keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tukka ja nenä suoraksi

Kauneusleikkaus?

Susan Rice
Susan Rice aka Condoleezza Rice

Michelle Obama

Michelle Obama aka The First Lady

Now who's been kiddin' ya - bro?

6 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Ei tuossa alemmassa ainakaan näy mitään selkeitä kauneusleikkauksen merkkejä. Ylemmässäkin voi olla kyse vanhenemisesta ja jotenkin epäonnistuneesta kuvasta. Nenä tosin on selvästi erilainen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja sitten: "I don't matter if you're black or white", terveisin Michael Jackson, jolle itselleen tosin asialla vaikutti olevan kovastikin väliä.

P. Orava

Jaassu kirjoitti...


Obaman kuvasta tulee mieleen enneminkin nigerialainen kuin amerikkalainen.

Tiedemies kirjoitti...

Jackson kärsi vitiligosta eli valkopälvistä. Hän käytti tummaa ihomeikkiä 80-90-luvun taitteeseen saakka, koska vaaleat alueet oli helpompi peittää. Kun vaiva lisääntyi, oli helpompi käyttää vaaleaa meikkiä tummien kohtien peittämiseen.

Hän sanoi tämän julkisuudessakin kun hänen ihonsa äkillistä vaalenemista ihmeteltiin. Black and White-kappale julkaistiin juuri niihin aikoihin. Jacksonia ei kuitenkaan yleisesti uskottu.

Ruumiinavauspöytäkirjoista tuli osa julkisuuteen. Niissä oli myös jotain kommentteja hänen nenäleikkauksistaan, joita oli tehty useita, ilmeisesti yhden pieleen menneen seurauksena.

Gretel kirjoitti...

Jos menestyneet mustat leikkelevät itseään valkoisten näköisiksi (tai aasialaiset länsimaisten), eikö se juuri vahvista argumenttia siitä, että white west rules ja että muut kulttuurit kokevat olevansa alempiarvoisia?

Musta essentialisoituu siis "hyväksi mustaksi" (valkoiset attribuutit) ja "huonoksi mustaksi" (mustat attribuutit)?

Rouva Obama on kyllä upeannäköinen nainen.

Kumitonttu kirjoitti...

eikö se juuri vahvista argumenttia siitä, että white west rules ja että muut kulttuurit kokevat olevansa alempiarvoisia?

Kyllä kai se niin on, että länsimainen kulttuuri on se mihin muita verrataan. Sen kieltäminen että länsimainen kulttuuri olisi melkolailla ylivertainen, on ällistyttävän yleistä. Se on vähän kuin ihmettelisi miksi kaikki tuijottavat sinua, jos olet julkkis.

Rouva Obama on kyllä upeannäköinen nainen.

Jos sun profiilikuva on omasi, niin samoin olet sinäkin :)