tiistai 27. maaliskuuta 2018

Islam - XI vitsaus

Suomeksi julkaistu Hege Storhaugin kirja "Islam yhdestoista vitsaus" on hyvä kirja. Se kannattaa lukea, jos haluaa tietää, miten islamin ideologia muodostuu (Mekka- ja Medina-Koraanit sekä sunna eli sira ja hadithit), mitä ideologia sisältää (pääasiassa oppeja vääräuskoisten kurittamiseen), miksi ideologiaa tulkitaan väärin länsimaissa (Mekka-Koraanin kirjoitukset korvataan Medina-Koraanin kirjoituksilla abrogaatiosäännöllä) ja mitkä islamin pääsuuntaukset (salafismi, jihadismi ja Muslimiveljeskunta) taistelevat vääräuskoisten (kafiirit) ryöstösaaliista.

Storhaug käsittelee islamin kirjallista perustaa tieteellisin perusteluin, jotka kristinuskon osalta ovat olleet arkipäivää kautta tiedehistorian. Koraani muodostaa ideologian kirjallisesta materiaalista vain 14%. Sunna eli sira (Muhammedin elämäkerrat) ja hadithit (Muhammedin opetukset) muodostavat loput 86%. Trilogia on siis pääosin Muhammedin elämää paljastaen Muhammedin valtavan painoarvon. Kun Koraani kuvaa Muhammedia huikeat 91 kertaa täydelliseksi muslimiksi, selittyy miksi juuri Muhammediin kohdistuva kritiikki ja satiiri on muslimeille vaikeampaa sietää kuin itse islamin ideologiaan kohdistuva.

Koraanin jaksot on järjestetty pituuden mukaan, ja niiden ajallinen jaksotus löytyy sunnasta. Koraani on sekavaa ajatuksenvirtaa juutalaisten, jotka johtivat Medinaa, pyhistä kirjoituksista. Varhaisempi Mekka-Koraani muodostaa 64% ja myöhempi Medina-Koraani 36% Koraanista. Yli 60% Koraanista käsittelee kaafirien kohtelua, sirasta 80% ja haditheista "vain" 37% - kaikkiaan siis 51% käsittelee vääräuskoisia. Islamin uskonnollisen opin (ihmisen johdatusta paratiisiin) osuus on siis pienempi kuin poliittisen opin (joka käsittelee kaafireja) todistaen, että islam on valtaosin poliittinen ideologia.

Medinan aikana Muhammed sai noin 150 seuraajaa, kun taas Medinan aikana, jolloin Muhammed johti miekkalähetystä, seuraajia tuli 100.000. Ilman poliittista oppia, johon sisältyy kuolemanrangaistus islamin hylkäämisestä (apostasia), islam olisi kuollut Muhammedin jälkeen. Islam ei ole "rauhan uskonto", koska Mekka-Koraani ei kuulu islamin ytimeen.

Mekka-Koraanista ei löydy mainintaa jihadista. Medina-Koraanista 24%, haditheista 21% ja sirasta 67% on omistettu jihadille - kaikkiaan siis 31%. Niin sanottu "suurempi jihad" eli hengellinen kilvoittelu (rukoukset, almut jne) muodostaa 2% haditheista, ja "pienempi jihad" (islamin levittäminen asein) 98%. Sirasta 23% käsittelee sanallista lähetystyötä ja loppuosa aseellista lähetystyötä. Sirassa ei mainita kertaakaan ns. "suurempaa jihadia".

Sorbonnen yliopiston islamin- ja kielentutkijan Tina Magaardin vuosia kestäneiden tutkimusten mukaan
Islamin tekstit poikkeavat selkeästi muiden uskontojen teksteistä, koska ne kiihottavat niin suuresti väkivaltaan ja aggressioon toisin uskovia kohtaan. Islamin teksteissä on myös selkeitä kehotuksia terroriin. Islamin tutkimuksessa tämä on pitkään ollut tabu, mutta se on tosiasia, joka pitää ottaa huomioon.
Maailmalla ja Suomessa feministit ovat tänä vuonna käyttäneet paljon aikaansa #MeToo -kampanjaan, jossa paljastetaan seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä miehiä. Myös koulu- ja työpaikkakiusaaminen on avoimesti esillä. Siinä missä koulukiusaamiseen puututaan, muslimien harjoittamasta härinnästä ei voi edes puhua leimaantumatta itse "häiriköksi".

