sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kierros Impiwaarassa - Ulvila

Lauantai-iltana ravintolaan oli tarkoitus lähteä juhlimaan... Valitettavasti otteluraportti tulee hiukan myöhässä, mutta ankaran jet-lagin jäljiltä revolveriblogistinne on torkahdellut koko pyhäpäivän.

Ruotsalaisen tennistähden mukaan nimetty Björneborgin kaupunki vanhan hansakaupunki Ulvilan naapurissa ei sattumalta valikoutunut kohteeksemme. Saavuimme Isomäelle kasvottomille markkinavoimille sopivaan tyyliin lähes huomaamatta. Läsnäolomme oli ympäristölle aistittavissa ehkä lähinnä siinä otteluselostajan tunnelmankuvauksessa, että hallista loppuu happi. Itse ottelu oli - hämäläisiä lukijoita enemmältä nöyryytykseltä säästääkseni - melkolailla selvää pässinlihaa ensisekunneista alkaen.

Karhujen ja Rosenlewin tehtaanpoikien lyötyä hynttyyt yhteen löi patasydän ensimmäiset lyöntinsä. Urheilullisen viikonlopun viettomme kruunasivat tietenkin antamamme tärkeät strategiset vinkit vapaaottelijaystävillemme, jotka olivat kokoontuneet mittelöimään mestaruudesta.Aurora Karamzin on - kuten moni kaunis nainen - saanut kirkon viereen muistokiven. Helsinkiläiset ovat yrittäneet omia Auroran, mutta aivan syyttä ei moinen pyrkimys tietenkään ole aikoinaan syntynyt - ovathan helsinkiläiset vanhojen ulvilalaisten jälkeläisiä.


Kiveen on siis hakattu, että ulvilalaiset olivat kaukaa viisaita ja jo 1200-luvulla istuivat käräjiä näillä kivillä. Kuvassa myös siis tuo 1311 mainittu kirkon sijainti (merkittynä ristillä), mikä on todiste siitä, ettei mitään suomalaisuutta ole ollut, ja jos onkin niin ei ainakaan ennen 1900-lukua.Ja kun sitten mennään nykypäivästä askel historiaan, tutustumme tietenkin Friitalan nahkatakkeihin, joka suunnitteli mies, joka lepää tämän kivipaasin alla:Hellmannia aiemmin oli jo Leineperille perustettu ruukki, joka otti voimansa koskesta. Ruukkia vastapäätä on nykyisin sepänpaja, jonka seinät on tehty ruukin kuonasta, tai millä nimellä sitä moskaa kutsitaankaan. Ne "tiilet" olivat niin kuin sellaista lasitiiltä. Omituista, että Länsi-Suomessa on niin paljon ruukkeja, kun ei siellä kuitenkaan ole rautamalmia.6 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Urheilullisesta viikonlopusta puheenollen, niin kummankos Kumis uskoo vievän Pojan kotiin? Ässät vai Tappara? Itse olen asiassa emmäätiedä ja ottiatuota. Tosin Tappara on voittanut pelinsä niukasti ja Ässät taas reilusti, joten ehkä Ässät.

Ja mennään sitten vielä enemmän off-topiciin tai jotain eli NHL:ään. NHL:n pudotuspelit ovat olleet aika yllätyksellisiä, eikä runkosarjan menestys takaa Stanley Cupia. Uskon, että runkosarjassa dominoineet Chigago ja Pittsburgh eivät ole finaaleissa.

Veikkaan, että nyt on tulossa kerrankin puhtaasti kanadalainen finaali Montreal - Vancouver. Täysin mututuntumalla.Minä mikään lätkäammattilainen ole.

Kumitonttu kirjoitti...

Ässät vie, niillä on missio kun taas Tappara on liikaa Villen varassa.

NHL:n osalta en tiiä kun sillä mantereella seuraan jalkapalloa eli NFL:ää. Suosikkini on Red Wings kiekossa kun se on autokaupunki.

IDA kirjoitti...

Oletko vapaaottelija?

Itselleni oli yllätys, kun eräs kaveri oli facebookiin linkittänyt oman matsinsa. En tiennyt, että silleen saa potkia :D

Kumitonttu kirjoitti...

En ole, mutkan kautta tunnen. Todellisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa moinen väkivaltainen laji tietty vielä kielletään. Sitä odotellessa ja demareita äänestäessä.

Olitko Ida tehnyt uuden hyppyennätyksen?

Anonyymi kirjoitti...

Potkimisesta sivuraiteelle, että ainakin nyrkkeilyssä tehtiin lajille mielestäni tietynlainen karhunpalvelus kun siinä aikoinaan otettiin käyttöön suoja/lyömähanskat paljaan/lähes paljaan luuvitosen sijasta.

Ennen hanskojen vakiintumista lajissa vakavammat loukkaantumiset ja kuolemantapaukset olivat todella harvinaisia koska liian kovaa lyömällä hajoittaa myös oman kätensä. Hanskat saivat aikaan sen, että lyönnit muuttuivat paljon kovemmiksi ja vakavimpien vammautumisten (mm. aivovammojen) määrä lähti kasvuun.

Minkähän vuoksi nyrkkeilyssä ei voitaisi siirtyä vaikka hyvin kevyisiin hanskoihin joiden tarkoitus olisi suojata lähinnä ihon rikkoutumiselta, mutta jotka eivät imisi iskuvoimaa kädestä vaan olisi pakko lyödä vähän hiljempaa?

IDA kirjoitti...

"Olitko Ida tehnyt uuden hyppyennätyksen?"

En. Lehdestä luin. Aika huima. 56 astetta pakkasta ja pahin ongelma oli ollut saada koneen jäätynyt ovi auki :D