sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Breznev lähtee Brysseliin


Katainen kertoo Iltalehdessä luopuvansa pääministerin ja puolueensa (Kok) puheenjohtajuudesta. Asia on sinänsä otettava tyytyväisin mielin vastaan, mutta muutama näkökohta laitettakoon muistiin. Kataisen haastattelu on kerta kaikkiaan aivan järkyttävää hyväveli-korruptiota, jossa Rooman keisarin toiminta näyttäytyy pyhäkoulu-touhulta.
Jyrki Katainen toivoo, että uusi pääministeri nimittää hänet Suomen komissaariksi.
Kuka mahtaa olla uusi pääministeri? Alexander Stubb? Miksi ei järjestetä uusia vaaleja, jos valtakunnan nokkamies - pääministeri - vaihtuu? Vaikka "uudella" hallituksella on parlamentin tuki takanaan, sillä ei suinkaan ole kansan tukea.
- En ole kyllästynyt, väsynyt tai tympiintynyt. Vuodet pääministerinä ja valtiovarainministeriä ovat olleet aivan fantastisia, Katainen vakuutteli.
Katainen sanoo, että luopuminen on hänelle tunteellinen hetki. Hän on kokenut olleensa kokoomusperheen pää.
Liberaalissa fascismissa poliitikko näkee yhteiskunnan elävänä organismina, jossa johtaja todella on "perheen" pää. Katainen on tyylipuhdas Mussolinin aateveli.
- Puolueen johtaminen ei ole mikään luottamustehtävä, vaan olen kokenut tämän perheen päänä olemisena.
Näin Ilta=Sanomissa. Puolueen puheenjohtajuus on kyllä luottamustehtävä. Se ei ole mikään virka tai edes toimitusjohtajuuteen verrattavissa oleva työsuhde, koska toimitusjohtajaa ohjaa osakeyhtiölaki. Puolueen puheenjohtajuutta ei ole missään määritelty. No ehkä yhdistysrekisterissä, mutta yhdistyksen johtaminen on luottamustehtävä.
- Jos Suomessa olisi jokin ylivoimainen kriisi, sitten olisin ajatellut uudestaan. Kataisen mielestä Suomen tilanne on nyt hyvä.
Onko Katainen täysissä järjissään? Pakko kysyä - ei kukaan normaali ihminen voisi väittää, että maan tilanne on hyvä. Ei edes kohtalainen. Eikä tyydyttävä.
- Hallitus jatkaa, vaikka ihmiset vaihtuvat.
Eikö vaaleilla ole tosiaan mitään merkitystä? Jos pääministeri vaihtuu lennosta, niin kyllä nykyisen käytännön mukaan - jossa suurimman puolueen pj. aloittaa hallitustunnustelut eli on ns. pääministetikandidaatti vaaleissa - äänestäjillä pitäisi olla mahdollisuus ilmaista luottamuksensa.
Toinen tapa pyrkiä komissaariksi olisi ollut lähteä ehdokkaaksi eurovaaleihin. Miksi valitsitte näin?

- Olisi ollut epärehellistä äänestäjiä kohtaan olla vaaleissa ehdolla, ilman että olisi ollut pienintäkään aikomusta ottaa mepin paikka vastaan. Sehän olisi ollut kokoomuksen kannalta hyvä asia, olisin kerännyt puolueelle ääniä.
Tämä väite kuvastaa Kokoomuksen äänestäjien moraalista tasoa parhaiten.
Olette odotellut puheluita Euroopasta. Onko sieltä soitettu ja mitä on luvattu?

- Erilaisia puheluita on tullut, joissa on kyselty kiinnostusta erilaisiin tehtäviin, mutta mitään ei ole luvattu eikä mikään ole valmista.
Poliittista korruptiota. Katainen nousee miljonäärikerhoon suhteillaan. Kukaan veronmaksaja ei olisi valmis maksamaan tuosta miehestä eurosenttiäkään.
- Osaamiseni ja kokemukseni tiedetään. Ne joko riittävät tai sitten eivät.
No jokainen tietää etteivät ne riitä, ja senpä takia juuri koko poliittinen sirkus näyttäytyy juuri niin raadollisena kuin se on. Täysin idiootti, kyvytön mulkku nousee mantereen johtohommiin ohi valintaprosessin.

Tämä touhu paljastaa parhaiten sen, mitä EU on. Puheet Neuvostoliitosta ja Puolueen vallasta ovat aivan vertailukelpoisia.

16 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Juuri komissaaritavoitteiden takia Katainen on ollut niin innokas maksamaan suomalaisten rahoista Eu:n kautta miljardeja konkurssimaille ja kansainvälisille suurpankeille. Eu:n uskolliselle apulaiselle maksetaan vastapalveluksena todennäköisesti jonkin viran muodossa. Eu-viran status ja korkea palkka on Kataiselle tärkeämpää kuin suomalaisten kohtalo.

Anonyymi kirjoitti...

Käteinen todennäköisesti uskoo ihan tosissaan, että tilanne on hyvä.
Kuten olen monesti sanonut, olen jo vuosia epäillyt, että toi kaveri on joku sarjakuvahahmo eikä oikea ihminen.

Kumitonttu kirjoitti...

Follow the money, eikö se niin juuri mene. Suomalaiset veronmaksajat ostivat Kataiselle paikan EU:sta.

Becker kirjoitti...

Luojan kiitos tuosta ääliöstä päästään eroon. On ihan uskottavaa, että noin heikolla älykapasiteetilla pääministerin virka käy voimille.
Ainoa mitä jään kaipaamaan oli tuo poliittiinen jargoni, eli paskanajauhaminen . Siinä hän oli suorastaan lahjakas.

