maanantai 2. syyskuuta 2013

Maahanmuuttajan kokema rasismi

Muutos2011-aktiEivi Jari Leino on kirjoittanut, kuinka tummaihoinen nuorimies (TM) Samir läimii valkoihoista poikaa kavereidensa kuvatessa vierestä videolla. Suora linkki videoon on täällä. Kuten Leino toteaa, ei maahanmuuttajaa sinänsä tästä voi paheksua, jos asiaa tarkastelee hänen omasta kulttuuristaan käsin, koska siinä väkivalta on omaa kulttuuriamme huomattavasti yleisempi tapa ratkoa riidat. Ja miksi emme näkisi, sillä monikulttuurinen yhteiskunta on nykypolitiikan ylin tavoite. Kuten jokainen ymmärtää, monikulttuurisessa yhteiskunnassa hyväksytään kunkin oma kulttuuri yhtä arvokkaana. sen vastakohta on monokulttuuri, jossa maahanmuuttajia vaaditaan sopeutumaan alkuperäisväestön tapoihin. Puheissaan vasemmisto kannattaa monikulttuurisuutta, mutta tosiasiassa he kannattavat kansallissosialistien tavoin kotouttaa kaikki asukkaat yhden arvomaailman alle. Tuo arvomaailma on mukasuvaitsevainen samalla tavalla kuin mitkä tahansa sosialismin aatesuunnat panarabismista fascismin ja kommunismin kautta maolaisuuteen.

On ilmiselvää, että jos tuolla videolla osat vaihtuisivat ja päällekarkaajana olisi kaljupäinen valkoihoinen poika, median touhutytöt ja -pojat eivät saisi unta kiihtymykseltään. Kaikki kanavat ja printit näyttäisivät kaljupään naamaa tavalla, joka toisi mieleen fatwan, joka pakottaisi skinin pysymään poissa julkisuudesta henkensä varjelemiseksi. Videolta ei tietenkään selviä, onko kaljupää aiemmin tehnyt jotain, miksi Samir hyökkää hänen kimppuunsa. Hän jää maahan makaamaan alistumisen merkiksi, joten mistään kovanaamasta ei tosiaan ole kyse. Ehkä itsensä puolustaminen on turhaa noin ison joukon edessä, ehkä Samir tunnetaan laajemminkin kovista nyrkeistään tai ehkä valkonaama tosiaan joutui täysin ulkopuolisena väkivallan uhriksi. Vaikka pidän jälkimmäistä vaihtoehtoa kaukaa haettuna, se on silti syytä pitää mielessä yhtenä mahdollisuutena.

Videossa häiritsee sen täydellinen sivuuttaminen mediassa, minkä takia nostan sen tässä blogissa esiin (H/T Tikka). Ymmärrän täysin, että joitain vuosikymmeniä sitten Suomessa hakattiin homoja, mustalaisia ja muita valtakulttuurin marginaaleiksi tunkemia ihmisryhmiä. Niin ihminen toimii - se on lajillemme ominainen piirre. Suosimme kaltaisiamme ja oudoksumme erilaisuutta.


Kuvassa neljä akuankkapukuista homoa pieksee nahkatakkiin pukeutuneen peitepoliisin Moskovassa (HS).

Leinon tavoin en pidä maahanmuuttajien syynä sitä, että yhteiskuntamme asenneilmasto on muuttunut väkivaltaa paremmin sietäväksi. En väitä median tai poliitikkojen sietävän puheissaan väkivaltaa entistä enemmän vaan päin vastoin. Mutta se politiikka joka vaikuttaa todelliseen arkielämäämme on ollut hyvin vasemmistolaista pitkään. Tavallaan kansallissosialismin ja hitlerin pelon takia olemme tottuneet 70 vuoden ajan Euroopassa alistumaan kaikelle vieraalle jottemme vahingossakaan osoittaisi minkäänlaista hyväksymistä rotutietoisuudelle. Me olemme kuin tuon videon nuori kaljupää, joka pelkää nousta puolustamaan itseään ja arvojaan, ja sen länsimaissa asuvat samirit ovat kyllä huomanneet. Joko valmistaudumme kestämään iskut tai syytökset rasismista. Aika kuluu ja päätöksiä pitää tehdä. Maailma on meillä lainassa seuraavalta sukupolvelta, ja minua hävettää jättää tämä tässä kunnossa nyt syntyville lapsille.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Poliittisesti korrektissa yhteiskunnassa kaljupäinen mies maihinnousukengissä saa mitä tilaa, eli mitään uhripisteitä on turha odottaa.

Hänellähän on selvästi "vihavaatetus" yllään.

Kumitonttu kirjoitti...

Vihavaatetus on oiva sana. Leijonavaakuna on vihapaita, Che-paita on rauhanpaita.

Tuon videon julkistamisella on tarkoituksensa - nolata kaljupäinen poika omiensa edessä pelkurina. Samoin tietenkin rohkaista muita samireita näyttämällä, että suomalaiset antavat periksi eikä tuosta seuraa viranomaisten taholta mitään. Kuten ei tietenkään seuraakaan.

Kari kirjoitti...

Niin, meitähän on vuosikymmeniä opetettu, ettei itseään kannata puolustaa eikä mennä väliin, koska siitä saa tuomion. Tämä rapauttaa pikku hiljaa luottamusta valtioon. Jos viralliseen valtioon ei voi luottaa, niin syntyy erilaisia epävirallisia tapoja puolustautua.
Tanskassa tapahtui kai joku aika sitten, että helvetin enkelit saivat paljon uusia jäseniä, koska niiltä haettiin turvaa, kun poliisilta ei saatu. Tähän se täälläkin menee, tuokin kaveri oppii, että kannattaa kuulua johonkin suurempaan jengiin.
Kenties puukkojunkkarit tekevät vielä paluun. Jussipaidat vaan päälle ja helavyö lanteille, nehän kuuluvat meidän pohjalaisten kulttuuriin. Kai mekin saamme olla ylpeitä kulttuuristamme, jos kerran muutkin? Vaasan veri ei vapise.

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä oivallus Karilta. Mikäli rangaistukset eivät vastaa ihmisten käsitystä oikeudenmukaisuudesta, niin oikeus otetaan omiin käsiin. Tuollaiset kimppuunkäymiset ja niiden julkaiseminen netissä on melko raskas rikos, mutta Suomessa saa blogikirjoittelusta todennäköisesti pidemmän tuomion.

Haukku ei edelleenkään tee haavaa. Merkillistä tässä lepsuilussa on kaksi eri asiaa:
1) rasistista perustetta käytetään rangaistuksen koventamisen perusteena, vaikka demlalaisen oikeuskäsityksen mukaan rangaistusten koventaminen ei paranna rikollisia
2) abortti sallitaan mutta kuolemanrangaistusta ei. Kuinka monen mielestä Breivik olisi pitänyt teloittaa? Kuinka monen mielestä Jammu Siltavuori olisi pitänyt teloittaa? Näitä on ja näitä tulee, mutta ainoa mitä poliittinen- ja virkaeliitti kykenevät tekemään ovat syytökset "suomalaisten kasvavasta rasistisesta asenteesta". Aika uskottavaa...