sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Touko Aalto: Kongo on shithole-country

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoo haastattelussaan Pravdassa, että hän on "kiltti mies". Itse en pidä kovin kilttinä miestä, joka kokee olevansa oikeutettu päättämään, mihin minä saan aikani ja rahani käyttää. Touko on myös mies, joka inhoaa Donald Trumpia, kun Donald Trump paukautti, että Amerikka palauttaa laittomat maahantulijat takaisin paskakoloihinsa, joiksi hän näiden kotimaita kutsui.

Touko itse sortuu samaan haastattelussaan sanoessaan: Vihreät aikoo tänä keväänä painottaa perinteistä luonnonsuojelua. Aallon mielestä Suomen on uudistettava kaivoslakinsa. ”Emme halua olla mikään pohjolan Kongo.” Tuolla hän ilmiselvästi viittaa siihen, että Kongo on paska maa, jossa on paska kulttuuri. Kaksinaismoralistista, että Touko Aalto saa sanoa ääneen sen, mitä Trump ei..

Kaksinaismoralismia, jos haluan ostaa aseen, se ei Toukolle käy. Koska Touko EI ITSE halua asetta, niin eivät muutkaan saa haluta. Onneksi 3D-tulostus tekee poliitikkojen kyvyt valvoa kansalaistensa aseistautumista turhiksi. Lievempi versio, sanoisinko sosiaalidemokraattinen versio, asekiellosta on kieltää "vaaralliset aseet" tai sarjatuliaseet. Onko esimerkiksi puoliautomaattinen käsiase kiellettävien listalla? Erityisesti asefobiasta kärsivien olisi syytä ymmärtää, että Amerikassa perustuslaki turvaa kansalaiselle aseenkanto-oikeuden. Oikeus on turvattu juuri siitä syystä, että valtaan ei pääse ihmisiä, jotka haluavat oikeudebn kieltää. Suomessa perustuslailla pyyhittiin puolue-eliitin perseet ja Suomi liitettiin osaksi EU:n liittovaltiota. On kuitenkin maita, joissa paino on sanalla PERUSTUS.

Euroopan Unionilla on korruptoiva vaikutus kuten Kremlillä aikanaan. Kaikkialla kauhistellaan, kuinka nyky-Kreml ostaa itselleen myönteistä julkikuvaa, mutta harva ymmärtää Brysselin toimivan tismalleen samoin. Eikä, valitettavasti, kumpikaan aja tavallisen suomalaisen etua. Pienen maan ongelma on, että sillä ei ole etuoikeutta valita liittolaisiaan. Kun puolustusvoimat ryhtyy politikoimaan, voi huoletta sanoa, että itsenäisyys on menetetty. Uuden Suomen artikkelin mukaan Puolustusvoimat oli kysellyt Ari Pesosen mielipidettä NATO:sta.

Antinationalistinen toimittaja Maria Pettersson - joka myös elättää itsensä EU-palkoilla - kertoo artikkelissaan, mitä ranskalaiset ajattelevat suomalaisista. Petterssonin kirjoitus on oiva esimerkki siitä, mistä valtaapitävät kuvittelevat tavallisen ihmisen olevan kiinnostuneita: "mitä muut ajattelevat meistä?". Kirjoituksessaan Pettersson korostaa, että maailman arvokkain ihmislaji on suurkaupungissa asuva, paljon lentävä, hyvätuloinen lapseton nainen. No mutta, sehän on hän itse! Pettersson on euroedustaja Miapetra Kumpula-Natrin avustaja edistäen siis demarien asiaa. Sinänsä on huvittavaa, että mitä suositummaksi miapetrakumpulanatrit tulevat, sen surkeammaksi muuttuu demarien kannatus, kun sitä äänestävät pääasiassa enää eläkeläiset.

Puolueen pää-äänenkannattajan Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi pohtiikin lehdessään, miksi SDP ei vetoa duunarimiehiin. Mikko toteaa:
Kun seuraan ikäisteni miesten baari-iltojen keskusteluja, eivät sosialidemokraattiset arvot ole suuressa huudossa. Moni tavallinen perheenisä puhuu keskiluokan liian korkeista veroista, kitisee sääntö-Suomen yrittäjyyttä kahlitsevasta lainsäädännöstä ja valittaa liian raskaasta julkisesta sektorista. Tähän jengiin ei pure sinänsä arvokas puhe feministisestä ulkopolitiikasta tai oppivelvollisuuden pidentämisestä.

Mikäli SDP haluaa laajentaa äänestäjäkuntaansa ja palauttaa keskiluokan miehet äänestäjikseen, on palkkatyön verotusta saatava kohtuullisemmaksi ja luotava positiviinen tulevaisuudenkuva osaksi puolueen viestiä. SDP:n viestin täytyy tulevaisuudessa olla kannustavampi; Jos onnistut elämässäsi, ei valtio tai kunta verota sinua hengiltä. Myös sosialidemokraatti saa menestyä.
On kuvaavaa, että suomalaisista noin 85% äänestää eri puolueiden sosiaalidemokraatteja. Siksi on suorastaan surullista huomata, että noin lähtökohtaisesti sosiaalidemokraatit näyttävät ajattelevan, että sosiaalidemokraatti ei saa menestyä. Meidän kulttuurimme ei suosi menestystä.

