maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprilli-uutinenHelsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Nuutti Hyttinen on tehnyt hienon esityksen, josta hän kirjoittaa blogissaan ja minkä myös Vihreä lanka on nostanut etusivulleen:
Tällä hetkellä kaupungin organisaatiossa johtavilla viranhaltijoilla, kuten kaupunginjohtajistolla ja virastopäälliköillä, on oikeus työsuhdeautoon. Kaupunki on ottanut työsuhdeautojen hankinnassa ympäristökysymykset huomioon ja määrittänyt työsuhdeautoille tiukan, 100g/km CO2-päästörajan, mutta kaikkia virkamiehiä raja ei selvästikään miellytä. Rajoitusta yritetään kiertää varsin kyseenalaisin perustein, kuten liikuntajohtaja Anssi Rauramon pyyntö citymaasturista potentiaaliseen öljyntorjuntakäyttöön vedoten (HS 21.3.2013, s. A 21) osoittaa.

Muussa kaupungin toiminnassa joukkoliikenneyhteyksiä pidetään niin hyvinä, että niihin vedoten vammaispalvelussa liikuntavammaisilta on evätty taksioikeus mm. tapauksessa, jossa Vuosaaren Punakiventiellä ainoa joukkoliikenneyhteys on arkisin noin klo 8-16 tunnin vuorovälillä liikennöivä Jouko-linja. Erityisesti tämä huomioiden olisi kohtuullista kannustaa myös kaupungin ylimpiä viranhaltijoita käyttämään joukkoliikennettä, jotta heille muodostuisi totuudenmukainen kuva joukkoliikenteen toimivuudesta tukemaan heidän päätöksentekoaan.

Kaupunginvaltuutetuilla on tehtäviensä hoitamista varten vapaalippu Helsingin sisäiseen liikenteeseen. Työsuhdeautoedun sijasta olisi johdonmukaista, että myös kaupungin johtavien viranhaltijoiden työmatkaetu toteutettaisiin työsuhdematkalipun muodossa. Viranhoidon kannalta välttämätöntä matkustusta varten voitaisiin hankkia virastoille yhteiskäyttöön sähköautoja, jotta sekä parkkitilat että autot olisivat tehokkaammassa käytössä.
HAHAHA!!!! Kuka uskoo tosissaan, että aloite tulee menemään läpi? Yhdet säännöt yksillä ja kahdet kaksilla.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Läpi menee ja vihreä lippu liehuu. Hyttis-Nuutti on väärässä puolueessa, sikäli kuin suomalaisilla puolueilla mitään eroa keskenään onkaan. Ja eihän niillä olekaan.

tämä on erityisen hauskasti kirjoitettu: "Oli mukava havaita, että tärkeästä periaatteellisesta kysymyksestä löytyy yhteneviä mielipiteitä yli puoluerajojen!"

no mukava että keskittyvät tärkeisiin asioihin.
Maassa kaiki hyvin kun uskontona on Äiti Gaia ja Saatanan toimea hoitaa näin pääsiäisenkin aikaan hiilidioksidi.

Kumitonttu kirjoitti...

Mä luulen kyl että Nuutti on tehnyt tuon ihan vittuilutarkoituksessa, mikä siitä tekeekin erityisen oivallisen. Hän tietää että Vihreät eivät voi voittaa. Jos he suostuvat sähköautoihin, heitä vituttaa suunnattomasti. Jos he eivät suostu, he menettävät uskottavuutensa. Tämä on paras puoli Persuissa, että ne pystyvät tekemään pilkkaa vastustajistaan heidän omilla ehdoillaan. Ihan sama mitä Halla-aho kirjoitti, että jos haluatte tänne monikulttuurisuutta joudutte rajoittamaan eri kulttuurien ilmenemismuotoja, koska ne ovat keskenään ristiriitaisia (esim uimahallivuorot ja tasa-arvo). Todellisessa monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikki muslimitytöt saisivat uida omila vuoroillaan, mutta meidän vihreässä kvasimonikulttuurisessa yhteiskunnassa Vihreät päättävät, mikä osa kustakin kulttuurista sallitaan. Ja kuten on huomattu, ne osat sallitaan, mitkä rajoittavat valkoisen miehen kulttuuria.

Hyvä Nuutti - hieno veto!

Anonyymi kirjoitti...

Saattaahan siinä olla jotain tommosta takana, huumori on vaikea laji. Vihreiden tietenkin odottaisi elävän oppiensa mukaan. Tuskinpa niihin kuuluvat virka-autot kuljettajineen, Kulosaaren kivilinnat ja monisataneliöiset kesämökit jne...

No, öljy loppuu kohta, kuten Lanka tietää. Antaisivat ihmisten siis ajaa vielä vuosikymmenen tai pari. http://vihrealanka.fi/forum/oljyvarat-vahenevat-koko-lansimaistunut-maailma-pysahtyy

jutun Mitä tehdä? -listasta löytyy ratkaisut.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdet säännöt yksillä ja kahdet kaksilla.

Tuon voisi muuttaa "yhdet säännöt yksillä ja toiset menee taksilla".

Ei tuo voi olla huumoria tahi svidduilua, koska tutkitusti viheriäillä ei ole huumorintajua...

Kumitonttu kirjoitti...