Itselleni uusi asia oli Storhaugin poliittisen islamin pääsuuntausten analyyttinen kuvaus. Jihadismi on vain salafismin ja Muslimiveljeskunnan kilpailija, vaikka juuri jihad on länsimaissa polttopisteessä, kun puhutaan poliittisesta islamista. jihadismi eroaa salafismista ja Muslimiveljeskunnasta ainoastaan menettelytavoillaan samoin kuin bolsevikit mensevikeistä - ensin mainittujen käyttäessä avointa väkivaltaa lopullisen päämäärän (vääräuskoisten eliminoiminen) saavuttamiseksi.

Hän kertoo lukuisia esimerkkejä, joissa moskeijat toimivat nimenomaan poliittisen islamin äänitorvina. Suureen jihadiin keskittyvät muslimit eivät Euroopassa käy moskeijoissa. Moskeijassa käyvät muslimit täysin avoimesti halveksuvat väitteitä, että he olisivat ääri-islamisteja tai radikaaleja. Kuitenkin samat kävijät tunnustavat sharialain kuolemantuomioineen ja naisten kaltoinkohteluineen. Salafistit osoittavat ideologiansa pukeutumisellaan ja se on nopeiten kasvava suuntaus Euroopassa. He eivät peittele sanomaansa, mutta sanoman avaaminen vaatii ymmärrystä islamista.

Muslimiveljeskunnan edustajat kannattavat islamille ominaista kaksinaismoralismia, jossa valehtelu vääräuskoisille on jopa suotavaa tavoitteen saavuttamiseksi. He puhuvat pluralismista, reformista, demokratiasta, oikeuksista, kritiikistä ja dialogista ulospäin. Omilleen he julistavat vihaa juutalaisille, kristityille, homoille ja ateisteille. Toiveena on, että läntiset yhteiskunnat romahtavat, ja niiden raunioille perustetaan kalifaatti (umma). Se on hyvin kärsivällinen ja saa sosialisteilta laajaa ymmärrystä. Muslimiveljeskunta liittolaisineen (Hamas) saa suomalaiseltakin vasemmistolta tukea, vaikka tarvittaessa ne aktivoituvat väkivaltaiseksi, kuten vuoden 2006 Muhammed pilapiirrosten aikana.

Looginen väite on, että mitä suurempi huomio jollekin aihealueelle annetaan, sen keskeisimpi osa sillä ideologiassa on. Koska 64% Koraanista käsittelee vääräuskoisten kohtelua, sen täytyy olla islamin keskeinen opinkappale. Naisten asema miehen seksuaalisten tarpeiden tyydyttäjänä on myös korostunut. Kun Muhammed sai näyn, että hän saa naida adoptiopoikansa kauniin vaimon Zainabin, lempivaimo Aishan kuuluisa ja vitsikäs huomio
Sinun Allahisi on tosi nopea täyttämään toiveesi!
kuvastaa tahattomasti sitä, että Muhammedin omat tarpeet antavat Koraanille merkityksen. USA:n entinen presidentti onkin todennut, että Muhammed on säätänyt islamin mm. sukupuolisen tyydytyksen saamiseksi.

Suomessa on tähän asti tultu jälkijunassa islamilaisen kalifaatin portille. Tämän bloggauksen tarkoitus on tuoda niille ihmisille (enemmistölle) kalpea aavistus siitä, mitä Storhaugin kirjassa kerrotaan. On sietämätöntä, että islamia ei saa arvostella samoin perustein kuin muita ideologioita. Sillä jos islam on "rauhan uskonto" sillä perusteella, että valtaosa maailman muslimeista ei ole jihadisteja, salafisteja tai muslimiveljeskunnan kannattajia, samalla perusteella myös kommunismi ja natsi-ideologia ovat rauhan aatteita.

14 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Historiantutkimuksesta tiedetään, että arabivalloitusten alkuvaiheessa henkilöstä nimeltä Muhammad ei ollut mitään merkkejä. Myös ainoa Muhammadin elämänkerta ilmestyi sata vuotta profeetan kuoleman jälkeen eikä siitä ole jäljellä kopioita, joskin Ibn Hishamin kirjoittama versio, jota väitetään autenttiseksi, ilmestyi pari sataa vuotta profeetan kuoleman jälkeen.

Islamin keskeinen innovaatio oli uskonnollinen pyhä sota, jota käytiin islamin valtapiirin kasvattamiseksi. Kyse ei ollut "miekkalähetyksestä" eli ihmisiä ei veitsi kurkulla pakotettu muslimeiksi vaan islamilaisen sosiaalisen järjestyksen levittämisestä.

