maanantai 24. syyskuuta 2018

Kokoomus ja Putin

Viranomaisten yhteisisku Airiston Helmi Oy:n omistamiin kiinteistöihin Turun saaristossa pakotti taas kerran miettimään, kuinka helvetin saamattomia vätyksiä suomalaiset poliitikot ovat. Toimiakseen, kansanvalta tarvitsee vahvat instituutiot. Niitä ovat poliitikkojen ja virkamiesten eli toimeenpanijoiden lisäksi media ja kirkko. Reijo Tossavainen ja Suna Kymäläinen ovat Kaakkois-Suomesta pitäneet esillä Venäjän valtapolitiikkaan liittyviä ongelmia.

Vuoden 2015 siirtolaisten vastaanotto paljasti, mistä suomalaiset poliitikot on tehty. Ja vellihousuja kun ovat, tuomitsevat omia kansalaisiaan rangaistuksiin, jos mokomat uskaltavat protestoida tehtyjä virheitä. Suomeksi sanottuna paskotaan housuun ja lyödään turpiin kun joku asiasta huomauttaa.

Ensimmäinen kysymys kuuluu, miksi virkamiehet ottivat asian hoitaakseen? Kun poliitikot eivät sormea nostaneet Venäjän suorittamalle agressiolle, virkakunnan oli pakko tarttua haasteeseen. Laki maa-alueen omistamisen rajoittamisesta EU:n ulkopuolisille on ollut vuosikymmenen ministeriöissä pyörimässä, mutta ilman poliittista ohjausta asia on jäänyt heitteille. Kunnes nyt joku virkakunnassa keksi ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Toisin kuin Mikko Kärnä, en pidä uskottavana syvälle Suomen saaristoon rakennettua salaista sukellusveneiden huoltopaikkaa. Mutta päivän selvää on, että Venäjä rakensi omaa pientä sotilastukikohtaansa Paraisille. Toinen kysymys kuuluu, miksi Venäjä provosoi näin räikeällä tavalla maata, joka on ainoa sen naapureista ilman sotilaallista uhkaa? Venäläinen yhteiskunta on tietyllä tavalla vainoharhainen, koska Neuvostoliiton pitkä historia opetti kansalle, että yhteenkään ihmiseen ei voi luottaa. Suomalaisille päin vastoin opetetaan pienestä pitäen, että aikuisia tulee kunnioittaa ja rehellisyys maan perii. Vielä 2000-luvulla Helsingin Sanomissa ylpeiltiin, kuinka rehellisiä suomalaiset ovat ja tehtiin testi, jossa lompakko jätettiin Helsingin keskustassa puiston penkille.

Kolmas kysymys kuuluu, mitä Venäjä suunnitteli Airistolle? Meriväylien varteen muodostetut linnoituksen kaltaiset tukikohdat eivät paljoa arvuuttelua vaadi. Kreml tuijottaa Natoa yksisilmäisesti kuin härkä punaista liinaa. Kaikki muu sen näkökentässä hämärtyy ja muuttuu toissijaiseksi. Jos suomalaiset haluavat tosissaan suututtaa Moskovan, Nato-jäsenyys on siihen nopein keino. On suorastaan järkyttävää, että Airiston Helmi oli ja on edelleen Suomen ulkoraja. Sen kiinteistöille saa lentää helikopterilla ulkomailta. Jos veikata saa, niin rajavartiolaitosta tuskin on saarella näkynyt tarkastamassa saapujien passeja.

Joka kerta kun Venäjän johdon tempaukset äryttävät suomalaisia, osa kansasta kääntyy Nato-jäsenyyden kannattajaksi. Itse en kannata Nato-jäsenyyttä, koska en halua Suomeen sotilaita, jotka eivät ole kuuliaisia suomalaisille kuin käskystä. En venäläisiä enkä amerikkalaisia. Saati saksalaisia tai ruotsalaisia, jotka 2015 eivät kyenneet turvaamaan edes omia rajojaan vihamieliseltä invaasiolta. Jos suomalaiset eivät koe maataan puolustamisen arvoiseksi, se joutaa hävitä pois kartoista.

Miten sattuikaan, että poliitikot haluavat kieltää suomalaisilta aseet, mutta sallisivat niiden käytön ulkomaisille? Miten sattuikaan, että meidän puolustuksemme kulmakiveksi muodostunut ase poistetaan käyttövalikoimasta Ottawan sopimuksella, mutta Venäjälle se jäi. Airiston Helmi ajelee Suomen laivaston tunnuksilla maalatuilla laivoilla keskellä Suomea, mitä voi pitää jonkinlaisena puolustusvoimien häpeäpilkkuna. Jopa poliisin tunnusten lainaaminen on rangaistavaa, mutta armeijan ei.

