torstai 18. huhtikuuta 2013

Öljyhuippu yhä Vihreiden alttarilla

Minunkin verovaroillani ylläpidetty Yleisradio haastatteli Harri Paloheimoa Ajantasa-ohjelmassa. Paloheimo on kirjoittanut oman uskontunnustuksensa Vihreään sakramenttiin kirjassaan nimeltä Suomi öljyn jälkeen. Sen lisäksi että kirja on tietenkin melko tavanomaista pelottelua niin se perustuu myös täysin valheelliselle perusoletukselle öljyn loppumisesta. Öljyhuippua ei ole koskaan ollut, ei ole eikä koskaan tule. Öljyhuippu kuten kaikki muutkin punavihreän vasemmiston "ympäristönsuojeluksi" kutsumat huijaukset perustuvat samaan kaavaan kuin ihmisen aiheuttama ilmaston katastrofaalinen lämpeneminenkin (CAGW): valheiden toistoon.

Kirjan ydinajatus on tässä:
2010-luvulla tuotanto vähenee ja öljyn hinta nousee pilviin. Mitä tekee Suomi - tuo pieni pohjoinen maa, jolla ei ole omaa öljyntuotantoa? Miten turvataan hyvinvointivaltio, kun öljyn nouseva hinta tekee länsimaiden talouskasvun yhä vaikeammaksi?
Paloheimo väittää, että
IEA:n 2010 raportin ja Naturen 2012 artikkelin mukaan tavanomaisen öljytuotannon huippu sivuutettiin jo 2006. Australian hallituksen teettämä, ja internettiin 2011 vuodettu, selvitys esittää kaiken öljytuotannon huipun olevan 2017 paikkeilla. Pula on lähellä ja näyttää väistämättömältä.
Ymmärrän, että tällaista sontaa suoraan sanottuna tuputetaan Pohjois-Koreassa, mutta kuinka kukaan Suomessa asuva ja internetin omistava kehtaa omissa nimissään valehdella päin näköä? (Öljyhuippu suli pois 22.5.2012, Monbiot: Olin väärässä - öljyhuippua ei tule 12.8.2012 ja Leo Stranius: Ei öljy lopu 26.11.2012).Tämä idioottien sakki saa medianäkyvyyttä ja tilaa julistaa sekä omaa sairasta, ihmisvihamielistä uskoaan, joka on jo osoitettu tieteellisesti perusteettomaksi. Päästökauppajärjestelmä haukkoo henkeään kuin kala kuivalla maalla ja melkein kaikki CAGW-teorian keskeiset tietokonemallinnuksiin perustuneet ennusteet ovat jäämässä ilmastopappien käsiin kuin Mustat Pekat. Ymmärrän että Ylen toimittajilla ei ole asiantuntemusta aiheeseen, mutta mitä en ymmärrä on se, mikseivät he haastattele voodoon harrastajia tai meedioita. Eihän heillä ole siihenkään asiantuntemusta, mutta tieteelliseltä tasoltaan ne eivät lainkaan häviä paloheimojen rukoushetkille.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitä haluaisi uskoa, että monet noista tuomiopäivän julistajista olisivat vain hyödyllisiä idiootteja ja hyvä- (paha-?) uskoisia hölmöjä, ja ehkä monet tiedostavat tytöt ovatkin, mutta Leo Mengele Stranius ja muut näkyvissä asemissa olevat, ml. valtamedian toimittajat, eivät sitä ole.

Arvelen, että heidän motiivinsa vaihtelevat, jostain ansiottomasta omanedun tavoittelusta ja yleisestä ihmisvihasta ja pahantahtoisuudesta persoonallisuushäiriöiden kautta mielisairaaseen suuruudenhulluuteen asti (vrt. Stalin).

Yhdistävä tekijä kaikille on se, että näiden profeettojen ja heidän hyväksymiensä tahojen tulee päästä kontrolloimaan yhä täydellisemmin kaikkien elämää ja myös kuolemaa. Asia, jonka varjolla kontrollia ajetaan, on lopulta heillekin sivuseikka ja voi periaatteessa olla mikä tahansa. 60- lulla James Lovelock perusti Gaia kultin (ja on viime vuonna 90 vuotiaana syvästi pahoitellut sen aiheuttamaa mittaamatonta inhimillistä kärsimystä ja kuolemia. 70-luvulla se oli DDT ja global cooling. Sitten 80 luvulla otsonikerrosta "tuhoavat" freonit ja 90 luvun alusta Golbal warming. Kun kaikki nuo on todettu huuhaaksi jopa tiedostavien tyttöjen tahoilta, on keksitty lopullinen valtti. Katastrofaalinen ihmisen aiheuttama ilmaston muutos.

Hyi vittu.

t. Pörri Orava

P.S. kevennys: http://www.battlefield315.com/2011/02/global-warming-panic-explained.html

Kumitonttu kirjoitti...

Maailmanlopun ennustaminen houkuttelee, koska siinä tyhmälläkin idealla on mahdollisuus tehdä valtava tili. Toki jollain Win Capitallakin on mahdollisuus rikastua, mutta siitä jää kiinni niin nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu kun tietää yrityksistä ja niiden toiminnasta niin onko tuo taas jonkin helppoheikin kokeilu onnistuisko kerätä hilloa purkkiin?

Jos tuon ukon CV:tä ja sidosryhmiä katsoo niin jokin motiivi hänellä on. Lyhyesti sanottuna haluaa rahanhimo ja vallanhimo. Olisi edes rehellinen ja sanoisi että haluaa ryövätä muiden rahat. Foliohauttu päässä tekeisi mieli kysyä mahtaako George Soros tai öljyä tuottavat arabimaat sponsoroida tuota ukkoa?

Vastaavanlaisia poliitikkoja, virkamiehiä ja järjestöjä on, ja heillä motiivi on myös rahanhimo mutta kaikkein eniten pohjaton vallanhimo.

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan Oravaa tässä. Suurin osa vihersakista on opportunisteja tietenkin, laulaisivat mitä lauluja vaan oman välittömän hyödyn saamiseksi. Näitä uskon olevan myös menestyneimpien poliitikkojen joukossa vihreissäkin.

Toki muutama aito aatteen mies löytyy, Mengelius varmaan on yksi heistä vallanhimossaan. Sitten on nämä hyödylliset idiootit, peruskankaan tapaiset tyypit, joita tarvitaan rytmiryhmään ja säestämään kuoron tavoin ylemmän portaan kavereita. He odottavat kieli pitkällä josko vallanmurusia tippuisi kuntavaalipaikoille.

Kumitonttu kirjoitti...

Helppoheikki onnistuu keräämään rahaa hillopurkkiinsa juuri niin kauan kuin media antaa vetoapua. en usko kovinkaan monen löysäävän rahapussinsa nyöriä jos joku koputtaa ovelle ja väittää maailman tuhoutuvan jos tämä ei ryhdy maksamaan suojelurahaa koputtajalle. Mutta kun ideologialle luodaan oikeutus mediassa, niin kyllä mediaaniäänestäjä uskoo mitä vaan sen jälkeen.

Ihminen pelkää eniten sitä, että paljastuu tyhmäksi muiden edessä. Siksi toisinajattelijoiden asema on aina tukala.