perjantai 18. huhtikuuta 2014

Mitä saa 54.000 eurolla vuodessa?

Olen pitänyt kirjaa alkuvuoden aikana omasta rahankäytöstäni. Olen kerännyt kuitit kaikesta rahankäytöstäni. Maksan veroja 2/3 rahapalkastani: tulovero, sähkö, vesi, gaso, kiinteistö ja muu kulutus (lue: alv).

Aika karmeaa. Paremmalla palkalla tai pääomatulot mukaan laskien tilanne muuttuu vielä karmeammaksi, enkä ole edes missään "palkkakuopassa". Millä ilveellä tämän kusetuksen saa loppumaan? Perussuomalaiset on samanlainen jakopuolue kuin muutkin. Neuvostoliitto kesti 70 vuotta setelirahoituksella - onko se meidänkin kohtalomme?

4 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Itse äänestin jaloilla, kun tajusin, että minua oli kaksoisverotettu pari vuotta.

Jussi, Muutos ja perussuomalaiset ovat jo aikaa sitten osoittautuneet ns. "semisuviksiksi", eli puolisosialisteiksi ja -liberaaleiksi, jotka jo varoittelevat "äärioikeistosta".

En ole havainnut, että heidän kauttaan olisi tulossa mitään muutosta nykyiseen vasemmistolaiseen puoluetyranniaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Vittu että vituttaa.

Unknown kirjoitti...

Pääsiäistä! Oletko huomioinut laskelmissasi myös semmoiset verot, jotka eivät kuitista suoraan selviä, kuten erilaiset valmisteverot (virvoitusjuomavero, karamellivero, alkoholivero, tupakkavero, polttoainevero) ja tullit maahantuoduista tavaroista? Vakuutusmaksuvero? Ylevero? Ajoneuvovero? Koiravero? Mitä noita nyt vielä on.

t. Pörri

Kumitonttu kirjoitti...

En ole. Verot näkyvät korkeina hintoina, joten ostovoimaa oikeastaan pitäisi verrata. Yritin arvioida asiaa, ja päädyin lopputulemaan, että verotus on lähelle 80%.