keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Rautaesirippu Itämeren poikki

Jutta Urpilainen haluaa pystyttää Berliinin muurin uudelleen:
Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.) on hämmästynyt Sammon, UPM:n ja Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin ratkaisusta siirtää kirjansa Ruotsiin.

– Tieto on yllättävä ja valitettava.

Ruotsalaislehti Dagens Industrin mukaan Björn Wahlroos katsoo, että Ruotsin verotusjärjestelmä on hänelle edullisempi. SDP:n puheenjohtaja pitää tätä näkemystä erikoisena.
Rautaesirippu:
Euroopan halki kulkeva raja aiheutti monien ihmisten karkaamisen rajan toiselle puolelle. Lukuisat ihmiset saivat surmansa yrittäessään paeta länteen.

Länsivallat näkivät idän epädemokraattisena diktatuurina. Itä näki lännen vastaavasti porvarillisina imperialisteina ja riistäjinä. Kummallakin puolella valtiokoneisto vaikutti propagandalla yleiseen mielipiteeseen, ja teki ideologioista tunnepitoisia.


- Wahlroos on saanut suomalaiselta yhteiskunnalta paljon: hän on täällä kouluttautunut ja varmasti nauttinut niistä palveluista, joita veronmaksajien rahoilla on tarjottu. On valitettavaa, että hän ei omassa toiminnassaan halua antaa tälle arvoa vaan vaihtaa asuinmaata, Urpilainen sanoo.
Silloin tällöin blogeissa joku valopää keksii, että "mikset muuta pois maasta, jos liberaali fascismi on niin kamalaa?". Nyt kun Wahlroos muuttaa, niin pääfascisti haukkuu julkisesti YHDEN kansalaisen. Ja verottaja roikkuu nilkassa kuin pahainen terrieri:
Suomen verottaja voi Wahlroosin tapauksessa kyseenalaistaa Suomen verotusoikeuden päättymisen vedoten esimerkiksi merkittäviin yritysomistuksiin ja kiinteistöihin Suomessa. Se, että muutetaan kirjat, ei välttämättä tarkoita, että verotusoikeus päättyisi siihen.

–Se, että olennaiset siteet Suomeen katkeaisivat, ei verottajan mukaan välttämättä täyty. Merkittävät yritysomistukset Suomessa voivat vaikuttaa tähän. Arviointiin vaikuttavia tekijöitä ovat lisäksi muun muassa työpaikka, ajanvietto, kiinteistöt ja puoliso. Suomessa sijaitseviin kiinteistöihin, kuten Wahlroosin Halikon kartanoon, Suomi säilyttää verotusoikeutensa joka tapauksessa.
Uuden Suomen ensimmäinen kommentti (Olli Rantala) on erinomainen:
Mitähän helvettiä Suomen asiat enää tälle jutkulle kuuluu.
Vasemmisto ei halua kenenkään rikastuvan paitsi lottoamalla, mikä on "tasa-arvoinen" tapa rikastua - jokaisella on yhtä suuri mahdollisuus. Jotain vikaa luulisi maassa olevan, jos ne jotka rikastuvat haluavat paeta! Tämä on uusi Neuvostoliitto.

Ei kommentteja: