torstai 24. toukokuuta 2018

Nakban jälkilöylyt - mitä Gazassa tapahtui?

Sosialistisen median ja heitä myötäilevien poliitikkojen ja heidän tuistaan riippuvaisten järjestöjen aktiivien elämässä on viime aikoina ollut kuoppaista menoa. Helsingin Pravdan penaali Jukka Huusko kirjoitti:
Lähetystöjuhlat yhdistettynä Gazan verilöylyyn olivat Israelin imagolle pahinta vuosiin – sitten Hamas teki ilmoituksen, joka asetti tapahtumat uuteen valoon.

Gazaa hallitseva ääri-islamilainen Hamas-järjestö teki jotain, joka asetti palestiinalaisten mielenosoitukset kyseenalaiseen valoon. Hamas-hallintoon kuuluva Salah Bardawil sanoi palestiinalaisella tv-kanavalla, että Israelin ampumasta 62 mielenosoittajasta jopa 50 oli Hamasin jäseniä.

Tämä ilmoitus satoi tietenkin Israelin laariin. Israel on koko ajan väittänyt, että se pyrkii estämään Hamasia toteuttamasta mielenosoitusten katveessa omia iskujaan.
Vaikka Israelin maine kärsi Hamasin kierosta mediatempusta, todelliset kärsijät ovat Gazan asukkaat. Toimittajat uskottelevat lukijoilleen, että "palestiinalaiset haluavat palata kotiinsa". Todellisuudessa ne kodit, joista vuonna 1948 arabit poistuivat, eivät ole koteja nykyisille gazalaisille sen enempää kuin Karjala nyky-suomalaisille. Missään muussa konfliktissa ei hyväksytä edes lähtökohdaksi sitä, että alueella syntymättömillä jälkeläisillä olisi minkäänlaisia oikeuksia isovanhempiensa maihin. Onko se hyvä vai ei, mutta näin se vaan on muissa konflikteissa paitsi arabien.

Toimittajat väittävät, että Israelin rajoja ei ole tunnustettu. Israelilla on epäselvyyksiä Syyyrian kanssa Golanilla ja Jordanian kanssa Jerusalemin ympäristössä. Egyptin kanssa Israelilla ei ole rajojen osalta epäselvyyksiä. Gaza oli osa Egyptiä, joka luopui vaatimuksistaan Gazan osalta 1979 rauhansopimuksessa. Israel puolestaan vetäytyi Gazasta 2005 luovuttaen alueen gazalaisille. Israelin ja Gazan kesken ei ole mitään epäselviä rajakysymyksiä.

Hamas on terroristijärjestö, jonka johtaja yllytti gazalaisia ylittämään Israelin rajat, jotta arabit saisivat repiä juutalaisten sydämet irti. Huomatkaa, kyseessä ei ole minkään "rosvopäällikön" vaan Hamasin johtaja Yahya Sinwarin haastattelu. Israel ei ole ampunut mielenosoittajia, mikäli mielenosoitus ymmärretään kuten se suomen kielessä ymmärretään.

Vastaavalla tavalla, Israel ei ammu satunnaisesti mielenosoittajia. Israeliin on tullut kymmeniä tuhansia laittomia maahanmuuttajia Egyptistä - heitä ei ammuttu rajalle. Tarkka-ampujat saavat ennalta määritellyn komentoketjun mukaisesti tulikäskyn. Jokaisesta ammutusta arabiterrorististä on joku vastuussa Israelissa. Ampuminen ei ole satunnaista, vaikka on selvää että uhreissa on myös sivullisia.

Kun yli puolet gazalaisista on työtä vailla, Hamas tarjoaa 100 dollaria kaikille mielenosoittajille ja 500 dollaria haavoittuneille. Tästä toimittajat eivät kerro, koska se rikkoisi heidän huolella rakentamansa kuvan gazalaisista Israelin - eikä islamin - uhreina. Mielenosoitus on Hamasin organisoima, ja se tukahduttaa sen niin halutessaan.

Hamas tukahduttaa gazalaiset - ei Israel. Hamas estää aktiivisesti Israelia toimittamasta humanitaarista apua perille. Islam on ainoa merkittävä uskonnoksi luettava ideologia, jossa kuolemaa arvostetaan enemmän kuin elämää. Koraani tihkuu ohjeita väkivallan käyttämiseksi, mutta se ei osoita ymmärrystä edes naisille.

