sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Maailmanlopun meininki - 10 vuotta aikaa

Maailmanlopun ennustamisen huono puoli on se, että jos maailmanlopun ennustaa liian kauas, ei saa kuin hullun paperit, mutta vastaavasti liian lähelle ennustaminen on riskaabelia, koska valtaosa ihmisistä pääsee aitiopaikalta näkemään huijauksen. Esimerkiksi tämä Sirpa Kulosen uutinen yhdentoista ja puolen vuoden takaa on ehdottomasti muistamisen arvoinen:Artikkelin on julkaissut tuolloin Iltalehdessä toiminut Sirpa Kulonen. Itse uutisessa Sirpaa ei enää mainita, mutta Pikkupojan blogissa asia on muistissa. Sirpan artikkeli on sen verran lyhyt, että kopioin sen tänne kokonaisuudessaan, koska voisi olettaa Iltalehden hävittävän moisen ennustuksensa:
– Aika on loppumassa, YK:n ilmastosopimusjärjestön UNFCCC:n pääsihteeri Yvo de Boer sanoo.

Samoilla linjoilla on ranskalainen ilmastotutkija Jean Jouzel..

– Puhumme nyt aikataulusta, jossa ”tulevat sukupolvet” ovat jo olemassa — he ovat lapsia, jotka ovat tällä hetkellä päiväkodissa tai esikoulussa.

Miehet osallistuvat Pariisissa käynnissä olevaan hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n kokoukseen, joka julkaisee raporttinsa huomenna. Samaan arvovaltaiseen seurueeseen kuuluu yhdysvaltalainen huipputukija Jerry Mahlman, joka pitää raportin todisteita ilmastonmuutoksesta vakuuttavina.

– Savuava ase makaa pöydällä tälläkin hetkellä.

Mahlmanin kanadalainen virkaveli Andrew Weaver menee vielä askeleen pidemmälle ja toteaa:

– Kyseessä ei ole vain savuava ase, vaan ilmasto on kuin pataljoona galaksienvälisiä savuavia ohjuksia.

Satojen miljoonien joukkopako

Tutkijoiden mukaan kasvihuonekaasujen lisääntyminen tekee ilmastonmuutoksen pysäyttämisen mahdottomaksi jo kymmenessä vuodessa. Jos siinä ei onnistuta, suuri osa planeettaa voi muuttua asumiskelvottomaksi.

Edessä voi olla satojen miljoonien ihmisten joukkopako yhä kuumemmiksi ja kuivemmiksi käyviltä päiväntasaajan alueilta. Lisäksi suuret maa-alueet ovat vaarassa jäädä nousevan meriveden alle napajäätiköiden sulaessa.

Euroopassa kesistä voi tulla sietämättömän kuumia etenkin Välimeren alueella. Pohjois-Eurooppaa ja Britanniaa taas uhkaavat kuivat kesät ja märät, myrskyiset talvet.

Luonto menossa sekaisin

Tutkijoiden suurimpiin pelkoihin kuuluu se, että lämpötilojen nousu ja kasvihuonekaasujen lisääntyminen sekoittavat luonnon omat kontrollijärjestelmät.

Vielä toistaiseksi maapallon metsät ja meret pystyvät imemään noin puolet ihmiskunnan tuottamasta hiilidioksidista. Kun hiilidioksidimäärä kasvaa ja maaperä kuivuu, mikrobit voivat alkaa hajottaa maahan kerääntynyttä eloperäistä ainesta. Silloin metsät muuttuisivat kasvishuonekaasujen tuottajiksi.

Lisäksi merien kyky imeä hiilidioksidia laskee nopeasti niiden lämmetessä.

– Meidän täytyy varmistaa, ettei ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nouse enää vuoden 2015 jälkeen ja että se laskee siitä lähtien kolme prosenttia vuodessa, sanoo saksalaistutkija Malte Meinshausen.
Koska ilmaston lämpeneminen antaa oikeutuksen päättää ihmisten kohtaloista, muiden elämään nokkansa työntäville se on kuin lottovoitto. Mantraa ei lakata hokemasta vaan sitä toistetaan kahta kauheammin. Uusi viritys onkin sitten tämä:

Iltasanomien penaali Jari Alenius siinä toistaa Sirpa Kulosen virheen, mikä luonnollisesti herättää hilpeyttä jo tässä vaiheessa rataa.

Hiilidioksidipäästöistä noin 40% tulee ruoan tuotannosta. Jos ajatuksen kanssa seuraa hiilidioksidipitoisuuden ja väestömäärän muutosta, voi huomata mikä on ainoa keinoa ratkaista ongelma, jos sellaisena pitää ihmisen ilmakehään laskemaa hiilidioksidia (kuvat alla Hesarin jutusta Nauru-saaresta).


