perjantai 12. lokakuuta 2012

Aneita syntisille

Eräs blogini kantavista teemoista on ollut osoittaa, että ns. vihreä aate sinänsä ja siihen kytkeytyneet erilaiset "ympäristöasiat" edustavat pakanallista uususkonnollisuutta, josta sosialismi yleensä ja kansallissosialismi erityisesti ammensivat voimansa. Uskonnon olen määritellyt Ilkka Pyysiäisen kirjassaan Jumalten keinu esittämällä tavalla. Se otetaan vakavasti, sitä käytetään elämänhallintaan, sen jakaa tietty ihmisryhmä ja uskoa osoitetaan muille yhteisön jäsenille erilaisilla tunnepitoisilla rituaaleilla. Vihreä liike on panteistinen oppi, jossa maapallo on jumaluutta ilmentävä elollinen organismi. Ideologialle on täysin vastakkainen kristinuskon opetus, joka kehottaa valjastamaan maapallon luonnonvarat käyttöönsä.

Kirjoituksessaan "Halpoja mutta tehokkaita ilmastoaneita" (10.10.2012) Vihreän liikkeen Osmo Soininvaara toteaakin aivan avoimesti:
Moni kansalaisjärjestö tarjoaa hyvää omaatuntoa ilmastosyntiä tehneille, erityisesti lentokoneella matkustaneille. Jos haluaa ostaa aneita halvalla mutta tehokkaasti, ostaa markkinoilta pois päästöoikeuksia.
Toinen pelottava lause kirjoituksessa on kommentti, jonka mukaan vähäpäästöisiä autoja
tuetaan verotuksen keinoin noin 750€/tonni
jolla Soininvaara viittaa siihen, että vähäpäästöisemmän auton verotus on alempi paljastaen hyvin big government-ajattelunsa ytimen, jonka mukaan kaikki raha on valtion rahaa, joka on vain tilapäisesti työntekijällä lainassa.

Antiikin kreikkalaiset omaksuivat itäisemmiltä kansoilta uskomuksen vuorten huipuilla asuviin jumaliin. Rooman ajalla juutalainen monoteismi ja muinainen helleeninen uskomus yhdistyivät yhteen kristinuskon taivaassa asuvaan Jumalaan. Tämä Jumala edusti aikaa ennen teknologista murrosta, jolloin ihmistä ja ihmisyyttä arvioitiin ensisijaisesti psykologian keinoin ja tunteiden valossa. Tieteen tarjoama "edistyksellinen" maailmankuva syntyi teollistumisen yhteydessä marxilaisuutena. Kommunismin romahdettua edityksellisyyden korvasi "kestävä kehitys" ja siihen liittyvät synkretistiset käsitykset synnistä ja äiti-Gaiasta. Ympyrä on eräällä tavalla sulkeutunut.

Toisin kuin muut uskonnot, joissa on selvästi mystiikkaan vivahtavia ominaisuuksia tai ainakin ihmisen toiminta kyetään näkemään monitahoisena hyvän ja pahan taisteluna tai jopa tunteiden vietävissä olevana, edistyksellisyys - tai tiedeuskonto - korostaa inhimillistä toimintaa voitavan ohjailla tieteen antamiin päämääriin. Tiedettä tulkitsemaan tarvitaan pientä lahjakasta joukkoa, joka ohjaa yhteiskuntaa kohti parempaa tulevaisuutta, jossa koko ihmiskunta muodostaa yhden yhteisen elävän organismin. Erikseen heikot yksilöt muodostavat yhdessä voimakkaan kimpun, fascion, joka vie vapauden mutta vastapalvelukseksi ei koskaan jätä yksin vaan antaa lupauksen ikuisesta turvasta.

Kreikkalaisten kapinoidessa Euroopan Unionia ja sen kruunaamatonta kuningatarta Saksan pääministeriä Angela Merkeliä vastaan on hyvä miettiä edellä mainittua historiallista kehityskaarta. Pitkän matkan helleenien jumalista länsi-eurooppalaiseen panteismiin kulkenut antiikin filosofia on ehkä oikeutettua nähdä nyky-Kreikassa uhkana. Heistähän tämä lähti, heidänhän tämä pitäisi tunnistaa jos jonkun. Onko EU todella sen arvoinen, että tuhannet poliisit suojaavat päämiehen kulkua syrjäisessä protektoraatissa?

11 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Lisää rahaa syntisiltä:

Miksi ruuhkamaksut?

Kumitonttu kirjoitti...

Eniten ruuhkien helpottamisesta hyötyvät autoilijat, sillä bussit ja ratikat voivat välttää ruuhkat omien kaistojensa ansiosta.

