tiistai 15. huhtikuuta 2014

Elämässä pitää olla rynkkyä

Professori Mohamed S. Dajani vei 27 opiskelijaansa Saksan valtion kustantamalle matkalle Auschwitzin keskitysleiriin Puolaan. Professorin tarkoituksena oli havainnollistaa oppilailleen erilaisuuden hyväksynnän ja myötätunnon merkitystä ihmisten välisten suhteiden pohjana. Professori sai rauhan uskonnon kannattajilta valtaisan vastalausemyrskyn, mutta säilytti kuitenkin henkensä. Opintomatka oli siinäkin mielessä historiallinen, että koskaan aiemmin eivät palestiinalaisnuoret ole vastaavaa retkeä tehneet.

Dajani kuvailee muslimien yleistä surkeaa koulutustasoa toteamalla, että muslimit eivät ymmärrä holokaustin erikoispiirrettä kansallissosialismin ideologiassa. Sen mukaan juutalainen on aina juutalainen ja vasta toissijaisesti kyseisen maan kansalainen. Viimeistään ns. Dreyfusin tapaus sai Euroopan kansallismielisimmätkin juutalaiset ymmärtämään, että he eivät ole tervetulleita yhteenkään eurooppalaiseen maahan. Theodore Herzl innostui hahmottelemaan ajatuksen juutalaisvaltiosta, siionismista. Poikkeuksena sääntöön, Jatkosodassa soti ryhmä juutalaisia, jotka kokivat olevansa suomalaisia ja joita pidettiin sellaisina. Muualla Euroopassa näin ei siis yleensä ajateltu.

Parhaita islamilaisia perinteitä käyttäen Dajanin tekoa ei nähty sananvapauden ilmaisuna vaan valtiopetoksena. Samaan aikaan kun palestiinalaiset matkustivat Puolaan, ryhmä israelilaisia opiskelijoita vieraili Dheishehin pakolaisleirillä Länsirannalla kuulemassa leirin asukkaiden kertomuksia. Vastaavanlaista itkupotkuraivaria ei saatu juutalaisten keskuudessa. Puolassa vierailleet opiskelijat pitivät matkaansa erittäin hyödyllisenä ja silmiä avaavana. Se ei tietenkään muuttanut heidän näkemystään Palestiinan itsenäistymisen suhteen, ja edelleen Israel on heille miehittäjä.

Itse pidän suuressa arvossa noita rohkeita muslimiopiskelijoita, vaikka he ovatkin omassa maassaan vähintään samanlainen harvinainen vähemmistö kuin ovat kansallissosialistit Euroopassa nykyaikana. Natsien keskitysleirit ovat shokeeraava tapa havainnollistaa yksilönvapauksien poistamisen seuraukset, mutta en nyt oikein tiedä, että sekö oli opintomatkan tarkoitus. Juutalaisuus oli vain yksi joskin merkittävin kohderyhmä kansallissosialistien joukkotuhonnassa, mutta oleellisempaa olisi muistuttaa - niin musliminuoria kuin suomalaisiakin - että sosialismi aatteena halveksuu yksilönvapauksia - myös uskonnon osalta.

2 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Hitlerin ideologia oli luonteeltaan uskonnollista. Se oli sekoitus sosialismia, vihreää politiikkaa, militaristista darvinismia ja teosofiaa.

Vähentämällä vihreää rasismiaan ja integroimalla riveihinsä slaavit sekä eläimiä tappavat ja luontoa saastuttavat juutalaiset hän olisi todennäköisesti voittanut sotansa ja voinut rakentaa ekologisesti kestävälle kehitykselle perustuvan maailman järjestyksensä yhdessä japanilaisten ja muslimien kanssa, joiden kolmen fasistisen ideologian etupiireihin maailma oli jaettu.
Yhteistyö muslimien kanssa olisi saattanut osoittautua myöhemmin ongelmalliseksi heidän juutalaisilta lainatun luonto- ja eläinkäsitystensä vuoksi, sekä heidän expansionisminsa vuoksi. Tosin palestiinalaiset ja Bosnian muslimit saavuttivat lähes arjalaisen aseman jo 2WW:n aikana. Olipa keskitysleirien pääsuunnittelijoissakin palestiinalaisia.

Muslimit eivät tunne, tai hyväksy länsimaista valtiokäsitystä, joten eivät myöskään valtiopetosta.
Heille "syntiä" ja uskon pettämistä on lähestyminen ja tekemisissä oleminen saastaisten kanssa. Tälläisiä ovat juutalaiset ja uskottomat länsimaalaiset. Joten hieman huvittavaa tuo vasemmistolaisten Palestiinaan ja Balkanille ajamat "muslimi valtiot". Ne ovat kirjaimellisesti ns. tuettuja tuulimyllyjä.

Becker kirjoitti...

Ruotsissa on jo pitkään ollut tapana, että ulkomaille suunnattu luokkaretki tehdään Auschwitziin, ja vain sinne.
Tämä kuuluu osana sosiaalidemokraattiseen aivopesujärjestwelmään, jolla pyritään saamaan hyväksyvä asenne maan uudisasukkaita kohtaan.

Ruotsalainen nuoriso ei toisesta maailmansodasta juuri muuta tiedäkkään, kuin että natsit tappoivat juutalaisia.