Packersin pelinrakentaja Aaron Rodgers sairasteli, ja Packersin peliä "johti" nuorempi kokelas Matt Flynn. Packersin kausi on ollut järkyttävää taapertamista ja siltä näytti tämäkin ottelu, kunnes Cowboyt päättivät pelata upporikasta ja rutiköyhää. Oletteko muuten koskaan tulleet miettineeksi, miksi peleissä, joissa onnella on iso vaikutus, pelaajat tekevät erilaisia taikauskoisia rituaaleja ennen suoritustaan (Flynn nuolaisee oikean kätensä sormia), mutta oikeassa shakkipelissä pelaajat eivät koskaan tee ristinmerkkejä tai muitakaan hyvää onnea tuovia eleitä?
Vaan kohta loppuvat nämä ristinmerkkien tekemiset täälläkin. Frontpagemagissa oli (jo yli seitsemän vuotta sitten) artikkeli, jossa kuvailtiin Ruotsissa asuvien muhisten pukeutuvan T-paitoihin, joissa kerrottiin selkeät päämäärät viikinkijälkeläisten siirtämiseksi Valhallaan. Musliminuoret (TM) totesivat rehvakkaasti, että
2030 — then we take over!Frontpagen mukaan Hollannin oikeusministeri Piet Hein Donner totesi, että muslimeilla on oikeus demokraattisen järjestelmän puitteissa vaihtaa Hollannin lait sharia-lakeihin, jos he saavat enemmistön parlamenttiin. Jätän nyt vetämättä tässä sen iänikuisen natsi-kortin vasemmiston muistuttaessa toistuvasti, että "natsit nousivat demokraattista tietä valtaan". Tietenkin saman asian voi muotoilla vielä hullummin, kuten Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen ministeri Jens Orback:
Meidän täytyy suvaita islamia ja suhtautua siihen avoimin mielin, sillä joutuessamme itse vähemmistöön, he toimivat vastavuoroisesti samoin.Täytyy vain toivoa, että samoin kuin Dallas Cowboys kompastui omaan ylimielisyyteensä, me jaksamme ns. pelata loppuun asti omaa peliämme.
We must be open and tolerant towards Islam and Muslims because when we become a minority, they will be so towards us.
13 kommenttia:
Mitä vähemmän ihmiset kykenevät omaan elämäänsä vaikuttamaan ja mitä enemmän he jäävät oman onnensa nojaan, sitä lyhytnäköisemmiksi, taikauskoisemmiksi ja fatalistisemmiksi he tulevat; kun taas silloin, jos ihmiselle mahdollistetaan omaan elämäänsä vaikuttaminen ja mitä vähemmän onnella ja sattumalla on näppinsä pelissä, sitä harvinaisempaa myös on taikausko.
Uskolla on kiistattomat etunsa, vaikka usko olisi ulkopuoliselle täysin irrationaalista kuten taikausko. Ihmisillä on nimittäin taipumus turhautua jos jää täysin toimettomaksi. Rukoilemalla osoittaa tekevänsä sentään jotain.
Jos on täysin passivoitunut, tekee helpommin virheitä. Uskomalla ennusmerkkien voimaan, shamaanien rituaaleihin, taikauskoon tai vaikka rukouksiin ihminen ei ole niin ahdistunut vaan rauhallisempi ja keskittyneempi.
Mun mielestä toi packer ei tarkoita ahtaajaa vaan lihankäsittelijää. Ei mulla muuta. Jatkakaa.
Tuo Orbackin lausunto on minullekin tuttu. Kuvaa sinisilmäisyyttä parhaimmillaan. Tai pahimmillaan. Siitä tulee mieleen se norjalainen naispuolinen yhteiskuntatutkija, en nyt muista nimeä, joka totesi Norjassa tapahtuneista rikastusraiskauksista niin, että naisten pitäisi ymmärtää muutokset yhteiskunnassa ja ymmärtää olla pukeutumatta provosoivasti.
