sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jutta Urpilainen ja Helena Eronen

Ilahduttava pikku-uutinen - Suomen yrittäjät vertaavat Jutta Urpilaisen toimintaa kansallis-sosialisteihin:
Elkeet alkavat muistuttaa entistä natsi-Saksaa, jossa osa kansasta leimattiin merkityiksi hylkiöiksi.

Noin 30 000 yrittäjää ja yritystä saavat Aku Ankasta tunnetuksi tulleet karhukoplan numerolaput rintaansa.
Tämä on kyllä paras kommentti mitä olen tällä vuosikymmenellä kuullut. Ensimmäinen kerta, kun todellista valtakunnan johtavaa sosialistia verrataan natseihin. Perussuomalaisiahan on haukuttu aiemmin "äärioikeistolaisiksi", mutta siinä on ollut kyse "fasismi"-sanan käyttämisestä haukkumatarkoituksessa. Natsiksi kutsuminen on ollut perinteinen keino leimata vastustaja kelvottomaksi osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Nyt ensi kertaa natsiksi rinnastaminen tapahtuu puhtaasti ideologisessa merkityksessä. Kukaan ei voi kiistää, etteikö Suomi jo olisi fascistinen yhteiskunta, ja nyt sen totalitarismiin pyrkivä ministeri - ihan syystä - rinnastetaan historiasta tuttuun toiseen totalitaristiseen yhteiskuntaan.

Jotenkin tästä tulee Helena Eronen ja hihamerkki-kausti mieleen sillä erolla, että Eronen ei ollut tosissaan. Eronen sai niin valtavan kohun aikaiseksi, että joutui eroamaan. Hirvisaari oli sen jälkeen merkitty mies, ja lopulta kaatui naurettavaan kauhisteluun hämäläisen kansantaiteilijan performanssista. Nyt Urpilainen - vakavissaan - vaatii monesti pakon edessä pienyrittäjäksi joutuneen ihmisen nimen julkaisemista, jos tällä on verovelkaa. Minä ymmärrän täysin Urpilaisen ajattelutavan, sillä hänen mielestään kaikki raha on valtion rahaa ja vain lainassa yksityisillä. Jos yksityinen ei heti tilitä rahoja valtiolle, tämä on suuren luokan rikollinen.

Sillä ei niin väliä, että murhamiehet kävelevät vankilasta ulos muutamassa vuodessa, mutta anna olla laitimmainen kerta jos jätät jotain maksamatta valtiolle...

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millaisella hihamerkillä nämä yrittäjät tullaan sitten merkitsemään?

"Bezahlung macht frei", (vapaasti käännettynä)teksti näiden yritysten ovessa saattaisi olla hyvä muistutus yrittäjälle "verorästeistä".

Kuinka hukassa JUrpilainen ja oikeastaan koko hallistus oikeastaan on?

Kyvyttömiä neuvovat avuttomat!

Ekku kirjoitti...

Minulle on Urpilaisesta ja hänen puolueestaan jäänyt sellainen kuva, että niiden sanastossa "yrittäjä" on aina henkilö, joka tekee älyttömästi rahaa ja tätä rahaa sitten pitäisi lypsää keinolla millä hyvänsä mahdollisimman paljon omille eturyhmille.

Tuo ajatus verovelkarekisteristä kertoo vain siitä, että ei heillä ole pienyrittämisestä mitään käsitystä.

Eiköhän se kuitenkin ole kaikille paras vaihtoehto, että ne yrittäjät, joilla on pienehkö määrä verovelkaa jatkavat yrittämistä ja lyhentelevät sitä pikkuhiljaa?

Toinen vaihtoehto on toki sossujen suosima "lyödään hanskat tiskiin ja nostetaan tukia" - menetelmä.

Eikö ne vasemmistossa ala pikku hiljaa tajuamaan, että sitä jylkista sekstoria pitää pienentää rajusti. Ei näitä lypsylehmiä riitä tulevaisuudessa kaikkien menojen kattamiseen.

Mitä suuremmaksi verotusta kasvatetaan, sitä enemmän pientä liiketoimintaa harjoittavat siirtyvät harmaan talouden piiriin.

Yhteiskunnan tarjoama työttömyys, eläke tms. muu turva on pienyrittäjän kohdalla nykyisin niin huono, että verojen kierto on turhan houkutteleva vaihtoehto.

Kumitonttu kirjoitti...

