tiistai 10. joulukuuta 2013

Geert Wilders pitää paaville puhuttelun

Seuraavan avoimen kirjeen paavi Franciscukselle on kirjoittanyt Geert Wilders, Hollannin vapauspuolueen PVV:n puheenjohtaja.

Avoin kirje paavi Franciscukselle.

Teidän pyhyytenne,

äskettäin antamassanne apostolisessa kehotuskirjeessänne Evangelii Gaudiumissa (kappaleet 247-248) korostitte, että kristityt eivät ole velkaa juutalaisille tai heidän heidän uskonnolleen. Tuomitsette samalla historiassa kristittyjen juutalaisiin kohdistamat ankarat vainot.

Sananne innoittavat monia.

Valitettavasti ne ovat jyrkässä ristiriidassa viime lokakuussa johtavan sunni-muslimin, Kairon Al-Azhar instituutin pääimaamin Ahmad Al-Tayebin haastattelun kanssa. Lokakuun 25. päivänä Egyptin televisiossa esitetyssä haastattelussa pääimaami Al-Tayeb vahvisti koraanin säkeen 5:82 olevan edelleen ajankohtainen. Jakeessa todetaan, että kristityt ovat muslimeille läheisimpiä kun taas juutalaiset ovat kiivaimman vihanpidon kohteena. Tämä jae on vuosisatojen ajan innoittanut muslimeita heidän suhtautumisessaan juutalaisiin.

Al-Tayebin viittaus koraanin juutalaisvastaisuuteen on 1.400 vuotta jatkunutta islamilaista opetusta. Hänen edeltäjänsä instituutin pääimaamina, Muhammad Sayyid Tantawi, kirjoitti kirjan “The Children of Israel in the Koran and the Sunna”, jossa hän puolusteli juutalaisvastaisuuttaan koraanin opetuksilla.

Kristittyjen kärsimykset juuri nyt Syyriassa, Irakissa, Egyptissä, Sudanissa, Nigeriassa, Pakistanissa, Indonesiassa ja monissa muissa maissa selvästi osoittaa, minkä osan koraanin seuraajat ovat heille valinneet. Ateistien ja juutalaisten, joiden asema on kristittyjäkin huonompi, voi olettaa kärsivän vieläkin enemmän.

Kehotuskirjeessänne (kappaleet 252-253) toteatte, että “oikea islam ja sen tulkinta ei kannusta minkäänlaiseen väkivaltaan”.

Todellisuus ei vastaa lausuntoanne.

Koraani on riidanhaluinen ja lietsoo vihaa ei-muslimeita kohtaan. Jos teidän pyhyytenne lukee koraania, voitte todeta asian itse, joten viittaan seuraavaksi vain muutamiin jakeisiin:
2:191-193
“Surmatkaa heidät, missä heidät tapaattekin [...] Taistelkaa heitä vastaan, kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan Jumalan palveleminen.”
4:89“Jos he palaavat entiseen vihamielisyyteensä, niin ottakaa heidät kiinni ja surmatkaa, missä heidät kohtaattekin, älkääkä ottako itsellenne suojelijaa tai auttajaa heidän joukostaan.”
5:33“Ainoa palkka niille, jotka sotivat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan [...] heidät tapetaan tai ristiinnaulitaan, tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki eri puolilta, ristiin, tai heidät karkoitetaan maasta.”
8:60“Ja varustakaa (muslimit) heitä vastaan niin suuri sotavoima ja hyvin ravittuja ratsuja kuin vain voitte, säikyttääksenne siten sekä Jumalan vastustajat että omat vihollisenne.”
9:5“Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla.”
9:29“Taistelkaa niitä vastaan, jotka, vaikka ovat saaneet Kirjoituksen, eivät usko Jumalaan.”
9:30“Juutalaiset sanovat: »Esra on Jumalan poika», ja kristityt sanovat: »Messias on Jumalan poika». Tätä he hokevat suullaan. He jäljittelevät niitä, jotka ennen olivat uskottomia. Jumalan ynseys heitä rasittakoon!”
9:123“Te, jotka uskotte, taistelkaa niitä uskottomia vastaan, jotka ovat lähellänne, jotta he kokisivat teidän voimanne, ja tietäkää, että Jumala on niiden kanssa, jotka hartautta harjoittavat.”
47:4
“Kun siis kohtaatte taistelussa uskottomat, niin nujertakaa heiltä niskat, niin että voitatte heidät!”

