sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Äiti-Gaia viilasi linssiin lapsiaan


15.7.2003 - uutinen kymmenen vuoden takaa:
WMO:n mukaan tällaiset ilmiöt saattavat olla edelleen lisääntymässä ilmastonmuutoksen myötä - ja ne ovat ilmeisesti jo lisääntyneet. Touko- ja kesäkuun aikana yhteensä tuhansia ihmisiä sai surmansa mm. Intian helteissä, Sri Lankan ja Kiinan tulvissa ja Yhdysvaltain pyörremyrskyissä.
Tutkijat ovat yksimielisiä ilmastonmuutoksesta. On kiistämätön tosiasia, että ihminen on aiheuttanut fossiilisilla polttoaineilla pysyvää tuhoa:
2000-luvulla trooppiset myrskyt ovat olleet poikkeuksellisen yleisiä ja aiheuttaneet mittavia satotappioita, kuolemaa ja taloudellista vahinkoa. Myrskyjen yhteydestä ilmastonmuutokseen on keskusteltu vilkkaasti. Yksittäisen myrskyn kohdalla on mahdotonta sanoa, johtuiko se nyt ilmastonmuutoksesta vai ei. Tulevaisuuden lämpimät ilmasto-olosuhteet ovat kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä entistä voimakkaampien pyörremyrskyjen syntymiselle suotuisat. (Anthes ym. 2006.)

Lämmin, kostea ilma lisää trooppisten ukkosmyrskyjen ja pyörremyrskyjen tuhovoimaa. Trooppisen pyörremyrskyn syntyyn vaikuttaa erityisesti meriveden pintalämpötila. Trooppisten pyörremyrskyjen onkin havaittu lisääntyneen Pohjois-Atlantilla 1970-luvulta lähtien. Tulevaisuudessa pyörremyrskyt voivat saavuttaa korkeampia tuulennopeuksia ja tuoda mukanaan entistä voimakkaampia rankkasateita, jos lämpeneminen jatkuu. (IPCC 2007 WGI SPM.)
Kuten odottaa sopii, meret lämpenevät juuri nyt poikkeuksellisen nopeasti:
Alestalon mukaan kyse ei ole siitä, että planeettamme lämpeneminen olisi hidastunut. Lämpö vain menee nyt ilmakehästä poikkeuksellisen nopeasti valtameriin. Meret lämpenevät ilmaston mukana, mutta joskus ilmakehä luovuttaa lämpöä meriin nopeammin, joskus hitaammin. Jossain vaiheessa valtamerien kyky ottaa lämpöä vastaan heikkenee, ja silloin ilmakehän lämpeneminen taas kiihtyy. Nyt meret ovat mittauksien mukaan lämmenneet poikkeuksellisen nopeasti, Alestalo sanoo.
Siis meret lämpenevät, myrskyt lisääntyvät - vai lisääntyvätkö:
Amerikkalaiset meteorologit ihmettelevät, miksi Atlantilla ei myrskyä. Kaikkien ennusteiden mukaan merellä pitäisi näet riehua hirmumyrsky jos toinenkin, vaan hiljaista on ollut. Säätieteilijät ennakoivat kesällä, että heinäkuussa alkavasta hurrikaanikaudesta tulee keskivertoa pahempi. Tähän mennessä Atlantilla ei ole ollut ainoatakaan hirmumyrskyä.
En voi ymmärtää, miten itseään loogisena ja älykkäänä pitävät ihmiset vakavalla naamalla kykenevät toistamaan YHÄ EDELLEEN valheeksi osoittautunutta teoriaa fossiilisten polttoaineiden aiheuttamasta hallitsemattomasta ilmaston lämpenemisestä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No se luja usko asiaansa.
Niinhän sitä kommunismiakin pidettiin ikuisena (jopa suomalaisessa väitöskirjassa..) ja liturgia jatkui katkeraan loppuun saakka.
Jos on paskatynnyrissä kaulaansa myöten, ei kannata kumarrella mihinkään suuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiskunnan ja Gaian tulevaisuus vaikuttaisi olevan helsinkiläisten käsissä. Kiirekin on, niin kuin aina. Aikaa on enää muutama vuosi.
http://hiilivapaahelsinki.fi/hiilivapaa-helsinki-3/

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Tikan linkittämä Hiilivapaa Helsinki tuo mieleen helluntailaisten tai jehovien toiminnan. Ainoa ero on Jumalassa jota palvotaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Meillä on vain muutama vuosi aikaa poistua varmaan ilmastokatastrofiin johtavalta tieltä."
Uskonnollista paatosta tosiaan, tuomiopäivä on tulossa ihan kohta.

Ihmettelen minä sitä, uskooko jokin porukka ihan aidosti että se mitä Helsingissä tai Suomessa tehdään vaikuttaisi mukamas jotenkin maailman tilanteeseen.

Eihän tuosta julistuksesta puutu noista saapuvista vitsauksista kuin heinäsirkat. Kaikki muut vanhat tutut löytyy, vedenpaisumukset, kuivuus ja katovuodet sekä hirmuiset myrskyt, jotka Gaia lähettää vihaisena suitsimaan uskonsa menettäneitä ja itsensä Suuren Hiilen kelkkaan hypänneitä alamaisiaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Ja kuten muissakin uskonnoissa, tämäkin otetaan kuoleman vakavasti. Omaa uskoa osoitetaan ympäristölle erilaisilla riiteillä kuten pyöräily ja kierrätys. Toisinajattelijoita ei suvaita ja heitä vainotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Totta. mikähän on vihreiden paratiisi?

Kumitonttu kirjoitti...

Vihreä usko on panteismia joten paratiisia ei ole siinä mielessä kuin mikä meillä on peruina hellenistisistä uskonnoista. Ja sekin on oikeastaan laina vielä vanhemmista Mustan meren alueen kulttuurista jääkauden jälkeen. Mutta jos ajatellaan jotain paratiisin kaltaista olotilaa, joka luonnonuskonnoissakin voi olla, niin se on uudelleen syntyminen tasapainoisena ja "ehyenä". Minusta se Riina Simosen vanha kommentti omalla blogillaan oli paljastava: "Aina kun katson villieläintä silmiin niin näen siellä jumaluutta". En tiedä mitä oli syöty, juotu tai poltettu ennen tuota viisautta, mutta valtaosa cityvihreistä jakaa tuon näkemyksen.

Jaassu kirjoitti...

Katsoppas tuota:

And now it's global COOLING! Record return of Arctic ice cap as it grows by 60% in a year

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2415191/Global-cooling-Arctic-ice-caps-grows-60-global-warming-predictions.html