Itse olen miettinyt, keksittiinkö islam jälkikäteen, jotta ryöstelylle, orjuuttamiselle ja raiskaamiselle saatiin jumalallinen oikeutus. Vai oliko kyse vain uskonnon normaalista kehityksestä, jossa oppi vakiintuu muutama sata vuotta perustajan menehtymisen jälkeen?

Kumitonttu kirjoitti...

Islam on kyllä käsittämätön ideologia, kun sen "esimerkillinen" ja virheetön johtaja tappaa ja tapattaa muita. Todellinen rauhan uskonto.

Ehkä Koraanin Muhammedilla on samankaltainen esikuva kuin kreivi Draculalla on...

Kari kirjoitti...

Hyvä kirjoitus KT:lta.

Storhaug ei aikoinaan inspiroinut urheilun, anorexian, 22/7/11/Fjordmanin, lesbouden ym syiden takia, mutta on nykyään Norjan islamvastaisuuden kärkinimiä Listhaugin jälkeen.

Itselle islam on Jumalan lähettämä eksytys. Suuri huijaus, jonka päivät ovat luetut, mutta sitä ennen se saa paljon pahaa aikaan.

Minulle islam on alkujaankin beduiinien rosvoretki, jonka ensimmäisiä uhreja olivat paikalliset juutalaiset ja arabian niemimaan arabit jotka pitivät Muhammedia sekavana satuseppona. Se jatkui kalifaatteina, joiden talous perustui edelleen rosvoukseen ja orjuuteen. Eurooppa on kokenut yli 3000 suurempaa hyökkäystä ja sotaretkeä islamin toimesta.
Viimeinen kalifaatti, Osmanien valtakunta lopetettiin hetkeksi saadessaan nimen Turkki. Nyt Erdogan on perustamassa sitä uudelleen. Tämän Kalifaatin johdolla muslimaat hyökkäävät aikanaan Israeliin.

Kumitonttu kirjoitti...

Kari, kiitos kehuista. Pääosinhan tuo oli vain yhteenvetoa Storhaugin kirjasta.

Kirjassa Storhaug nostaa esiin nimenomaan tuon edustamansa norjalaisen sosialismin ristiriidat islamin kanssa.

Olen samaa mieltä, että muhamettilaiset pidemmällä aikavälillä häviävät sodan, mutta sitä ennen vuodatetaan paljon verta turhan takia. Kuten Churchill sanoi, "Islam tulee häviämään taistelun, koska rauhan uskonnolla on tiede tukenaan ja sen avulla paremmat aseet".

Pantalone kirjoitti...

Kiitos tästä kirjaesittelystä. Taidanpa näiltä sijoiltani tilata tuon kirjan. Saksalainen filosofi Schopenhauer sanoi koraanista jotensakin näin: Koraani on merkillinen uskonnollinen teos, siinä ei ole ainuttakaan ylevää ajatusta.

Kumitonttu kirjoitti...

Pantalone - Storhaugin mukaan Schopenhauer sanoi näin: "Tämä kurja kirja [Koraani] auttoi aloittamaan maailmanuskonnon, joka tyydyttäisi miljoonien ihmisten metafyysiset tarpeet kahdeksitoista vuosisadaksi, se oli heidän moraalinsa perusta ja siihen sisältyi tärkeänä osana kuoleman halveksunta ja se innoitti heidät verisiin sotiin ja suuriin valloituksiin. Tässä kirjassa meille esittäytyy synkin ja köyhin teismin muoto. Käännöksessä on saatettu hukata paljon, mutta en ole löytänyt kirjasta yhtään arvokasta ajatusta."

Pantalone kirjoitti...

Aaaaaa...No imuroin tuon oman Schopenhauerini jostain netin uumenista, ha ha. Kirja oli kaikkialta loppuun myyty ja tilasin Kiukaalta toista painosta, joka valmistunee ensi kuun puolivälissä.

Vasarahammer kirjoitti...

Schopenhauer ei ollut ajatustensa kanssa yksin. Myös Paavi Benedictuksen Regensburgissa siteeraama Bysantin lopunaikojen keisari Manuel Paleologos lausui jotakin vastaavaa:

"Show me just what Muhammad brought that was new and there you will find things only evil and inhuman, such as his command to spread by the sword the faith he preached."

Eli islamin keskeinen uskonnollinen innovaatio oli pyhä sota.

https://en.wikipedia.org/wiki/Regensburg_lecture

Paavin puheesta nousi muslimien keskuudessa eräänlainen "someraivo" eli laskelmoitu loukkaantuminen, joiden ansiosta länsimainen sananvapaus kaventuu kaventumistaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuossa kirjassa on yksi luku omistettu noille viisaille, jotka ovat luonnehtineet islamia vuodesta 1000 alkaen.