Mitä tulee tuohon jenkkifutikseen, niin aikanaan se näytti minusta vaan lajilta, jossa isot miehet juoksevat läjiin, mutta sitten kun vähän enemmän sitä seurasi, niin sehän on oikeasti perin taktinen laji. Tartteis varmaan tutustua enemmän tuohon rugbyynkin.
Onnen ja menestyksen täyttämää uutta vuotta Kumikselle.
Kiitoksia Ykä, ja toivotaan, että kasvottomat markkinavoimat mahdollisimman pikaisesti sulkisivat rahahanansa ja pakottaisivat poliittisen eliitin pohtimaan perusasioita. Vastenmielistähän tuo nykymeno on, kuten olemme tässä jo vuosia toisillemme muistaneet murehtia.
Provosoiva pukeutuminen on parasta, mitä länsimainen yhteiskunta on tarjonnut. Missä lepää silmä paremmin kuin kauniin naisvartalon ihailussa? Jos sen ajatuksen kanssa ei kykene elämään, niin kyllä on pääkopassa vikaa. Seksi kuuluu elämään ja sen kieltäminen on epäinhimillisen käytöksen vaatimista inhimilliseltä olennolta.
Jenkkifutiksesta sen verran, että lajihan vaatii samalla tavalla ymmärrystä sääntöjen osalta kuin muutkin palloilulajit. Sitten jonkin verran toistoa että säännöt uppoavat kaaliin. Palloilulajeista se on tosiaan kaikkein pisimmälle kehittynyt, jos sillä tarkoitetaan pelitaktiikkaa. Toisin kuin lätkässä ja futiksessa, amerikkalaisessa jalkapallossa kaikkein kovimmat rangaistukset annetaan vastustajan tahallisesta vahingoittamisesta tai sellaisen yrittämisestä. Niinpä pelissä näkee huomattavan harvoin mitään törkeyksiä, koska pelaajille on pienestä pitäen opetettu lajin herrasmiessäännöt. Toki loukkaantumisia sattuu, kun kyseessä on sentään kontaktilaji.
Toki jos herrasmieslajia haetaan, niin varmaan kriketti kannattaa myös muistaa. Sehän on maailman suosituimpia palloilulajeja, vaikkei täällä niin tunnettu olekaan.
Englanninopettaja oli pelannut paljon kotimaassaan Englannissa krikettiä ja selitti säännötkin. Se on sopivan leppoinen peli, ottelu voi kestää päivän.
Mä viime viikolla tapasin yhden intialaisen joka kertoi harrastavansa sitä täällä Suomessa!
Lupauduin ens kesänä mennä katsomaan yhden matsin krikettiä. En tiedä siitä yhtään mitään.
Provosoivasta pukeutumisesta olen täysin samaa mieltä. Naisvartalo kun on vaan kerta kaikkiaan niin kaunis. Mutta mietitäänpä jos joku pohjoismaalainen tämmönen konservatiiviseksi laskettava miespuolinen tyyppi olis sanonut, että naisten pitäisi pukeutua vähän peittävämmin, koska muuten se olisi epäsiveellistä, niin mitenkä taivaankorkea älämölö siitä olis noussut?
Sehän sovinistisika oltais vaadittu munista hirteen.
Tuota krikettiä mullekin aikanaan selitti yksi ulkomaalainen heppu, mutta en minä päässyt oikein jyvälle. Tietysti jos aletaan puhumaan äärimmäisistä miesten lajeista, niin aussifutis on listalla kyllä varsin korkealla.
Ahtaaja = stevedore.
"Lupauduin ens kesänä mennä katsomaan yhden matsin krikettiä. En tiedä siitä yhtään mitään."
Pelillä on paljon yhteistä baseballin ja pesäpallon kanssa.
Peruserot ovat seuraavat:
- Syöttäjiä on yhtä aikaa kaksi samoin kuin lyöjiä. Kun lyöjät vaihtavat puolta,tulee juoksu.
