lauantai 8. joulukuuta 2012

Identiteettivarkaus

Google-mainokset Lainaa Santanderilta 2000-50000€ lainaa ilman takaajia. Santanderilta korko alkaen 4,23 %. Santanderconsumer.fi/Hae-Lainaa
Iltalehden sivuilla oleva Santanderin mainos kummastuttaa: miksi me maksamme Espanjan pankeille tukea nollakorolla, jos he tarjoavat meille samaa rahaa takaisin yli neljän prosentin korolla? Kuulostaa varkaudelta - tai petokselta, josta ovat vastuussa eurokiimaiset poliitikkomme. Ne samat miljardit olisi voinut lainata kotimaahan nollakorolla. Samassa yhteydessä "nettipoliisi" Marko Forss ihmettelee, miksi ei ole laitonta esiintyä toisen nimellä. Netissä tai ei.
Identiteettivarkaus eli toisen ihmisen nimissä esiintyminen ei ole rikos, jollei sen avulla syyllistytä esimerkiksi petokseen tai kunnianloukkaukseen.

- Toisen nimissä voi pitää vaikka blogia laillisesti. Maalaisjärjellä siinä kuitenkin loukataan ihmisen itsemääräämisoikeutta, Forss muotoilee.

Tämä Marko Forss alkaa olla mielestäni vaarallinen mies. En tarkoita, että hän olisi vaarallinen siinä mielessä kuin korruptoitunut kolumbialainen huumekyttä vaan hän on vähitellen hivuttanut itselleen jonkinlaisen auktoriteetin aseman nettiin liittyvissä sananvapausasioissa. Ja kuten Suomessa tapahtuu, yksi dogmaattinen näkemys valtaa koko pelikentän. Dogmaattinen siinä merkityksessä, että se on luonteeltaan pakottava - muut alleen jyräävä. Aivan kuten hyvinvointivaltion eli liberaalin fascismin tai teorian ilmaston lämpenemisen osalta on käynyt. Kekkosen aikana oli Neuvostovastaisuus ja nyt on muukalaisvastaisuus.

Kuten Forss toteaa, toisena esiintyminen muuttuu rikokseksi vasta, jos tekee petoksen tai esimerkiksi kunnianloukkauksen. Ennen nettiaikaa maaseudulla kierteli paljon ihmisiä esinntyen jonain muuna. Osa syyllistyi petoksiin huijaamalla naisilta rahaa, osa pakoili viranomaisia ja kuka mistäkin syystä. Eivät ihmiset ole muuttuneet. Jos ongelmaa ei nähty silloin niin suurena että siitä olisi pitänyt säätää rikoslaissa, niin miksi ihmeessä nyt pitäisi? Vastaus: Marko Forss.

Jos - tai pitäisi kai sanoa että kun - netissä kielletään "identiteettivarkaus", niin siitä on tasan nolla senttiä matkaa anonymiteetin kieltämiseen. Forss - sinä elät meidän verorahoillamme - älä käytä saamaasi asemaa meitä vastaan. Maalaisjärki on hyvä osviitta, mutta Forss ei käytä tässä maalaisjärkeä vaikka vetoaakin siihen. Maalaisjärjen mukaan kuka tahansa saa tehdä mitä tahansa, jos siitä ei ole haittaa muille. Jos siitä on haittaa, teosta saa rangaistuksen. Mahdollisuus rikoksen tekemiseen ei voi olla kiellettyä, tai elämme poliisivaltiossa. Ja koska Forss on poliisi, hän olisi sellaisessa valtiossa ehdottomasti voittaja.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Kiitos tästä. On tärkeää puhua näistä asioista. Meillä on tuttu, jolla on asianajaja etsinnässä rikosoikeuteen. Hän on itse joutunut rikoksen uhriksi, ja se pitäisi mennä nyt käsittelyyn. https://www.laineenkare.fi/oikeudenkaeynnitrikosasiat