Seuraavaksi nousee Stubbido kuin Feenix-lintu tuhkasta ja pelastaa mitä pelastettaviss on.

Kari kirjoitti...

Katainen todisti vahvasti, että Suomi on aikuisikään edistynyt demokratia, eikä uusia vaaleja tarvita, vaikka kesäkuussa pääministeri on vaihtunuta luultavasti myös valtiovarainministeri. Eipä tietenkään tarvita vaaleja, koska uusi hallitus voisi esittää komissaariksi jotakuta ihan väärää henkilöä, eikä siis meidän Jyrkiä.
Katainen myös sanoi, että kertoi päätöksestään presidentti Niinistölle vasta eilen! Mitähän mahtoi presidentti ajatella? Mitähän pohtii Urpilainen? Vielä ehtii eurovaaleihin.

Kari kirjoitti...

Katainen todisti vahvasti, että Suomi on aikuisikään edistynyt demokratia, eikä uusia vaaleja tarvita, vaikka kesäkuussa pääministeri on vaihtunuta luultavasti myös valtiovarainministeri. Eipä tietenkään tarvita vaaleja, koska uusi hallitus voisi esittää komissaariksi jotakuta ihan väärää henkilöä, eikä siis meidän Jyrkiä.
Katainen myös sanoi, että kertoi päätöksestään presidentti Niinistölle vasta eilen! Mitähän mahtoi presidentti ajatella? Mitähän pohtii Urpilainen? Vielä ehtii eurovaaleihin.

Kumitonttu kirjoitti...

On edustuksellisen demokratian irvikuva, että maan tärkeimpään virkaan valitaan edustaja yhden puolueen puoluetoimistossa. ei ihme, että nämä samat mulkvistit eivät näe EU:n demokratiassa mitään vikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pääministerin vaihtamiseen ole ennenkään tarvittu vaaleja, eikä mielestäni tarvitakaan. Jos pääministeri ja hallitus ei pelitä niin vihelletään peli poikki ja uusi tilalle. Aikaisemmin hallitukset eivät istuneet koko eduskuntakautta, vaan eduskuntakauden aikana oli yleensä vähintään yksi hallitus. Vanhan perustuslain aikan presidentillä oli paljon valtaa joten jos hallitus tunaroi niin pressa vaihtoi sen tai ainakin torpedoi ääliömäisimmät päätökset. Tarvittaessa pressa hajoitti eduskunnan jos oli paha umpisolmu.

Kumitonttu kirjoitti...

Kekkosella oli valtaa enemmän kuin pääministerillä, joten ennen ei vaaleja tarvittu ikään kuin "kansan tahdon" ajamiseksi. Nyt pääministeri on maan tärkein luottamustehtävä, joten ei se nyt vaan sillä tavalla voi olla, että yhden puolueen ydinporukka valitsee maalle johtajan. Sehän on jumankekka kuin Neuvostoliiton politbyroo.

Kari kirjoitti...

Jos Kekkosen aikoja muistellaan, niin Urkki vaihtoi hallitusta kun siltä tuntui. Presidentti hajotti parlamentin, kun huvitti. Kekkosen takia perustuslaki piti uudistaa ja viedä presidentin valtaoikeudet pääministerille.
Olioohan se sittenkään viisasta? Nyt on pääministeriä vaihdettu kohta kolmesti ihan pienessä piirissä. Ensin Jäättenmäestä Vanhaseen, sitten Vanhasesta Kiviniemen.
Ajatus kai oli, että eduskunnan vaihtaminen olisi helpompaa kuin pressan. Kekkonen ei olisi koskaan katsellut tällaista hallitusta. Eduskunnan vaihtaminen on vaikeampaa kuin pressan, koska 200 edustajaa menettäisi kaikki kivat edustajan edut.

Kumitonttu kirjoitti...

Joo tuo on totta. Siellä on 200 ihmistä jotka pitävät kynsin ja hampain kiinni suojatyöpaikastaan.

Lauri Stark kirjoitti...

Kataisen ero oli hallituksen virallinen "kusimme housuun" -tunnustus. Ei perhana, ei tällainen farssi olisi ollut mahdollista vielä, sanotaanko kaksikymmentä vuotta sitten. Ensin tehdään päätökset, sitten erotaan jottei jouduta vastuuseen. Kovin esimerkillistä toimintaa, tämä hallitus jäänee historiankirjoihin Suomen surkeimpana.

Tulee Karin tavoin ikävä Kekkosta. Hän olisi todennut "saatanan tunarit" ja hajottanut koko pellepoppoon. Presidentille on annettava hallituksen hajotusoikeus takaisin! Nykylaissa se on vain kuollut kirjain.

Kumitonttu kirjoitti...

No Kekkonen uskoi sosialismin voittavan vapaan markkinatalouden, joten muistot ns paremmasta ajasta on kyllä valitettavasti täyttä tuubaa.

Igor kirjoitti...

Becker hurrasi ennen aikojaan, että nyt päästiin Kataosisesta eroon. Hänhän vahvisti eropuheessaan päinvastaista, että hänestä ei päästä eroon. Vaan tulemme näkemään hänet jossain korkealla ja vaikutusvaltaisella pallilla.

Valkea kirjoitti...

Tässä vielä artikkeli poliitikkojen lojaliteetin siirtymisestä Eu:hun:

http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165079-tyhmyri-poliitikoille-oma-maa-on-valivaihe-matkalla-brysseliin

Becker kirjoitti...

Igor saattaa olla oikeassa. Jos tosiaan katselee minkälaisia bankstereita ja ääliöitä noilla vaikutusvaltaisilla palleilla istuu, niin Katainen täyttää spesifikaatiot täydellisesti.

"Huoh"