keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Myötätuntoinen konservatismi

Helsingin Totuus on vihdoin viimein joutunut myöntämään kansainvälisiä lehtiä seuranneelle jo pidemmän aikaa tiedossa olleen asian: Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kaikkien aikojen inhotuin ja vähiten arvostettu presidentti. Lehti kirjoittaa:
Tuoreessa Gallupin kyselyssä 49 prosenttia amerikkalaisista sanoi suhtautuvansa Bushiin myönteisesti ja 46 prosenttia kielteisesti. Luvut ovat plussalla ensi kertaa kahdeksaan vuoteen ja paremmat kuin presidentti Barack Obamalla. Bushin suosion kasvua selittää ajan kuluminen ja hänen oman puolueensa republikaanien valuminen äärioikealle. Bush näyttää päivä päivältä maltillisemmalta.

Republikaanisessa puolueessa on vahvistunut libertaristinen ajattelu, jonka mukaan Yhdysvaltojen pitäisi huolehtia vain omista asioistaan eikä valtion pitäisi puuttua ihmisten elämään. Bushin lanseeraama "myötätuntoinen konservatismi" on alakynnessä.

Joitain Bushin suosion elpyminen ärsyttää. Kansalaisjärjestö MoveOn.orgin johtaja Anna Galland sanoi The New York Timesissa, että Yhdysvallat maksaa edelleen hintaa Bushin kauden holtittomasta talouspolitiikasta ja sotaisasta ulkopolitiikasta.
Turha on tietenkään kertoa lehden lukijoille, että Obaman hallinnon aikana Yhdysvallat on ottanut enemmän velkaa kuin sitä ennen yhteensä. Kirjoituksessa Bushin politiikkaa pidetään "myötätuntoisena konservatismina", vaikka todellisuudessa se oli samanlaista crony capitalismia kuin Obamankin. Obaman toteuttaman "Yhdysvaltain eristäytymisen" vastapainona Bushin kaudella oli Reaganin kiihdyttämä patoamisen politiikka, joskin Reagan patosi kommunismia ja Bush islamia.

Rasittavinta on silti todeta, että Totuus väittää - edelleen - Tea Party -liikkeen olevan "äärioikeistolainen" ja libertarismin olevan ei-maltillista, mitä ikinä se tarkoittaakaan näinä päivinä. Kirjoituksessa paistaa läpi älyllinen epärehellisyys, tyhjänpäiväisyys ja kaikki se henkinen laiskuus, jonka takia kyseisen mielipideaviisin julkaisuista en ainakaan minä viitsi maksaa pennin latia.

Lehden toisessa uutisessa viikon takaa kirjoitettiin, että
Äärioikeistolaiset hyökkäsivät rasisminvastaiseen mielenosoitukseen Kärrtorpissa eteläisessä Tukholmasssa.
Kaikki nykyistä uuskieltä hallitsevat ymmärtävät heti, että kyseessä on ollut monikulttuurisen antifasistisen ideologian kannattajien kulkue, jonka kylkeen on liimaantunut väkivaltaa kaihtamattomia lähinnä kommunisteiksi luettavia huligaaneja. Verenhaju on kulkeutunut vastapuolen - lähinnä rotutietoisen vasemmiston eli kansallis-sosialistien - nenään ja taitavasti naamioitu näytelmä on ties monettako kertaa taas pyörähtänyt käyntiin. Media ja poliisit istuvat sponsorin ominaisuudessa suuren yleisön joko kauhistellessa tai puistellessa epäuskoisina päätään, riippuen tajuavatko he ns. humpan juonta vaiko eivät.

Näissä kahdessa uutisessa paljastuu eurooppalaisen vasemmiston henkinen ahdinko. Yhdysvaltain libertaareja kutsutaan samalla termillä - äärioikeisto - kuin ruotsalaista rotuhygieniaan hurahtaneita sosialisteja. Barack Obaman kannatuksen alamäen analyysiä on lehdestä tietenkin turha lukea, koska Obaman ajama yhteiskunta muistuttaa kovasti pohjoismaista hyvinvointivaltiota eli liberaalia fascismia. Sen arvostelu on Suomessa samanlainen tabu kuin stalinisteille oli sotaan joutuminen kilpailevan sosialistisen liikkeen kanssa, mistä syystä kilpailevaa liiketta alettiin kutsua "äärioikeistolaiseksi".

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Obaman toteuttama "Yhdysvaltojen eristäytyminen" on johtunut siitä, että hän on "viisaasti" näyttänyt keskisormea ystäville ja liittolaisille, jotka ovat ymmärrettävästi hieman nyreissään, ja tarjonnut rektumia pantavaksi vihollisille, jotka eivät siitä ystäviksi muutu, vaan halveksuvat ja käyttävät hyväksi moista pelleä.

Sinänsä muuten tuossa Hesarin sitaatissa on joka ainoa sana täyttä paskaa. Kommaritoimittajan oman "analyysin" lisäksi on käytetty lähteenä (sentään) jotain toista kommaria. Näinhän se menee. Nyt ollaan puuhaamassa kai jotain "väliaikaista" lehdistötukea, jotta "voidaan turvata korkealaatuisen journalismin" säilyvyys Suomessa. Väliaikainen ajoneuvovero täyttää ensi vuonna muuten 55 vuotta.

Helsingin kaupunki on käyttänyt 54 tuhatta euroa facebooksivuun, jossa on eläinten kuvia ja tiettävästi jotain suuhygieniaan liittyviä juttuja. Sivulla on 300 tykkääjää. Pukkilan kunta suunnitteli osallistuvansa lottoarvontaan (!!!) veronmaksajien rahoilla paikatakseen talouttaan.