Toivon että pyhä isä on mukana puolustamassa länsimaiden juutalais-kristillistä humaania kulttuuria, jossa jopa ateisteilla ja agnostikoilla on oikeus yksilönvapauksiin ja demokratiaan.

Kieltämällä tosiasiat ei voi voittaa mitään.

Meidän on puhuttava islamista rehellisesti – se on suurin uhka ihmiskunnalle nykyaikana.

Kunnioittavasti
Geert Wilders

Hollannin parlamentin jäsen
Vapauspuolueen (PVV) puheenjohtaja

[P.S. Minusta Benetton toimi turhan hätäisesti poistaessaan mainoskampanjassaan olleen valokuvan, jossa paavi imuttelee Ahmedin kanssa:

Benetton withdraws ad campaign image]

4 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Paavi tuskin seuraa median uutisia yhtä innokkaasti kuin me. Toisaalta Geert Wilders ei vastaa yhdenkään seurakuntalaisen hengestä, kuten paavi vastaa. Pitäisi muistaa, että katolinen kirkko toimii noissa maissa missä kristittyjä tapetaan täysin ilman tukea länsimaisilta valtiolta. Enemmän länsimaisilta valtioilta voi odottaa muslimien puolelle asettumista. Ja tämä koskee myös USA:ta.

Eli ensin oma pesä kuntoon siellä liberaalissa lännessä ja sitten vasta mahdollisesti jeesustelua siitä mitä kirkko tekee tai on tekemättä.

Kumitonttu kirjoitti...

Kirkolle pisteet siitä, että toimii noissa maissa, missä kristittyjä vainotaan. Mutta se ei silti poista sitä perustavaa laatua olevaa virhettä paavin kirjeessä, että "oikea islam" olisi rauhan uskonto.

En mielelläni spekuloi tällä asialla mutta jos nyt tämän kerran? Minä luulen että paavi ei halua arvostella islamia, koska sitten hän joutuisi puolustelemaan oman kirkkonsa asioita. Ei sillä, että niissä olisi mitään tavallista inhimillistä elämää kummempaa arvosteltavaa (en nyt jaksa lässyttää mistään pedofilia-jutuista - so last season), mutta hän ei "uskalla" arvostella islamia ettei joutuisi itse arvostelun kohteeksi. Hän ikään kuin etsii liittolaista toisesta uskonnosta mieluummin kuin liittoutuisi länsimaisten ateistien ja liberaalien kanssa vastustamaan islamia.

Lyhyesti - paavi on väärässä. Hänkin voi olla väärässä, vaikka ei sitä tietenkään voi myöntää julkisesti.

IDA kirjoitti...

Tuo on väärä tulkinta. Katolisen kirkon perussuhtauminen juutalaisuuteen ja islamiin löytyy Lumen Gentiumista. Ne on nostettu erikseen, koska ne ovat tavallaan samaa juurta. Tulkinta on puhtaa uskonnollinen, eikä sisällä poliittisia painotuksia.

Nämä pitäisi osata nähdä kontekstissaan. Evangelii Gaudium on apostolinen kehotuskirje, joka annettiin Uskon vuoden päätteeksi. Se on piispoille, papistolle, sääntökuntalaisille ja katolisille maallikoille. Kiertokirjeet ( ensyklikat ), jotka itse ilmoittavat ottavansa kantaa yhteiskunnalliseen tilanteeseen ovat sitten yhteiskunnallisia. Tämän kehotuskirjeen fokus on täysin evankeliumin julistamisessa. Ja jos luet sen, niin Franciscus nimenomaan haluaa kirkkoa, joka ottaa mustelmia eikä väistele ja pysy omassa rauhassaan.

Et kuitenkaan ole lukenut sitä. Tonni vetoa ;)

Kumitonttu kirjoitti...

No mutta Ida - emmehän me uhkapeliin voi sapattina ryhtyä?

Mutta olet oikeassa, en lukenut kuin nuo mainitut kohdat. Olisi varmaan pitänyt, mutta mielessäni yleistin koko tekstin noiden perusteella yleiseksi islamin nuoleskeluksi.