Kirjassa on myös mielenkiintoisia esimerkkejä, miten arkipäiväisiin asioihin Muhammed antaa ohjeet. Tragikoomisia ovat ohjeet, mitä pitää tehdä jos kärpänen tippuu lasiin tai koska saa käyttää vessapaperia ja kummalla jalalla vessaan astutaan tai saako valaanlihaa syödä.

Myös musta magia on islamissa vahvasti esillä. Koska Allah kertoo, että musta magia ja manaaminen aiheuttaa sairauksia, nykymuslimit pitävät tuosta kivenkovaa kiinni. Edelleen muslimit tekevät taikoja ja lausuvat loitsuja. Osa islamin antisemitismiä juontuu siitä, että joku juutalainen meinasi saada Muhiksen hengiltä magialla.

Noita esimerkkejä on kirjassa runsaasti, mutta ne eivät naurata koska kyse on niin vakavasta asiasta.

Pantalone kirjoitti...

Minulla on sellainen kariston julkaisema vekkuli pikku kirjanen "Ajatollahin ajatuksia", jossa on valikoima hänen määräyksiään muslimeille. Kaikki kuviteltavissa oleva on tosiaan otettu huomioon. On määräykset koskien tilannetta, kun joku keksii harrastaa seksiä aasin kanssa. Rietas aasi on teurastettava, mutta sen lihoja ei saa myydä kotikylässä, vaan ne on myytävä viereisessä. Mitä marttyriä on muisteltava vettä juodessaan.Juomisen jälkeen on tietysti muistettava kirota hänen murhaajiaan. Tuollaista kaikkea. Yksityiskohtaiset ohjeet joka ainoaan asiaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Kyseessä lienee Armas J. Pullan suomentama Iranin Khomeinin opaskirja? Se suomalainen versio on lyhennelmä, ja siinäkin 138 sivua.

Storhaugin kirjasta yksi hyvä esimerkki muslimien suorittamasta rituaalipesusta ennen rukousta. Länsimainen ihminen ajattelee että kyse on puhtaudesta, mutta kyse on silkasta taikauskosta. Muhammed itse opasti, että "Kun muslimi pesee kasvonsa, lähtee jokainen synti pois veden tai viimeisen vesipisaran mukana. Kun hän pesee kätensä, käsien synnit lähtevät pois. Kun hän pesee jalkansa, lähtevät jalkojen tekemät synnit pois ja hän on kokonaan puhdistautunut synneistä".

Ironmistress kirjoitti...

Jokainen uskonto tosiaankin luo näköisensä yhteiskunnan.

Jokainen shiialainen yhteiskunta on Iran ja jokainen sunnalainen Saudi-Arabia. Uskonto on lopultakin paljon vahvempi ja perustavanlaatuisempi voima kuin mikään sekulaari ideologia.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mutta Singaporessa on 14 % muslimivähemmistö, kuten myös hyvänlainen määrä muitakin uskontoja ja kansallisuuksia. Se on siis monikulttuurinen valtio, ja silti se toimii varsin mainiosti.

Sieltä on siis saatavissa resepti monikulttuuriseen yhteiskuntaan. Emmekö mekin voisi saada aikaan hyvin toimivan monikulttuurisen yhteiskunnan, vaikka siinä olisi siis 800 000 muslimia ottamalla käyttöön Singaporen poliittisen ja hallintojärjestelmän? Kun se kerran toimii siellä, miksei meillä; mitä niin erikoista he siellä tekevät muslimiensa kanssa toisin kuin me täälllä?

No joo, tiedämmehän me. Eli toimivan yhteiskunnan konsepti on soveltaa muslimivähemmistöön joko Singaporen mallia tai Unkarin mallia. Jälkimmäisellä päästäisiin vähemmällä vaivalla, mutta kun se ei vaan sovi...

Kumitonttu kirjoitti...

Singaporen malli tai Saddamin malli... Jos islamin ei haluta saavuttavan valtaa länsimaissa, meidän on pystyttävä palauttamaan kovan linjan muslimit, joita on noin puolet kaikista.

Siihen poliitikkomme eivät ole valmiita. Pääsyy on se, että erityisesti vasemmistoanarkistit liittoutuvat muslimien kanssa vieden muilta poliittisilta puolueilta liikkumatilan. Islamofobia on yhtä karmea sana kuin neuvostovastainen.

Koomista sinänsä, islamofobia on 70-luvun muslimifundamentalistien keksimä haukkumanimi länsimaiden feministeille. Nyt feministit kutsuvat islamia arvostelevia vapauden filosofian kannattajia islamofobeiksi.