Hehheh... Eniten kurittamisesta hyötyy lapsi.

Normityömatka PK-seudulla vie jonkun 35-45 minuuttia. Ei Suomessa ole mitään ruuhkia kuin muutamana talviaamuna rankassa lumisateessa. Ja siihen ei maksut auta.

Automies kirjoitti...

Nappasin tämän tuolta Straniuksen blogista (heppu väittää syntyneensä Pietarissa, vaikka kaupungin ihan virallinen nimi oli LENINGRAD, koko elämä siis perustuu valheelle... MOT):

Samaan aikaan Vihreät teemat ovat jääneet myös julkisessa keskustelussa syrjään. Esimerkiksi vuoden 2008 kunnallisvaalien alla odotettiin vielä paljon Kööpenhaminan ilmastokokoukselta. Toisaalta eurokriisiä koskevassa keskustelussa ei ole ehkä ollut selkeää vihreää tulokulmaa tai profiilia.

Tuo boldattu kohta taisi olla se myötähäpeän laulujen laulu, kun keski-ikäiset ämmät istuivat tuntikausia kokoussalin lattialla odottamassa Vihreitten Mustaa Messiasta Barack Obamaa, joka tuli, sanoi jotain Hello World -tyyppistä ja katosi.

Miltton Friidman kirjoitti...

Eräs blogini kantavista teemoista on ollut osoittaa, että ns. vihreä aate sinänsä ja siihen kytkeytyneet erilaiset "ympäristöasiat" edustavat pakanallista uususkonnollisuutta, josta sosialismi yleensä ja kansallissosialismi erityisesti ammensivat voimansa.

Totta. Käytännössä kaikki vihreät, joita ITSE OLEN TAVANNUT, ovat jollain tapaa elämänilottomia, masentuneita, valtaa haluavia tai vastaavia.

Esimerkkejä Milttonin historiasta:

Masentunut biologianopettaja (nainen). Sanoi sodan olevan luonnon oma konsti uusintaa yhteiskuntaa ylipopulaation sattuessa kohdalle. Nainen oli pienikokoinen, pienipäinen ja laiha. Ei muuten kuulunut tuo sota-maininta opetusohjelmaan, eli siitä olisi käytännössä voinut tehdä valituksen. Mutta meni silloin meille luokassa istuville pikkupilteille hyvin läpi.

Valtaajanoava historianopettaja, yhteiskunnallisista aiheista enemmän kuin kiinnostunut. Himopyöräilijä. Ihaili muinaiskulttuureja. Rekisteröity vihreiden jäsen.

Nämä tämän kaltaiset indoktrinoivat surutta lapsia luokkahuoneissa. Yksi syy siihen, miksi koulutuksessa tulisi olla valinnanvaraa. Jos ei koulun välillä, niin sitten opettajien välillä.

Ja sitten vaikkapa itse Pena Linkola. Linkolahan on sanonut kärsivänsä masennuksesta. Liekkö ei sitä kalaa saa tarpeeksi järvestänsä ja on nälkäinen. :)

-

Samanlaisia misantrooppisia teemoja luonnollisesti käsiteltiin esim. Jokelan tapauksen yhteydessä.

Pekka-Eric Auvisen äitihän, Mikaela Vuorio, on tai ainakin oli syväekologi. Kirjoitti mm. Elonkehä-lehteen.

Jokelan jälkeen Vuorio on twiitannut kuusi kertaa:
http://twitter.com/MikaelaVuorio

ja palannut mukaan Ekovihreiden hallitukseen 2011: http://viite.fi/?p=229

Ja Pekka-Erichän käsitteli Youtube-videoissansa sekä äärivasemmistolaisia että ääri"oikeistolaisia" teemoja. Vaikka tietysti molemmat jaot edustavat oikeasti äärivasemmistoa.

Tietysti omaa luokkaansa on myös Youtube-video, jossa silloinen kansanedustaja Heidi Hautala tapaa uusnatsi-piireissä viihtyneen Mark Parlandin.

http://www.youtube.com/watch?v=fS5OVL1IKoo#t=07m00s

Myös Tarja Halonen on viihtynyt Parlandin seurassa:

http://imageshack.us/scaled/landing/7/parlandhalonen.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/9345/parlandmumimamakaslaukkgb3.jpg

Mielenkiintoista, miten ääri"oikeiston" ja äärivasemmiston rajat sekoittuvat.

Tiedettä tulkitsemaan tarvitaan pientä lahjakasta joukkoa, joka ohjaa yhteiskuntaa kohti parempaa tulevaisuutta, jossa koko ihmiskunta muodostaa yhden yhteisen elävän organismin.

