www.youtube.com/watch?v=1tTUoHk_YRM

Hyvää uutta vuotta! :)