Neuvostoliitossa asutettiin kaikki kansalaiset muutaman kilometrin päähän rautatiestä. Yksityisutoilu oli kirosana ja niin edelleen. MIKÄÄN ei ole muuttunut.

Joukkoliikenne kirjoitti...

Ihan hyvä ehdotushan tuo on, kun ottaa huomioon, että cityvihreät kuristavat veronmaksajat kuoliaaksi kaikenmaailman ympäristö- ja energiaveroineen. Olisi lisäksi kyllä ihan oikein, että kaupungin päättäjät pääsisivät tutustumaan luomaansa monikulttuurihelvettiin esim. yöbussissa. Siinä ei puoluekirjan värillä ole väliä, kun abdi tarvitsee uuden iPhonen. Pääsisi Saurikin tutustumaan siihen ihan oikeaan rasismiin mihin tavalliset vääräuskoiset törmäävät esim. rautatieasemalla päivittäin.

Anonyymi kirjoitti...

En halua muuttaa radanvarteen, en sitten millään.

Siellä ne taas menee maailmalla. Pekka ja Heidikin reissussa. mukana lienee taas puoli lentokoneellista toimittajia. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194804892751/artikkeli/tuomioja+somaliassa+ensimmainen+ministeritason+matka+maahan.html

Lähiviikkojen otsikoita voisikin olla "Heidi Hautala - näin selvisin oviremonttikohun keskellä".

Ekku kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti:

Tuon voisi muuttaa "yhdet säännöt yksillä ja toiset menee taksilla".

Näinhän se menee. Onneksi taksikuski tai autoilija on useimmista asioista eri mieltä kuin keskiverto Vihreä, joten saadaan ainakin mielenkiintoista keskustelua aikaiseksi...

Tässä taksityössä kun näkee monesti ihmisiä ei ihan niin ihanteellisessa tilanteessa. niin tahtoo elämänasenne muuttua aika kyyniseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Ellu, tulin eilen taksilla ravintolasta ja juteltiin vartti vielä perille tulon jälkeen mitä kaikkea rouva kyydittää. Karua tekstiä.

v8 kirjoitti...

kt, älä pidä meitä jännitykses. Kaikki haluaa varmaan lukea blogitekstis taksi-jutusta. Ennaltahan se tiedetään, mut silti.jotenkin kummasti oma vitutuksen tila vähän lievenee kun lukee muiden kokemia tilanteita.

Nuutti Hyttinen kirjoitti...

Aloitteeni pääasiallinen tarkoitus on selvittää, onko kokoomus ihan oikeasti Pääkaupunkiseudun ilmastostrategian (tai ylipäänsä budjetin tasapainottamistavoitteiden) takana silloinkin, kun se tarkoittaisi oman puolueen korkeiden virkamiesten saavutetuista eduista tinkimistä. Hypoteesini on, että ei ole, ja jos kokoomus vastustaa aloitetta, se osoittaa, että kokoomus pelaa tässäkin asiassa kaksilla korteilla (ja tietyiltä osin vajaalla pakalla, vrt. http://farm9.staticflickr.com/8244/8612127381_cda4e86e73_o.png) vaatien muilta leikkauksia ja säästöjä samalla, kun omat virkamiehet rälläävät veronmaksajien rahoilla kuin viimeistä päivää.

Vastustamalla aloitetta, joko omasta tahdostaan tai ryhmäkurin pakottamana, kokoomuksen edustajat osoittavat olevansa sitä mieltä, etteivät yhdessä sovitut säännöt koske heitä, ja on ainoastaan hyvä asia, jos tämä asia tulee äänestäjien tietoon nykyistäkin selvemmin. Siinäkin tapauksessa, että hypoteesini on väärä ja kokoomus tukee aloitetta, tavallinen kaupunkilainen voittaa, koska työsuhdematkaliput tulevat veronmaksajille merkittävästi halvemmaksi kuin autoetu. Toiseksi, jos kokoomuspäättäjät ihan oikeasti siirtyisivät käyttämään joukkoliikennettä, he huomaisivat tämän hetken ongelmat käytännössä ja heillä olisi edes jonkinlainen motivaatio niiden ratkaisemiseen.

Aloitteen toissijainen tarkoitus on osoittaa käytännössä, että vaikka kokoomus onkin Helsingissä valtuuston suurin puolue 23 valtuutetullaan, kyseessä ei ole enemmistö, vaan kokoomus tarvitsee tuekseen 20 muiden puolueiden edustajaa saadakseen enemmistön valtuustossa. Kuntapolitiikassa ei myöskään eduskunnasta poiketen ole oppositio-hallitus -asetelmaa, joten ei ole itsestäänselvyys, että muut lähtevät suurin joukoin kokoomuksen tueksi, kun kysymys on nimenomaan kokoomusvirkamiesten saavutettujen etujen puolustamisesta veronmaksajien kustannuksella. Etenkään, kun kaupunki pitää toisaalla joukkoliikenneyhteyksiä niin hyvinä, että sähkökäyttöisellä invamopolla liikkuva henkilö ei saa invataksikyytejä, koska hänen kotinsa ohi kulkee arkisin 8-16 Jouko-linja tunnin vuorovälillä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitoksia Nuutti, näin minä oletinkin sinun tarkoittaneen. Erityisen hauska on tuo huomiosi, että Sekoomus ei välttämättä saa tukea muilta omien virkamiestensä autoharrastusten taakse.

Toivotaan että aloitteesi menee läpi.