Punavihreä suvaitsevaisto jaksaa pelotella. että mikäli valkoinen heteromies ei lopeta autoiluaan ja grillaamistaan, köyhien maiden siirtolaiset valloittavat kotimme ja linnamme ilmaston lämpenemisen tuhottua heidän syntymämaansa. Tähän kun lyödään päälle arviot, joiden mukaan joka kolmas länsimainen työpaikka katoaa roboteille 2020-luvulla, meillä on ihan helvetin moinen vyyhti ratkottavanamme. Tyyntä myrskyn edellä, millaisina nämä vuodet tullaan tulevaisuudessa muistamaan.

5 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tämmönen tyhmempi saa sellaisen käsityksen että maailma pelastetaan kyykyttämällä suomalainen teollisuus ja suomalaisen haja-asutusaluella elävän ihmisen elinolosuhteet vaikka Suomi ei vaikuta maailman ilmastoon millään tavalla ja Suomi tuottaa luonnonvaroja noin kuusinkertaisen määrän verrattuna siihen mitä kuluttaa.

Mutta miksi yksikään ilmastouskovainen ei puhu väestönkasvusta?

Tulee mieleen vertaus että ihmistä on ammuttu keuhkoihin, vihreät aktivistit laittavat laastaria kyynärvarteen ja kehuvat että hyvin tuli hoidettua. Tärkeintähän on tiedostava hyvä mieli.

QroquiusKad kirjoitti...

Maahantunkeutumismyönteisistä näkemyksistään varsin tunnettu KRP:n (ja RKP:n?) rikosylikomisario Thomas Elfgren loihe lausui tässä jokunen vuosi siten ilmoille huolestuneisuutensa suomalaisten huolestuttavan huonosta medialukutaidosta.

En oikein ymmärrä, mitä Thomas tarkoitti enkä sitäkään, mahtoiko hän itsekään oikein tajuta lausumansa sisällön:
vähintään 70 % suomalaisista kun hankkii edelleen kaiken tietonsa kotimaan ja ulkomaiden asioista valtamediasta - ja uskoo pienen lapsen tavoin kaiken, mitä heille siellä kerrotaan.

Jos Ylen iltauutisissa ankkuri kertoo lehmien lentävän, niin nehän lentävät.
Jos läheinen yrittää kysyä tätä hokevalta ihmisparalta onko tämä joskus nähnyt lehmän lentävän, kuullut jonkun muun kuin Ylen uutisankkurin koskaan missään kertoneen lehmän lentävän tai miten lehmä yleensä edes voisi lentää, on vastaus vain:
"Emmie tiiä muttako uutisissa sanottii..."

Vallitseva asiantilahan palvelee nimenomaan Elfgreniä ja hänen kätyreitään maahantunkeutumisteollisessa kompleksissa vähintään tuon 70 % verran saatavilla olevan tiedon kokonaismäärään nähden.

Minkä ihmeen takia Elfgren haluaisi suomalaisten medialukutaidon kehittyvän oppimaan lukemaan maahantunkeutumis- ja ilmastonmuutosvaleiden lävitse?

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, ilmastouskovaiset eivät puhu väestönkasvusta mitään, koska siitä ovat vastuussa POC, ja hehän eivät tee mitään väärin. Värillisiä ei saa syyttää mistään - ei edes ilmastonmuutoksesta. Koska silloin ilmastonmuutos muuttuisi rasistiseksi ideologiaksi.

Elfgren käyttäytyy itse juuri niin pöljästi kuin poliisin vaaan voi kuvitella. Entinen vitsi poliiseista, joista toinen huusi piipaa ja toinen punainenvalo oli tarkkanäköinen. Omat vähäiset kokemukseni poliiseista eivät ole antaneet ammattikunnasta kovin mairittelevaa kuvaa. Kaiken huippu on tietenkin Aarnion tapaus, jollaista korruptiota voi nähdä vain banaanivaltioiden gepardisuikkien virastoissa.

Becker kirjoitti...

Itseasiassa tämä on pirun vakavaa. Ilmastohysterian ja maailmanlopun lietsominen on jo saamassa messiaaniset mittasuhteet.
Ja näihin alan "asiantuntijoihin" osa porukasta uskoo. Tästä on vain seurauksena kansan elionolosuhteiden kurjistaminen ja loppujenkin rahojen nyhtäminen maailman pelastamiseen. Tällaiset Kimmo Tiilikaiset pitäisi pistää jonnekkin rauhoittumaan missä on pehmustetut seinät.

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, olet ihan oikeassa, että tilanne on lähtenyt täysin käsistä. Tässä kävi sama juttu kuin muunsukupuolisten kanssa. Ensin heille naurettiin ja sitten pilkattiin, nyt pelätään.