tiistai 30. marraskuuta 2010

Uutisia ja vanhisia

Ensimmäinen uutinen (NBC) ei varmasti yllätä ketään: Pakistanissa nainen tuomittiin kuolemaan huudeltuaan profeettaa herjaavia lauseita. Tapahtuma tapahtui kylän juomapaikalla, jossa muslimit alkoivat sättiä naista, joka kastoi juomakuppinsa yhteiseen astiaan, siitä, että astian vesi muuttui juomakelvottomaksi. Koska nainen on kristitty (kaksi miljoonaa maan 175 miljoonasta asukkaasta on kristittyjä), hän on tietysti syyllinen moiseen salajuoneen.

Toinen uutinen on samoilta nurkilta (Debka). Iranin johtavia ydinaseteknikoita joutui väijytykseen. Kuollut, professori Majih Sahriari, johti Iranin ydinvoimaloiden ohjausjärjestelmiä jumittavan viruksen tuhoamista ja vakavasti loukkaantunut, professori Feredoun Abbassi-Davani, on yliopiston opiskelijoita valvova politrukki.

Tämä kaikki tuli niin äkkiä. Päivälleen 71 vuotta sitten politrukkien valvoma sosialismin nimiin vannova maa hyökkäsi lyhyen ajan sisällä aseellisesti toiseen Länsi-Eurooppalaiseen maahan painostettuaan sitä ennen useita muita myöntymään Saksasta levitetyn kanssa-aatteen johtajille. Politrukkien maa myi satoja tuhansia tonneja viljaa pääkallokoristein pukeutuneiden kanssa-aatteen kansalle näännyttäen arviolta seitsemän miljoonaa omaa kansalaistaan nälkään.

Kaikki vain siksi, että aate himoitsi elintilaa Euroopasta, jossa sen kannattajiin suhtauduttiin monin paikoin hyvin epäilevästi. Mm. Suomessa heidän toimintansa oli kielletty, koska sen arvioitiin olevan niin räikeästi maan etujen vastaista. Tätähän tuon ajan pahimmat vallankumousta suunnitelleet kommunistit, kuten Arvo Tuominen, ei myöhemmin 70-luvulla edes yrittänyt kieltää muistelmissaan, vaan päinvastoin varoitti, että Eurooppa tulee säilymään alttiina ideologioille, joiden jäsenet ovat valmiita uhraamaan henkensä aatteensa puolesta.

Ei kommentteja: