perjantai 24. elokuuta 2012

Breivik ja kohotettu nyrkki

Surmaaja Anders Behring Breivik ei näyttänyt katuvan tekoaan pahemmin, koska hän toisti perjantaina oikeudessa tuomiotaan kuunnellessaan jo aiemmista oikeudenkäynneistä tutun
natsitervehdyksen.

(Iltalehti)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ei tietenkään ole natsitervehdys. Eikös Breivik melkein vastustanut kansallissosialismia manifestissaan? Muistelisin, että Breivikin manifestissa puolusteltiin pikemminkin jonkinlaista osittaista markkinaliberalismia.

Kohotettu nyrkki ei ole minkään tietyn ideologian tai ryhmittymän tunnus. Kohotettu nyrkki symboloi vastarintaa, ja juuri vastarintataistelija Breivik kokee olevansa ja eräässä mielessä myös on.

Islamisaatio kun on todellinen, objektiivinen ongelma. Breivik taistelee tätä "ilmiötä" vastaan. [Oikeastaan: olemusta, koska islamisaatiossa ei ole kyse vain fenomenaalisesta tasosta, vaan pikemminkin juuri noumenaalisesta].

Kommunismin kanssa Breivikillä ei ole mitään tekemistä. Breivik on vähän kuin vastarintaa netissä vaativa mamu-kriittinen bloggaaja, joka vain on siirtynyt sanoista tekoihin. Mikäs siinä, jos on varma omasta asiastaan ja sen oikeutuksesta.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyseessä on vasemmistolainen tervehdys, kuten tämä heppu todistaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Mustat Pantterit oli Hillary Clintonin suosiossa, ja Hillaru oli avustajana BP:n johtajan murhaoikeudenkäynnin puolustuksessa. Kuten muistetaan BP:n tervehdys on tuo ojennettu nyrkki. En oikein jaksa uskoa, että Breivik "vahingossa" ojentelisi nyrkkiään. Kyllä hänelle tuo symboliikka on hyvin tuttua, kuten kaikille vasemmistolaisille. Johan Orwell aikoinaan pilkkasi Eläinten vallankumouksessa sikojen suurta kiintymystä kunniamitaleihin.

Sokerimunkki kirjoitti...

Niin, en kyllä ehkä menisi sanomaan kaikkia nostettuja nyrkkejä vassareiden merkeiksi. Itsehän olen tällä hetkellä suorittamassa asepalvelustani Vekaralla, ja ilman tuota nostettua nyrkkiä ei ole lupaa kysyä ylemmiltään yhtään mitään. Ihan yleinen viittaus- ynnä muu puheenvuoron pyytämismerkki tuo ns. "raised fist" on ainakin intissä. Perinteisestä kouluviittauksesta saa vain ivaa ja pilkkaa niskaansa, sillä sotilaat viittaavat käsi nyrkissä, kuulemma.

Eräs Isä kirjoitti...

Natsitervehdys oli sormet suorana, ei nyrkissä. Tuo on jotakin muuta.

Kumitonttu kirjoitti...

Ai siitä tulee sokerimunkin nimimerkki :)

No joo, ehkä tavallinen 20-v varusmies ei tiedosta tuota, kuten ei tiedostanut mun armeija aikana olevansa rasisti kutsuessaan mustaa miestä neekeriksi. Mutta ei tuon nyrkin aatteellisesta maailmasta ole mitään epäselvää.