Yrittäjälle musta hihamerkki jos velkaa yli 10.000 euroa, valkoinen jos alle 10.000 euroa ja punainen jos velaton.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Monenlaista härskiä settiä olen Urpilaiselta kuullut, mutta tämä alkaa olla huippua. Niin Urpilaisen kuin demareitten yleensäkin lienee mahdoton tajuta, että ne ovat yritykset, jotka valtion elättää, ei valtio, joka yrityksiä elättää.

Aikanaan kommaritkin kapitalistia kyykyttäessään tajusivat, että jos kapitalistin kyykyttää kokonaan rähmälleen, niin silloin loppuu turha syöminen kommunistienkin huusholleissa.

Mutta tuoreimman uutisen mukaan demarit ovat nyt kauhean närkästyneitä, kun Pienyrittäjät sanoivat pahasti:

”Sdp:n Lindtman odottaa Pienyrittäjien pyytävän anteeksi natsivertaustaan”

"Valtiovarainministeri Urpilaisen toimien vertaaminen yhteen viime vuosisadan suurimmista rikoksista ihmisyyttä vastaan on yksinkertaisesti väärin. Pienyrittäjien vertaus on mauton ja natsismin uhreja kohtaan loukkaava"

"Verovelkarekisteri on rehellisen yrittäjän etu, ja sillä on myös ennaltaehkäisevä vaikutus verojen maksamatta jättämiseen"

…olikohan muuten HeSan jutussa tahallinen vai vahingossa tehty lausejärjestysvirhe, sillä siinä on myös:

”Rekisteri on rehellisen Lindtmanin mielestä yrittäjän ja laajemman yhteiskunnan etu.”

http://www.hs.fi/politiikka/Pienyritt%C3%A4j%C3%A4t+Urpilaisen+toimet+tuovat+mieleen+natsi-Saksan/a1386470405052?ref=hs-art-new-4

Anonyymi kirjoitti...

Pohjolan-Koreassa kaikki hyvin. Ne ketkä ei diggaa tai joille eikelpaa voivat poistua paikalta. Rehellisellä ihmisellä ei voi olla mitään salattavaa, sillä tämä on kaikkien etu.

Vakavammin: yhä hullummaksi menee.
Vähän lohduttaa, että kävin viikonloppuna Virosta viinalastin ja käytin auton samalla huollossa. Kippasin useamman tuopin paikallista halpaa olutta pubissa ja polttelin sikaria sisätiloissa sikarihuoneella. Jutta mulla siellä mielessä oli, myönnän; ei lyyli kostunut tuosta reissusta mitään.

Kumitonttu kirjoitti...

Ai vertaus on natsismin uhreja loukkaava??? Hah, mä nyt pidän itseäni jonkinlaisena asiantuntijana tässä aihepiirissä, enkä huomannut holokaustien uhrien osalta rinnastuksessa mitään loukkaavaa.

Tämä siksi, että Pienyrittäjät osasivat rinnastaa kansallis-sosialismin ja sosiaalidemokratiat ideologisesti, aatteellisesti, hienosti toisiinsa. Eli just samalla tavalla mitä tää blogiskene on tehnyt muutaman vuoden.

Kuka väittää ettei bloggaamisesta ole hyötyä? Tää kyseinen keissi ei ehkä vielä synnytä keskustelua sosialismin arvomaailmasta (ja sen yhteisistä juurista Marxin kautta jakobiineihin), mutta maasta kuuhun se pienikin ponnistaa.

Tuo demarien närkästys toimii kuin paras streisand-efekti. Nyt Pitäis takia kun rauta on kuumaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Tikka, Tää on hauskaa kun globalisaatio on laskenut palkkoja, ja jengi käy Tallinnassa kompensoimassa sitä, niin mitä tekee Urpilainen? Yrittää sulkea rajat! Eli kansallis-sosialismia, impivaaralaisuutta. Italiahan laittoi Suuren laman jälkeen 30-luvun alussa rajat kiinni ja hintasääntelyn päälle. Konkkahan siitä seurasi.

intrigööri kirjoitti...

