lauantai 14. huhtikuuta 2018

Itiksen mellakka - osa II

Ei niin yllättäen, alpakkamedia päätti vaieta kuoliaaksi Itiksen viikon tapaisen mellakan yksityiskohdat. Alueella asuvat ja sitä tuntevat ovat tuskallisen tietoisia Puotinharjun synkästä turvallisuustilanteesta. Kysehän on siis Puotinharjusta, vaikka alueella sijaitsee mm. Itiksen uimahallina tunnettu kylpylä.

Alueella käydään huimausainekauppaa, jota poliisi ei käytännössä suitsi tai edes valvo. Turunlinnantien ja Olavinlinnantien risteys on suomalaisten mustalaisten reviiriä, ja siitä vähän pohjoisempana majaansa pitävät romanialaiset serkkunsa. Erityisesti jälkimmäsillä on paha päihdeongelma, joka näkyy leirin yleisenä hygieniatason puutteena. Rouvat siellä pilkkovat sipulit ja porkkanat jotka avotulella tynnyreissä keitetään syötäväksi. Karua touhua.

Puhiksen ostari on paikalta vain kiven heiton päässä, ja se taas kuuluu pigmentoidumpien etnisten ryhmien valtapiiriin. Kun joutilailla miehillä on aikaa, tarvitaan vain kipinä mellakan leimahtamiseksi. Somaleja on paljon taksikuskeina, ja tuona kohtalokkaana iltana alueelle purkautui joukosta takseja suuri joukko tappelijoita.

Oman lusikkansa soppaan toivat Suomeen rantautuneen rikollisjengi Satudarahin tappelijat. Suomesta useita karkotuspäätöksiä saaneen Kosovon albaanin johtamassa liivijengissä ei ihonväriin tuijoteta. Jäseniä on niin afgaaneista kuin irakilaisistakin. Jengin johtajan veljen lempinimi Obelix kuvastaa ryhmän profiilia. Jengi on yrittänyt saada jalansijaa hieman Helsingin pohjoispuolelta, mutta aiemman jengijohtajan tapaturmainen kuolema haittasi hanketta.

Virallisestihan poliisin mielestä Itä-Keskuksessa on turvallista, mutta todellisuus on toki monisävyisempi kuin ruusunpunaisen visiirin läpi katsottuna. Kuukausi sitten Puhiksen ostari ratsattiin, ja luonnollisesti suvaitsevaisto alkoi itkeä krokotiilinkyyneleitään rasismista, kuten muuan Muhis.

Tunnen alueella asuvia ja asuneita ihmisiä, ja keneltäkään ei ole tullut rohkaisevia viestejä kyseltyäni heiltä taustatietoa tähän bloggaukseen. Alueella yhä asuvat eivät luonnollisestikaan elätä harhakuvitelmia valoisammasta tulevaisuudesta. Erityisesti poliisi passiivisuus tuntuu häiritsevän, mutta moni arveli sen johtuvan siitä, että poliisilla ei ole väyliä päästä maahanuuttajajengien tietolähteille.

Kun Päivi Nerg pari vuotta sitten väitti television pakolaisillassa, että "Suomi tietää kaikkien maahantulleiden taustat", hän valehteli joko tyhmyyttään tai virkansa puolesta. Sipilä, Orpo ja Soini ovat vastuussa siitä, että valtio ei turvannut kansalaisiaan väkivaltaiselta terrorilta ja rikollisten maahanmuutolta. Kummallisinta on, että kun joku saa Suomesta karkoituksen, edes heitä maahanpääsyään ei onnistuta estämään, vaikka tekniikka siihen on olemassa ja käytössä.

Jos ihminen ajaa ylinopeutta, hänestä otetaan kuva ja peritään sakko. Mutta jos väkivaltainen rikollinen karkoitetaan, häntä ei saada torpata rajalle. Miksi näin?

5 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Eihän siitä ole kauankaan kun kyseiset asuinalueet olivat rauhallisia suomalaislähiöitä. Varmaankin paikalliset pottunokat siunaavat suuresti utopian tuomaa "edistystä". Erityisesti ne, jotka ovat ostaneet oman osakkeen ja voivat valmistautua siihen että sen myyntiarvo alkaa laskemaan.

Qroquius Kad kirjoitti...

Miksikö ylinopeutta ajavalta voidan periä sakko mutta väkivaltaista ulkomaalaisrikollista ei voida karkotuksen jälkeen estää palaamasta? Koska hei, me tienataan tällä, sanoi Orpo!
Alunperin sen taisi sanoa joku Petterin puoluetoveri, joka palkittiinkin siitä muhevalla EU-viralla.

Petteri seuraa esimerkkiä, ja miksipä ei, koska asiantila on juuri kuten sanottu:
jokainen kansalaiselta peritty sakko kilisee valtion lompsaan, jonka päällä Petteri toistaiseksi istuu, ja jokainen laiton maahantunkeutuja kilisee rahaa Petterin henkilökohtaiseen lompsaan hänen perusteettomia turvapaikkahakemuksia ja niihin hylsy hylsyn jälkeen uusintoja tehtailevan vaimokultansa lakiputiikin kautta.

Ei kai meillä ole oikeutta estää Petteriä vaurastumasta? Mitä se on keltään pois? Annetaan kaikkien kukkien kukkia, sanoi puhemies Mao! Onhan kulttuurimmekin rikastunut kuluneiden parin vuosikymmenen aikana suorastaan vallankumouksellisesti, joten eikö Petteri ole palkkionsa ansainnut?

Vasarahammer kirjoitti...

Noin se alkaa. Ei ole vaikea arvata, mihin se johtaa.

"Monimuotoisuus" lisää epäjärjestystä. Normaalisti lainkuuliaisten suomalaisten käsittelyyn tottunut virkavalta ei sopeudu uuteen tilanteeseen. Rikollisuus rehottaa ja leviää uusille alueille. Samanaikaisesti kiristetään lainkuuliaisten kansalaisten valvontaa.

Lopputuloksena kansalaisten luottamus viranomaisiin romahtaa ja poliisin hommiin ei enää kukaan halua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tulee myös muistaa että Helsingin poliisi vastasi tähän kulttuurilliseen monimuotoisuuteen lopettamalla Itäkeskuksen poliisiaseman.

Becker kirjoitti...

Tämän kansalaisen luottamus viranomaisiin ja hallintoon on romahtanut jo ajat sitten.
Eihän noilla alueilla uskalla tulla edes autosta ulos.
Ja taas tulee esille tämä jatkuvasti toistuva teema. Siaäministeriö näkee kansallismielisessä "Suomi ensin" ja PVL:ssä uhkaa hallinnolle, mutta nämä Itiksen rikolliset eivät sitä tee, joten olkoot rauhassa.