Naisen lisäksi lapset ovat islamissa kauppatavaraa. Kukaan täysjärkinen ei luonnollisestikaan toisi omaa imeväistään minkäänlaiseen mellakkaan Gazassa, mutta siviileiltä ei mielipiteitä toisaalta kysellä. Silti Hamasin väite 8-kuukautisen vauvan kuolemasta Israelin ampumiin kyynelkaasukranaatteihin on kiistetty jopa gazalaisten itsensä puolelta.

Gazalaiset eivät itsekään väitä, että Israel miehittäisi aluetta. Israel poistui sieltä ja jätti alueen arabien haltuun. Israelin lisäksi Egypti valvoo parhaansa mukaan tavaravirtaa Gazaan estääkseen Iranille myötämielisen väkivaltaisen terrorin nousevan ja kääntyvän jossain vaiheessa Egyptiä vastaan. Gazaa ei kukaan miehitä - ei Israel eikä Egypti. Gaza on täysin Hamasin hallussa, ja voisi ehkä sanoa miehittämä.

Juudea ja Samaria - siis niin sanottu Länsiranta - on Palestiinalaishallinnon (PA) johdossa, ja se tekee yhteistyötä Israelin kanssa estääkseen kovan linjan muslimien valtaannousun. Alue on taloudellisesti jotakuinkin jaloillaan ja juuri se voi toimia jonkinlaisena palestiinalaisten kotivaltiona. Vaikka Länsirannalla on ratkomattomia rajakiistoja, Gazan tapauksessa niitä ei ole. Gaza on gazalaisten komennossa. Ainoa keino ratkoa gazalaisten ongelmat on poistaa Hamas sen johdosta kuten ISIS Syyriassa.

2 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Kyllähän jopa Erkki "Hamas" Tuomioja tietää tyhjiä Israelia tuomitsevia lausuntoja määkiessään mistä siellä on kysymys mutta ei aikoinaan omaksumaansa oppiaan vastaan voi saarnata.
Hamashan maksaa tapettujen perheille " marttyyrirahaa" jos joku perheenjäsen ryntäilee mora kourassa iippojen sotilaita päin.
10 lapsisen perheen kannalta on ihan hyvä diili uhrata yksi tapettavaksi ja turvata siten loppujen talous.
Hamas on terroristijärjestö joka terrorisoi pääosin omiaan tapattamalla niitä täysin turhaan ja ylläpitämällä sotatilaa Gazassa. Mikäli olot siellä paranisivat niin Hamas menettäisi kannatustaan ja valtaansa.
Kysymys on siis siitä, että valta maistuu ja jos sen vuoksi pitää tasaisin väliajoin kippauttaa paskaa oman kansan niskaan niin so what.

Kumitonttu kirjoitti...

10v sitten Soininvaara vaahtosi Gaza Flotillasta, miten juutalaiset hyökkäsivät rauhanomaisen avustussaattueen kimppuun. Soininvaara on ehkä vähän tullut järkiinsä, tai ainakaan hän ei enää meuhkaa asiasta.

Muilla tuntuu olevan vaikeaa asettautua vastustamaan median luomaa mielipidekäytävää. Aishi Zidan oli se Aarno Aitamurron tyttären ja jonkun palestiina-arabin lapsi, joka aikoinaan raportoi Gazasta suoraa lähetystä kun Hamas ampui raketteja sairaalan pihalta. Tänä vuonna Aishi oli Ylen kirjeenvaihtajana uudelleen, ja koko puolen vuoden ajan Yle uutisoi ainoastaan arabinäkökulmasta asioita.

Vihreillä ja vasemmistolla on sisäänrakennettu juutalaisinho, mikä on sikäli kummallista, että historiallisesti juutalaisia syytettiin "isänmaattomuudesta" ja "ylikansallisesta kapitalismista". Kuitenkin Israel on hyvinkin vasemmistolainen maa kibbutzeineen päivineen ja juutalaiset ovat hyvinkin ylikansallisia. Luulisi siis olevan täydellinen kumppanuus eurovasemmistolle... Mutta ideologiat ovat luonteeltaan dogmaattisia, eikä niitä voi päivittää.