torstai 24. tammikuuta 2013

Turku

Katsoin Yle Teemalta jotain ohjelmaa Ruotsin kuninkaista, ja siellä kerrottiin, että marokkolainen kartanpiirtäjä Abu Abdillah Muhammad al-Idrisi piirsi maailmankartan 1100-luvulla, ja siellä mainitaan Häme ja Turku. Eli että Turku oli perustettu jo ennen Lyypekkiä! Ällistyttävää, mutta se tietenkin selittää, miksi ruotsalaiset tekivät "ensimmäisen ristiretkensä" Suomeen.

Oman sukuni vanhimmat tiedot Suomesta löytyvät 1500-luvun alusta - juurikin Turusta. Sitäkin kauempia sukulaisia tiedetään, mutta sitten pitää mennä ulkomaille. Niin - mamuha se miekii.

5 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Kuninkaittemme jäljillä tuo sarja. Mielestäni ainakin alusta erittäin hyvä ja olenkin taas osittain valmis hyväksymään YLE-veron.

Kumitonttu kirjoitti...

Veroa en hyväksy mutta olenkin sampoterholainen eli kansanvihulainen. Hyvä ohjelma pitänee katsoa loputkin jaksot. Kiitos vinkistä.

Vasarahammer kirjoitti...

Aivan mielenvikast läppändeerust!

Sori, en voinut olla kommentoimatta.

En hyväksy Yle-veroa, koska en halua, että kenenkään on pakko maksaa propagandasta.

Miltton Friidman kirjoitti...

Tavallaan voidaan miettiä, että oliko TV-maksun maksamatta jättäminen niin hyödyllinen teko libertaarissa mielessä, jos siis sellaiseen sattui syyllistymään.

Kuitenkin se, että niin moni jätti sen maksamatta ilmeisesti lopulta ajoi siihen, että tilalle tuli pakkovero.

Tuleeko sama toistumaan muutaman kymmenen vuoden päästä esim. kirkollisveron kohdalla?

Miltton Friidman kirjoitti...

Turku on muuten tärkeä kaupunki siinä mielessä että se on Suomen suurkaupungeista todennäköisesti markkinamyönteisin, länsimaisin ja libertaarisin.

Jouni Fleming asuu Turussa.