Ja kukakohan yhteinen tuttumme olisi tästä erinomainen esimerkki? Taitaa palkinto mennä Tiedemiehelle.

Miltton Friidman kirjoitti...

Tsekkaa Kumitonttu ihmeessä nuo linkit, ellei ole jo tuttua kauraa.

Miltton Friidman kirjoitti...

Tässä mm. Mikaela Vuorion kirjoittama teksti:

Kulttuurimme ylenkatsoo tunteita

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Miltton linkeistä, aika hurjaa tavaraa. Erityisesti tuo Mikaela Vuorionkin allekirjoittama "pääministeri tarvitsee tieteellisen neuvonantajan" -julistus kosketti. Tuntuu, että Mikaela on löytänyt elämälleen ihan uuden merkityksen.

Kumitonttu kirjoitti...

Automies oli myös löytänyt hyvän kommentin. Nyt kun äänestäjille kerrotaan, ettei kunallisvaalit ole oikea kohta äänestää euroista, niin Straniuksen kommentti ilmaston lämpenesmisestä on suorastaan naurettava.

Kumitonttu kirjoitti...

Heidi Hautala Mark Parlandin synttäreillä... Kuka tämä Mark Parland oikein on? Miten hän on Halosen tuttava?

Miltton Friidman kirjoitti...

Kiitos Miltton linkeistä, aika hurjaa tavaraa.

Panee miettimään millaisessa poliittisessa ympäristössä Pekka-Eric kasvoi.

MTV3:n haastattelussahan Vuorio kielsi indoktrinoineen poikaansa.

Erityisesti tuo Mikaela Vuorionkin allekirjoittama "pääministeri tarvitsee tieteellisen neuvonantajan" -julistus kosketti.

Sinäänsähän tiede per se ei ole hyvää eikä pahaa. Tiede on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ihmisen tulee käyttää tiedettä omiin tarpeisiinsa. Ei toisinpäin.

Heidi Hautala Mark Parlandin synttäreillä... Kuka tämä Mark Parland oikein on? Miten hän on Halosen tuttava?

En tiedä Parlandia sen tarkemmin. Ilmeisesti jokin nationalisti-porukoissa pyörinyt suomenruotsalainen.

Parlandin tekemissä videoissa - siis niissä muissa osissa - nähdään mm. Siitoimen poika Paul Siitoin ja Väinö Kuisma. Se kertoo jotain viiteryhmästä.

Mielenkiintoista sinäänsä, että sama henkilö, joka tuntee Halosen ja Hautalan, tuntee myös Kuisman ja Siitoimen pojan.

Tämä sinäänsä vahvistaa käsitystä, että äärivasemmisto ja ääri"oikeisto" ovat lähempänä toisiaan kuin luullaan.

Miltton Friidman kirjoitti...

Kuka tämä Mark Parland oikein on? Miten hän on Halosen tuttava?

Suoraan Wikipediasta:

Parlandin tunnetuin projekti lienee 1999 julkaistu kaksiosainen videodokumentti Elämäni SUPOn varjossa joka kertoo Parlandin toiminnasta vuosina 1995–1999 ja siitä kuinka Parlandin mielestä Suomen suojelupoliisi ja Ruotsin Säpo pyrkivät hankaloittamaan hänen elämäänsä muun muassa jatkuvalla tarkkailulla, pidätyksillä ja Parlandin tuttavien painostuksella ja uhkailuilla. Yhteensä neljän tunnin pituisessa videodokumetissa esiintyivät muun muassa entinen Yleisradion toimittaja Karl Henrik Nikula, Helsingin Antifan varapuheenjohtaja Seppo Harjunpää, Antifa-lehden entinen päätoimittaja Juhani Lohikoski, kansanedustaja Heidi Hautala, kuusankoskelainen RAC-yhtye Sniper, lahtelainen Väinö Kuisma ja "valtakunnanjohtaja" Pekka Siitoimen poika Paul Adolf Siitoin. Parland käsitteli suhdettaan suojelupoliisiin myös kirjassa Taistelijana Supon varjossa 1979–2000. Omaperäisellä esiintymisellään ja dokumenteillaan Parland päätyi yleiseen epäsuosioon silloisessa äärioikeistolaisessa liikkeessä.

Aleksi Bardy teki vuonna 1997 Parlandista lyhytdokumentin nimeltä Mark Parland käy Oulussa. Parland vastasi Kari Happosen 1992 Yleisradion TV 1:n asiaohjelmille ohjaaman lyhytdokumentin Valkoinen valta suunnittelusta. Mark Parland on naimisissa Malla Parlandin kanssa.


Aikamoinen mixi äärioikeistoa ja äärivasemmistoa - vaikka itse sanonkin.