- Syöttötapahtumassa syöttäjä tavoittelee hilaa (wicket) maan kautta. Syötössä käsi on ojennettuna suoraan ylös. Lyöjä pyrkii lyömään palloa ja tekemään juoksua.
- Lyöjä palaa, jos hän lyö kopin tai jos pallo osuu hilaan, ennen kuin lyöjät ehtivät vaihtaa puolta. Myös pallon "torjuminen" jaloilla johtaa paloon.
- Läpilyönti eli boundary tuottaa kuusi pistettä, jos pallo menee ilmassa kentän rajojen ulkopuolelle ja neljä pistettä, jos se osuu maahan ennen ulkorajaa.
- Vuoro päättyy, kun 10 11:stä lyöjästä on poltettu eli jäljellä on vain yksi.
- "varsinaisessa" viiden päivän kriketissä kumpikin joukkue pelaa kaksi kertaa sisällä.
Erityisesti pesäpalloon verrattuna peli on tylsää seurattavaa. "Varsinainen" krikettiottelu kestää enimmillään viisi päivää ja tällainen peli on varsin tylsää seurattavaa, koska suurin osa syötöistä ei johda mihinkään.
Pelistä on kehitetty kestoltaan lyhyempiä versioita. Ns. yhden päivän kriketissä "overien" (6 palloa) määrää on rajoitettu. Tämä tosin syö pelistä taktisia ulottuvuuksia verrattuna viiden päivän krikettiin ja tekee siitä enemmänkin lyöntikilpailun.
Juuri tällä hetkellä on menossa yksi parhaista näkemistäni matseista - Intia vastaan Etelä-Afrikka. Kuningas Jaques Kallis pelaa viimeistä matsiaan ja löi eilen sata.
- lääkäri -
Ristus... Viikon kestävä ottelu :D
Kyllä mä nyt yhden päivän kestän siellä kentän laidalla, kun niillä on kuulemma sapuskat ja juomat mukana, mutta aivan järkyttävältä kuulostaa että istuis viikon siellä. Ehkä joskus 1800-luvulla on ollut aika siistiä loikoilla kentällä iskemässä naisia kun kolonialismi on ollut elämänsä kukoistuksessa, mutta mutta...
Eilen tuli katseltua tallennettu peli Packers - Chicago Bears. Packers voitti ja varmisti paikkansa pleikkareihin.
Aussifutikseenkin varmaan vois ihastua, mutta kun ei ole koskaan tullut seurattua niin ei ole oppinut pelin saloja. Eihän tuollaiset kansallislajit, kuten pesäpallo, voi olla läpisurkeita jos niillä on satoja tuhansia harrastajia. Vaikka kotimaisen lätkänkin taso on nykyään aika surkea, niin on se silti erittäin suosittua.
Jossain Ässien kotimatsissa lipun saa kympillä seisomokatsomoon, mutta silti joka ottelu ei ole loppuun myyty. Amerikassa kausikortti football-areenalle maksaa joitain tuhansia vaikka otteluita ei (ylimmällä sarjatasolla) ole kuin 15 vuodessa jos pelit päättyvät runkosarjaan. Kuvastaa hyvin kansojen varallisuuseroa, kun jenkkifutis areenalle kuitenkin mahtuu 100.000 katsojaa ja jokainen matsi on loppuun myyty.
Jenkkifutis on kyllä todella hieno peli. Nykyään ei vain jaksa seurata kuin Super Bowlin, joten olen aika pihalla pelin tämän hetkisestä tilanteesta ja kehityksestä.
Hienoimpia pallopelejä kuitenkin ja sen pallon heittäminen ja kiinniottaminen on hauskaa. Juosta tai taklata tässä ei enää jaksaisikaan, joten paras muistella niitä mitkä onnistuvat vanhuksiltakin ;)
Lähetä kommentti