Kaikkein ongelmallisin puolue Suomessa on Kokoomus, joka on yhtä vasemmalla kuin Vihreät kieltäytyessään hallitustyöstä Jussi Halla-ahon kanssa. On järkyttävää, että sen merkittävin yhdistys käyttää iskulauseenaan sosialistien sata vuotta sitten omaksumaa tunnusta "edistys". Sen johtava ellei peräti ainoa ideologi on entinen demari ja sen ajama talouspolitiikka on kuin Itä-Saksasta.

Lopuksi kehotan jokaista lukijaani lukemaan tuon edellisen kappaleen viimeisen linkin. Siinä Peter Nyberg selkeästi kertoo, mikä on suomalaisten tulevaisuus. Vaihtoehdot ovat euron hajoaminen tai liittovaltio, koska kolmas vaihtoehto (asioiden sopiminen) ei ole onnistunut kuin yhden kerran. Ja sekin onnistui vain aseella uhaten.

6 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tähän postaukseen täytyy lisätä kommenttina ajatusten varareservin varareservin varareservin nostoväen Sanni Grahn-Laasosen loihelausuma vuodelta 2014:

"Epäluuloa, pelkoa, populismia. Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) puhuu lempiaiheestaan. Sillä hän nousi eduskuntaan 2007: vastustamalla venäläisten tontti- ja kiinteistökauppoja.

Lakialoite on tehty venäläisiä varten, mutta vain yhdeltä kansallisuudelta kieltäminen olisi – niin – rasismia.

Yksi keino kiinnittää mielenkiintoa – sitouttaa matkailueuroja ja esimerkiksi liike-elämän investointihaluja – on edistää loma-asuntokauppaa, ei kieltää sitä.

Jos Kymäläisen lakialoite menestyisi, olisi se askel taaksepäin matkalla kohti globaalisti avointa ja vapaata kauppaa. Suljetumpi talous ja muurien rakentaminen ovat mennyttä maailmaa. Ennakkoluulojen murtaminen on paitsi avartavaa, myös taloudellisesti kannattavaa."

Karmeaa on se, että nykyisin poliitikolle ei utopismi ja sinisilmäisyys ole uraeste vaan lähinnä kannustin.

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, Sanni Grahn-Laasonen on hyvännäköinen, mutta järkeä naisen päässä ei ole. Toinen riemuidiootti on Kai "Sokolow" Mykkänen, joka kieltäytyi muuttamasta lakia, jonka mukaan venäläinen ei saisi työskennellä rahavartiolaitoksessa.

On päivän selvää, että Mykkänen ei halua lakia säätää, koska hänen äitinsä on venäläinen. Olisi minustakin inhottavaa säätää laki, jossa oma äiti oletusarvoisesti ei ole luottamuksen arvoinen rajavartijan tehtäviin. Mykkäsen tulisi laittaa tunteet sivuun ja pohtia mikä on suomalaisten etu. Mutta eihän nää Cuckoomuksen mulkut mihinkään pysty.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Voi pyhä sylvi millaisia demokraattisesti valittuja päättäjiä Suomen asioista epädemokraattisesti päättävät. Hillotolppakaakin aborttifobia on suurin uhka hallituksen tomintakyvylle!?
Blogisti kehoitti lukemaan viimeisen kappaleen viimeisen linkin. Luin, kiitos linkistä. Linkin kommenttiosuus on myös hyvä, sitäkin voisi suositella luettavaksi tilataksiin mahtuvalle velanottokomitealle.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Veijo kommentistasi. Tilanne on huolestuttava. Päättäjillä on hyvin päättäväinen ote vaientaa kritiikki.

IDA kirjoitti...

Voi Ghran-Laaksosella siinä mielessä olla järkeä, että noilla puheilla hän nosti itsensä ministeriksi ja merkittäväksi kokoomusvaikuttajaksi :)

Kumitonttu kirjoitti...

Ida, ei kai sitä voi järjen mittana pitää, että pääsee Cuckoomuksessa eteenpäin...?

Järkevyyden mittana voisi pitää sitä, hyväksyykö tytöttelyn. Katselin juuri Sannikka&Ukkolaa Areenasta, ja siinä joku armeijan käynyt tyttölapsi kuvasi, miten hän oli "200 jätkän kanssa marssimassa". Minä en ole jätkä, mutta tunnistin itseni siitä. Jos Sanni Grahn ei ole tyttö, niin kyllä normaali ihminen tunnistaa, että hänen kaltaisistaan puhutaan kun käytetään sanaa "tyttö", vaikka olisi kuinka aikuinen nainen.