Lasipalatsin Pravdassa on kummallinen kirjoitus rasismista lehden mielipideosastolla. Siinä Harri Englund -niminen sosiaaliantropologian professori valittaa, että on rasismia vertailla eri kulttuureita:
Kenties kulttuurin käsite katoaa joskus käytöstä samalla tavalla kuin rodun käsitteelle on tapahtunut.
Juuri mitään tämän tyhmempää en muista aikoihin taas nähneeni. On erittäin tärkeää ymmärtää, että evoluutio on monimuotoisuutta - on paremia ja huonompia kulttuureita, jos paremmuudella tarkoitetaan juurikin kulttuuripiiriin kuuluvien ihmisten inhimillistä kohtelua. Suomalainen kulttuuri ei ole paras, mutta on se parempi kuin kongolainen, kuten Touko Aalto alussa totesi.

7 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Tuon Petterssonin ilmekin on kuvassa aika ylimielinen. Hyvätuloinen lapseton nainen on eräs syy länsimaisen sivilisaation tuhoutumiseen. Johtuuko Petterssonin lapsettomuus pelkästään rahasta on tietysti näkemys kysymys.

Pekka kirjoitti...

Verotuksen koventaminen kaivosten voittojen osalta vastaamaan muiden maiden verotuskäytäntöä, on tervetullutta.

Professori kirjoitti...

Olisi mukava nähdä, millä tavoin demarit aikovat pienentää verotusta. Ja miten ajatus lanseerataan - itse en usko hetkeäkään, että puolueen johto ryhtyisi ainkanaan kirjaamaan julkisten menoerien supistuslistoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kaikenkaikkiaan hyvä postaus. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän minua innostaa ajatus perustuslaillisesta tasavallasta jonka valtiosääntöä ei pystytä muuttamaan opportunistien tai utopistien toimesta. Tuo mainitsemasi ”suurkaupungissa asuva, paljon lentävä, hyvätuloinen lapseton nainen” muuten on juuri se henkilö joka erityisesti median kautta määrittelee hyväksyttävän arvomaailman. Erityisesti hän haluaa että ns. raappahousukansa omaksuu sen. Se raappahousukansa joka elättää tämän suurkaupungissa asuvan, paljon lentävän ja hyvätuloisen lapsettoman naisen.

Unknown kirjoitti...

Meno alkaa tosiaan olla kuin ennen vanhaan, kun presidentit olivat kekkosia. Muistan, kuinka EU-kansanäänestyksen aikaan 1994 Ei-EUlle väki pelotteli, että EU lahjoo suomalaiset poliitikot. Olennainen ero Kekkoslovakiaan onkin se, ettei kukaan suomalainen poliitikko haaveillut virasta Kremlissä, mutta nyt kaikki tuntuvat haaveilevan EU-virasta, kuten Katainen ja Kiviniemi.

Sata vuotta sitten päästiin eroon yhdestä sortajasta, mutta otimme vapaaehtoisesti toisen ikeen niskaamme. Ehkäpä emme vain uskalla olla vapaita ja itsenäisiä, koska olemme olleet orjia liian kauan?

Imulippo kirjoitti...

"Sata vuotta sitten päästiin eroon yhdestä sortajasta, mutta otimme vapaaehtoisesti toisen ikeen niskaamme"

Ajattelemme yhteisten asioiden järjestämistä aina niin että jonkun on meitä hallittava väkivallan uhalla. Ehkä emme ansaitsekaan olla vapaita, kun emme ole vapaita edes oman päämme sisällä!

Kumitonttu kirjoitti...

Becker, ehkä Pettersson on lapseton meidän onneksemme.

Pekka, tosi asiahan on, että maan omistus selviää yksinketaisella kikalla: jätä kiinteistövero maksamatta.

Proffa, SDP on curley-ilmiöstä elävä sosialistinen puolue, jonka tehtävä on köyhdyttää kansalaisia ja kiristää heiltä ääniä. Nythän Sitra rahoitti jonkun esityksen, miten puoluedemokratiaa tulisi uudistaa.

Ykä - eilen mietin käytyäni Oikeusministeriössä, että miten helvetinmoinen määrä porukkaa siellä pyörii. Se oli aivan järjetöntä katseltavaa.

Mikko Mattila, ei ehkä haaveillut työskentelevänsä Kremlissä, mutta Kremlin aseet kelpasivat valtaistuinta turvaamaan. Poliitikkojen Nato-vastaisuus oli laidasta laitaan vahvaa.

Imulippo, todellakin - ihmiset eivät halua vapautta vaan rajoituksia vapauteen. Nin se vaan menee.