Demareiden olisi jo aika vaihtaa puheenjohtajaa, sillä kannatuksen laskusta epätoivoinen Urpilainen valtiovarainministerinä on jo koko maalle vaarallinen. Suomi tarvitsisi paljon lisää pienyrittäjiä, mutta ei niitä ainakaan tällä konstilla hankita. Vielä toimivia velkaisia yrityksiä ei saisi ajaa enää yhtään ahtaammalle. Mitään julkista jalkapuuta tai häpeäpaalua ei yrittäjille pidä rakentaa, sillä pelkkä verovelka on taantumassa tarpeeksi paha riesa. Demareiden kannatus painuu tätä menoa mutakuoppaan, jos kepukin oli vielä pari vuotta sitten pottukuopassa. Se ei sinänsä itketä yhtään, mutta Suomen pärjäämisen kannalta tuommoisille ministereille pitäisi olla nollatoleranssi. Käveleviä kataistrofeja nuo ministerit ovat yksi toisensa jälkeen.

DuPont kirjoitti...

Kyllähän rikoksia voi tehdä, mutta älä ikinä tee niitä valtiota vastaan. Silloin maksavat jälkipolvetkin.

Igor kirjoitti...

Tuo uusi verorekisteri on järkyttävä. Sehän perustuu ajatukseen, että yrityksellä kyllä olisi rahaa mutta se ei vaan halua maksaa. Tuskin tuollainen häpeälista yhtään maksuja nopeuttaa. Minusta sen sijaan pitäisi perustaa rekisteri sellaisista suuryrityksistä jotka keplottelevat viivyttämällä maksujaan pk-alihankkijoilleen vaikeuttaen heidän liiketoimintaansa.

Tulee mieleen takavuosina kun eräs tuttu oli töissä aluesairaalassa toimistotehtävissä niin hän sai työpukunsa nimikylttiin nimen ja virka-aseman lisäksi isoilla kirjaimilla lisukkeen "työllisyystyö" aivan kuin se olisi ollut olennainen lisätieto. Se oli tosi syrjintää.

Anonyymi kirjoitti...

En hirveästi itse yllättyisi lähitulevaisuudessa matkustusrajoituksista. varsinaista maastapoistumiskieltoa joutuu vielä odottelemaan mutta demarilainen fakta on, ettei kenenkään tarvitse paria kertaa useamman vuodessa missään ulkomailla käydä.

Uutisten mukaan Tallinnan matkustaja- ja tavaraliikenne on lisääntynyt viime vuodesta. En ihmettele sitä yhtään, kun näin nytkin kuinka kalevipojat nosti eurolavoja viinaa trukilla hiacen perälle. Järkeähän touhussa ei ole mutta kiusa se on pienikin kiusa ja joka huikka on pois Jutalta.

Viinaralliin on virkamiehistö keksinyt jo vastalääkkeen,joka varmasti toimii. Näen jo laivojen tyhjenevän ja Alkon myynnin räjähtävän käsiin.
http://www.hs.fi/politiikka/a1385610427944

Demari juo sinunkin tuopistasi.

Kumitonttu kirjoitti...

Intrigööri, vaikka nautinto demareitten kompuroinnista on suuri, tämä kompurointi alkaa jo satuttaa itseäänkin. Toisaalta, luultavasti samanlainen pässi sieltä tulisi tilalle, joten ehkä parempi - jos poliitikko mitään voi oppia - ettei Jutan uraa katkaista kesken oppimiskäyrää.

DuPont - kasakan poika maksoi kovennettuna rangaistukset isiensä syntyperän takia. Historia toistaa itseään.

Igor, sitä minäkin ihmettelin, ettei tuollainen tieto nopeuta maksuja. Ja siksi toisekseen, nuo tiedot ovat jo nyt julkisia. Soittamalla verottajalle saa nuo tiedot käyttöönsä. Tässähän se Urpilaisen ehdotuksen sairaus juuri on, että yrittäjä velvoitetaan kantamaan jotain häpeälaattaa kaulassaan.

Tikka, maastamuuto Viroon voi hyvinkin olla monelle nuorelle vaihtoehto jos "hyvinvointivaltio" salpaa kaikki mahdollisuudet kerätä ahkeruudellaan varallisuutta.

Becker kirjoitti...

Toistan tässä vain sen, mitä monet viisaammat ovat todenneet jo jonkin aikaa, eli että ämmälle on alkanut nousta kxxe kaaliin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kyllä tämä ihan virallinen Totuuden Linja taisi olla, kun vielä 10.12.2013 klo 02:38 sanovatten näin:

"Rekisteri on rehellisen Lindtmanin mielestä yrittäjän ja laajemman yhteiskunnan etu."

Onse hyvä, että meillä noita rehellisiä Lindtmanneja on. ;)