Nämä pari esimerkkiä viime päiviltä, ja oikeastaan 95% minkä tahansa päivän uutisissa kerrotuista jutskista osoittavat, että tsygä on lähtenyt "päättäjiltä" kokonaan käsistä kaikkialla.

Ihan mikä tahansa oletettavasti epämiellyttävä asia on äärioikeistolaista. Samakin teko muuttuu rikoksesta sankaruudeksi, kunhan sen tekee oikeamielinen henkilö. Kun joku tyyppi on "päättäjä" hän luulee heti, että hän voi automaattisesti päättää mitä tahansa mistä tahansa toisten asiasta.

Ehkä virastotalojen ovissa on jokin taikalaite, joka aiheuttaa sen, että sisälle kulkiessaan virkamies muuttuu yli-ihmiseksi, joka osaa hoitaan muiden asiat paljon paremmin kuin ihmiset itse. Sitten kesäaikaan klo. 14.00 kotiin lähtiessään häneltä kaikkoaa supervoimat pois ja siviilissä ollessaan hän ei osaa päättää yhdestäkään omasta asiastaan, eikä ole pätevä ottamaan vastuuta mistään.

Hyvä meno taas täällä.

Pörri

Anonyymi kirjoitti...

Tässä muuten rasisminvastustajat eivät taaskaan "halunneet fasisteja tai rasisteja liepeilleen" ja joutuivat karkottamaan niitä puukolla iskemällä. Kuvissa näkyy, miten poliisisaattue joutuu turvaamaan rasisminvastustajia kosketusetäisyydellä selät kauempana seisoskeleviin fasisteihin päin.

Tiedemies kirjoitti...

Nyt hieman narraat, tai sanotaan että tulkitset vähän luovasti noita summia. Bushin kaudella liittovaltio otti velkaa dollarimääräisesti suunnilleen saman verran kuin Obaman kaudella on otettu, mutta a) vuoden 2001 budjetti oli Clintonin hallinnon säätämä, samoin kuin vuoden 2009 budjetti oli Bushin hallinnon säätämä.

Liittovaltion kulut kasvoivat vuonna 2009 noin 3.6 prosenttia edellisvuodesta, kun taas ensimmäisellä Obaman budjettikaudella 2010 liittovaltion menot putosivat. Velka kasvoi koska talous dippasi vuoden 2008-2009 aikana, ja se että näistä syytetään Obamaa on ihan puupäistä. No, toisaalta, olikohan se 40% Teabag-liikkeen kannattajista uskoi että New Orleansin katastrofi Katrina-myrskyn yhteydessä oli Obaman moka, vaikka se tapahtuikin neljä vuotta ennen hänen presidenttikauttaan.

Toki Obama on jonkinlainen sosialisti, mutta jos mitataan ihan vaan sitä miten vimmaisesti muiden rahoja pistettiin menemään, niin niin oli Bush myös. En näe oikein mitään erityisempää syytä pitää yleiseen terveysvakuutukseen rahan pistämistä ainakaan pahempana kuin se että pistetään se aivan turhaan sotimiseen. Mutta hei 's jus me, ja sosialismiahan on vain se että ostetaan muiden rahoilla terveydenhuoltoa, ei se että pommitetaan lammaspaimenia.

Anonyymi kirjoitti...

netin kuvasaldoa selaamalla asia menee niin, että natsit saivat turpaan ja poliisi joutui lopulta suojelemaan nasuja. parhaissa kuvissa näkee kuinka yksi verissä päin ollut natsi oli kussut housuunsa ja toisessa yksi nutipää repii jotain vanhaa mummoa.

säälittävää roskasakkia kumpikin osapuoli.

Anonyymi kirjoitti...

Amerikkalaisissa on jotain vikaa jos ei hyvinvointivaltio maistu.

Tero kirjoitti...

@Tiedemies

"olikohan se 40% Teabag-liikkeen kannattajista uskoi että New Orleansin katastrofi Katrina-myrskyn yhteydessä oli Obaman moka"

Muistan myös (suurpiirteisesti) muitakin mielenkiintoisia tilastoja amerikasta.

Suuri osa Obaman kannattajista ei tiedä mihin puolueeseen Obama kuuluu. Iso osa amerikkalaisista ei edes osaa nimetä maan kahta valtapuoluetta.

Vaalit voitetaankin noin 20%:n äänillä, joista korkeintaan puolet ymmärtävät mistä äänestävät ja loput kulkevat lauman mukana.

Enemmistö kansalaisista kuitenkin luokittelee itsensä libertaariksi. Tästä syystä Tea Party -liikkeellä on(oli?) niin valtava poliittinen potentiaali. Valitettavasti valtava enemmistö libertaareista on maan politiikkaan niin täydellisen pettyneitä, ettei heitä asia voisi enää vähempää kiinnostaa.

Lisäksi maan median rappiotila pahentaa asiaa: noin 80% amerikkalaisista uskoi Irakin sodan alettua Saddamin olleen 9/11 -iskujen takana – asia, jota kukaan ei edes suoraan väittänyt. Silti käsikirjoitettu media sai kansan niin luulemaan. Sama käsikirjoitus on nähtävillä muissa asioissa. The Daily Show:n Jon Stewart tekeekin usein pilaa juuri nimellisesti itsenäisen median talking-point:seista, joita toistellaan sanasta sanaan nimellisesti kilpailevissa medioissa uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Esimerkkinä vaikka tämä: http://www.thedailyshow.com/watch/mon-august-15-2011/indecision-2012---corn-polled-edition---ron-paul---the-top-tier

Valkea kirjoitti...

Tässä lisätietoa Ruotsin yhteenotosta:

http://ylewatch.blogspot.fi/2013/12/natsit-hyokkasivat-mutta-miksi-yle-ei.html