perjantai 16. marraskuuta 2018

snɯooʞoʞ

Uutisen mukaan, melkoinen joukko suomalaisia penaaleja on päätynyt valtionhallintoon tiedottajiksi. Mediakenttä on, kiitos digitalisaation, joutunut tielle, jolta nimismiehenkiharoita ei puutu. Tällä vuosikymmenellä on paljastunut (Marko Hamilo), että valtaosa suomalaisista toimittajista on poliittisesti vasemmistolaisia tai jopa äärisellaisia. Heidän uudet toimenkuvansa valtionhallinnon tiedottajina eivät ole omiaan lisäämään luottamusta valtionhallinnon puolueettomuuteen.

En pidä kauhean ongelmallisena sitä, että antinationalistisesti ajattelevat toimittelijat pääsevät julkisen sektorin suojatyöpaikkoihin. Sekään ei mielestäni ole ongelmallista, että he pääsevät saarnaamaan omaa poliittista agendaansa, koska tässä blogiskenessä on ymmärretty jo pitkään, että mikään ei muutu. Tilanne on samankaltainen kuin 70-luvun Suomessa. Vasemmistolaisuus on niin läpikotaista, että kokoomuslaiset pitävät iteään oikeistolaisina. Valtaosa Suomen oikeistolaisina itseään pitävistä äänestää Kokoomusta, koska se luo mielikuvan Susanna Kosken ja Wille Rydmanin kaltaisista edustajistaan oikeistolaisina. Sinänsä ihan oikein antaakin, mutta mainituilla ei ole mitään valtaa Puolueessa.

Nykyisen laintulkinnan mukaan kaltaistani blogistia voidaan juuri ja juuri pitää päätoimittajan kaltaisessa vastuussa. En vertaa omia saavutuksiani Ilja Janitskinin luomaan MV-lehteen, mutta laillisesti saatan olla samassa vastuussa. Eli jos lukijamääräni pomppaisi nykyiseltä noin muutaman tuhannen lukijan tasolta kymmeniin tuhansiin lukijoihin, ymmärtäisin voivani olevan vaarassa joutua oikeuteen, koska kiihottaminen kansanryhmää vastaan on kaunis savuava ase.

Keskustelin tällä viikolla erään menestyneen yritysjohtajan kanssa strategiasta. Hän kuvasi hyvin, että jokainen firma voi laittaa - ja jopa pitäisi laittaa - omille kotisivuilleen julkisesti nähtäväksi strategiansa. Vapaassa markkinataloudessa on useita yrityksiä, joilla on sama strategia. Strategiat eivät ole liikesalaisuuksia, vaan mahdollisille asiakkaille mahdollisimman avoimesti esitettävä haaste. Jokaisella yrityksellä strategian mielekkyyden paljastavat mahdollisten asiakkaiden mielipiteet. Se, mikä on jossain määrin yrityssalaisuuden alaista tietoa, on strategian toteuttamisen keinot.

Yrityksen strategia voi siis olla esimerkiksi tuottaa nälkäisille ihmisille libanonilaista ruokaa hygienisesti korkealla tasolla. Toimenpiteet, joilla saavutetaan riittävä hygieninen taso, riittävä libanonilainen makuelämys ja markkinointi oikeaan kohderyhmään on osa toimenpiteitä, joita ei haluta paljastaa muille. Nyt palaamme tuohon kirjoituksen alkuperäiseen uutiseen, jossa kerrottiin valtionhallinnon tiedottajien menneisyydestä eri toimituksissa.

Kun valtionhallinto palkkaa entisiä poliittisesti vasemmalle suuntautuneita penaaleja, se kuvastaa halusta luoda manipuloivaa (valikoivaa) tiedonvälitystä. Eli kyse ei ole kansalaisen etua ajavasta avoimesta valtionhallinnon tiedottamisesta, vaan kyse on virkamiesten oman maailmankuvan mukaisesta tiedottamisesta. Toki virkakunnalla on oikeus ja demokraattisessa valtiossa jopa velvollisuus tiedottaa omaa poliittista agendaansa - muutenhan olisimme Neuvostoliitossa, jossa tiedotuksen puolueellisuutta juuri kukaan ei kyseenalaistanut. Ongelma onkin siinä, että palkkaamalla radikaaleja vasemmistolaisia entisiä toimittajia valtionhallinto paljastaa oman arvomaailmansa. Sinänsä en ole huolestunut, koska suomalaisista alle 10% on oikeistolaisesti ajattelevia.
Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen muistuttaa, että oikeistolainen ajattelu on Suomessa aika harvinaista – vajaa kymmenen prosenttia suomalaisista on tutkimusten mukaan ajatuksiltaan oikeistolaisia. Enemmän vallitsee hyvinvointivaltiokeskeinen ajattelu.
Minulle käy oikein hyvin, että sosialismi on suomalaisten enemmistön ideologia. Ongelman tekee se, että he eivät anna toisinajattelijoille mitään turvaa. Heille luonnonoikeus on pahinta myrkkyä, ja sen kaatamiseksi kansalaisten kurkkuun he ovat palkanneet vasemmistolaisia tiedottajia. Minusta olisi hienoa, jos joku virasto palkkaisi Jukka Sakari Hankamäen tiedottajakseen. Sitten kuulisimme filosofisen tulokulman valtionhallinnon hoidosta.

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Suomalaisten valta-arvopohjamedian toimittajien työ on sinänsä helppoa, kääntää ja muokkaa vain jutut suomenkielisiksi arvopohja-amerikkalaisen vasurilehdistön propagandaroskiksesta. https://mvlehti.net/2018/11/15/katso-kateva-apuvaline-usa-uutisten-taustojen-hahmottamiseen/

"Minusta olisi hienoa, jos joku virasto palkkaisi Jukka Sakari Hankamäen tiedottajakseen."
Minusta olisi hienoa, jos suomalaiset valitsisivat hänet töihin kansanedustuslaitokseen http://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/11/olen-perussuomalaisten-ehdokkaana.html

Kumitonttu kirjoitti...

Veijo, tuota "valuttamiseksi" kutsuttua uutiseten kääntämistä englannista suomeksi seurattiin Pikkupojan blogissa aikoinaan mainiolla tavalla. Mieleen tulee Viru-hotellin KGB-museo, jossa oli kaksi identtistä sanomalehden etusivua, paitsi toisessa oli Stalinin kuva toisessa Breznevin.

Mitäpä sitä uusia juttuja riipimään kasaan, kun mallinäyte on jo tehty 30 vuotta aikaisemmin, ja ilmeisesti tekijä sai myös pitää päänsä.