lauantai 13. elokuuta 2011

28% IPCC:n ennusteista pielessä

Coloradon yliopiston ympäristötieteen professori Roger Pielken uuden tutkimuksen mukaan YK:n rahoittaman ilmastontutkimuslaitoksen IPCC:n tekemistä kaikista vuoden 2007 loppuraportin ennusteista joka kolmas tulee olemaan virheellinen. Väite on aika raflaava, mutta IPCC:n käyttämissä ennusteissa hyväksytään niinkin matalia todennäköisyyksiä kuin 2/3. Senpä takia koko IPCC:n poliittiseen päätöksentekoon antama yhteenveto on huomattavan paljon epäluotettavampi kuin puhekieleen pesiytynyt uskottelu "90%:n todennäköisyydellä lämpeneminen on ihmisen aiheuttamaa".

Vaan on ilmaston lämpenemistä julistavilla isompiakin ongelmia - tällä kertaa ihan oikeita sellaisia, joista ei luikerrella niin vain pakoon. WeatherBell on yksityinen, omilla rahoillaan sääennusteita tuottava yritys - sen on siis saatava uskottavia tai luotettavia tuloksia, joista sen asiakkaat maksavat vastineeksi saamastaan hyödystä. Toimintatapa on siis päinvastainen kuin verovaroin toimivilla ilmastotutkijoilla, jotka kertovat, mitä maksaja haluaa kuulla. WeatherBellin tutkija Joe Bastardi nosti esiin hyvän huomion lämpötilojen ja hiilidioksidin olemattomasta yhteydestä.

Katsokaapa seuraavia kaavioita - hiilidioksidilla ei näytä olevan käytännössä mitään vaikutusta lämpötilaan. Käytännössä säätä (pitkällä aikajänteellä sitä kutsutaan huijaavasti "ilmastoksi", vaikka perinteisesti ilmasto on tarkoittanut erilaisia sääoloja, kuten tropiikkia tai aroalueita). Lämpötilojen vuosittaiset ja trendinomaiset muutokset tapahtuvat ajallisesti yht'aikaa merivirtojen (PDO) ja ilmanpaineen muutosten (NAO) kanssa, joilla puolestaan on joku yhteys Auringon aktiivisuuteen, joka puolestaan on kytköksissä planetaariseen mekaniikkaan, mistä viikko sittenoli puhe (Auringonpilkut ja sademäärät 5.8.2011).

Lämpötilat seuraavat sademääriin vaikuttavia tuulia, mikä on melko luonnollista.


Samaa tai edes vastaavaa yhteyttä ei ole hiilidioksidin määrällä, mikä ei liene kenellekään blogini lukijalle enää mikään yllätys.


Viimeisen 15 vuoden aikana hiilidioksidimäärän kasvu-ura on selvästi erkaantunut samaan aikaan tehtyjen lämpötilahavaintojen suunnasta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin tällä viikolla Ylen teksti-tv:stä että Ilmatieteen laitoksen ennusteet eivät ole osuneet kohdilleen niin kuin se alunperin odotti. Ei tuo nyt ollut mikään uutinen. Sekään ei ollut uutinen että se mainittiin vasta äsken Ylenannossa.

On se jo pitempään tiedetty mistä eri kahvinporoista se on sitä säätä ennustanut. Pikkupoika on vuositolkulla heittänyt läppää asian tiimoilta.

Vasarahammer kirjoitti...

Ilmastohumppa katoaa hiljalleen julkisuudesta mutta verot jäävät. Tämä on se surullinen totuus.

Valkea kirjoitti...

Sitten on vielä tämä:

http://news.yahoo.com/nasa-data-blow-gaping-hold-global-warming-alarmism-192334971.html

Ilmastohuijaus alkaa olla loppuun lypsetty.

Kumitonttu kirjoitti...

Verot jäävät, kyllä näin on. On tää ihmeellistä touhua. Katselin Penn&Tellerin jakson, jossa rastatukkaiset pipipääpariskunta aikoi mennä synnyttämään avomerelle delfiinien seuraan. Kaikkia hulluja - ihan oikeita sellaisia - sitä onkin. Ainoa mikä minua huolestutti oli se, että meidän ministerit eivät ole yhtään uskottavampia. Aina kun Lipponen avaa suunsa, hän näyttää yhtä järkevältä kuin merilevänä itseään huojuttaneet ihmiset delfiinikurssilla, jonka sai 2.000 dollarilla.

GM kirjoitti...

Heh, hyvä juttu taas. Selvästi on huomannut tämän kuluneen vuoden aikana miten nämä soraääneet tällaisiin avauksiin ovat vähentyneet ja lopulta kadonneet kokonaan. Parin vuoden takaa vielä löytyy koviakin vääntöjä mutta nyt on turvat kiinni.

Kumitonttu kirjoitti...

Ilmaston lämpenemisessä koskevassa keskustelussa on todellakin kuluneen vuoden aikana ote ja aloite siirtynyt pois katastrofia ennustaneilta. Winwind näytti aloittaneen yt-neuvottelut, Amerikassa tuulivoimayhtiöt pisti pillit pussiin ja muutti Kiinaan, Saksa lopetti tuulivoiman tukemisen jne. Al Gore oli kuulemma puhunut Amerikassa, että enää ei pidä snoa "climate change" vaan "climate variability".

Nythän siellä on demarit hallituksessa, joten ei muuta kuin irti ilmastoaneista ja Stubb lentokoneeseen houkuttelemaan Kiinasta teollisuutta takaisin Suomeen.