torstai 8. helmikuuta 2018

Herne prinsessan patjan alla

Paluu tänne blogistanian vihapuhemaailmaan oli virhe. Juttua kertyy enemmän kuin oma ajankäyttö sallisi. Otan silti tämän Yleisradion uutisen käsittelyyni, koska siinä tiivistyy alpakkamedian kaksinaismoralismi harvinaisen selvästi. Uutisessa ksitellään, mitä riskejä sisältyy korkeasta verotuksesta aiheutuvaan korruptioon, eli kun toisten rahoja jaetaan itselle lähipiirille. Piirre, jonka tunnemme Washingtonista, Brysselistä ja tietenkin median lempilapsesta Kremlistä. Ikään kuin meillä ei Suomessa olisi osattu ennenkin nuolla vieraan vallan varpaanvälejä.

Tällä kertaa kyse on siis siitä, että kaverikapitalismin piispainneuvosto eli Sekoomuksen puoluejohto jakaa rahaa omilleen. Vuonna 2015 Suomeen kohdistunut turvapaikanhakijoiden tulva aiheutti useita korruptiolle ominaisia piirteitä. Joku perusti vastaanottokeskuksia, joku antoi apua valituksiin ja niin edelleen. Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että Kokoomus puolueena on omaksunut umpisosialistisen ideologian, jonka mukaan varastaminen on sallittua, kunhan se hyväksytään demokraattisesti. Historiassa tuota kutsuttiin kommunismiksi, nykyisin EU:n liittovaltioksi.

Mitäpä professorit sanoivat:
– Aina kun jaossa on paljon rahaa, väärinkäytöksetkin ovat mahdollisia. Ahneus sokaisee ihmisen nopeasti. Me olemme epätäydellisiä, vaikka kuinka ylevästi yritämme elää.

Lapin yliopiston rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriainen puolestaan sanoo, että edessämme on juuri nyt klassinen suuren puhalluksen paikka – jos sellainen on tullakseen.

– Suuriin yhteiskunnan rakenteellisiin muutoksiin sisältyy aina korruption vaara. On syytä olla erityisen tarkkana siinä liitoskohdassa, jossa suuret rahat, yksityinen liiketoiminta ja julkinen päätöksenteko kohtaavat, Utriainen pohtii.

Joku sai turvapaikanhakijoista itselleen panopatjan ja joku toinen paksun pinkan seteleitä.

4 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Paluusi blogistaniaan ei ollut ollenkaan virhe. Twitter-jutut plärätään nopeasti, mutta tällaiset jutut luetaan ajatuksella.

Mitä tulee kokoomukseen niin olet aivan oikeassa. Jos ajattelee asiaa rikollisessa mielessä niin toisten verorahojen polaaminen on varmempaa bisnestä kuin huumekauppa. Ennen kaikkea se on turvallisempaa. Huumekaupasta voi joutua vankilaan. Verorahojen polaamisesta saa kunniamerkkejä.

Linkitit vielä asiaan Halonen vs. DDR. Halosen kohdalla on kaksi vaihtoehtoa.

1. Joko hän todellakin kannatti tuota totalitaarista järjestelmää kaikesta sydämestään.

2. Hän oli vain hyödyllinen idiootti, joka seurasi poliittista muotia sitä sen kummemmin kyseenalaistamatta.

Kun katsoo kyseisen naisen viime aikaisia avautumisia voi päätellä että hän vieläkin kuuluu joko kategoriaan 1 tai 2. Ja kun ottaa huomioon että kyseinen nainen on valittu kaksi kertaa Suomen presidentiksi, niin ajatus on aika pelottava.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, Ykä. Blogimaailma yllättävää kyllä vie loppujen lopuksi vähemmän aikaa kuin Twitter, jota "joutuu" seuraamaan moneen otteeseen päivän mittaan. Bloggaukseen menee puolisen tuntia, mutta sen voi käyttää just sillloin kun siiihen on sopiva hetki.

Halosen ainoa positiivinen puoli oli kun hän ollessaan (Saudeissa?) totesi medialle, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään terrori-iskuilta. Se tapahtui hänen toisella kaudellaan, jolloin asema oli jo hiukan ehtinyt kouluttaa häneen realismia.

Juttelin alkuviikosta yhden puolitutun poliisin kanssa, joka on mukana näillä "paluulennoilla" kun matuja "kotoutetaan" kotimaihinsa. Sovittiin, että kerro niistä julkisesti, mutta sen voin sanoa, että rivipoliiseja harmittaa tällä hetkellä aika kovasti. Jos työmarkkinoilla tilanne olisi toinen, ilmeisen moni haittamamujen kanssa kosketuksissa oleva poliisi vaihtaisi työnantajaa.

Nettipoliiseja kyseinen henkilö ei arvostanut pätkän vertaa. Hänen mielestään erityisesti meidän vihapuhujienkin maalittama Huhtela on työpaikalla täysi kusipää. No, se nyt on yhden ihmisen mielipide, mutta kuitenkin.

Huvittavaa sinänsä, tämä sama poliisisetä oli muuten 612-kulkuetta turvaamassa. Silloin kysyin häneltä, onko odotettavissa väkivaltaa kulkueeseen osallistujia kohtaan, ja hän lupasi että ei tule onnistumaan. Eli on niitäkin poliiseja olemassa, jotka vielä ovat luottamuksen arvoisia.

Tänään soitin puhelinyhtiölleni, kun kuuluvuudessa oli karmeita ongelmia. Puhelintyttö kysyi osoitetta, ja sanoin kaupunginosan. Hän kysyi, että mikä kaupunki... Kysyin missä hän itse on nyt, ja vastaus oli eräs lappilainen paikkakunta. Pahoittelin että luulin asiakaspalvelussa kaikkien tietävän helsinkiläiset kaupunginosat ainakin nimeltä. Häntä nauratti ja vastasi, että hänpä tuntee kaikki Suomen kunnat naapurikuntineen. Totesin että minä tunnen Suomen 300 kunnasta nimeltä lähes kaikki ja niistä puolet osaan sijoittaa maantieteellisesti tunnin ajomatkan päähän jostain kaupungista. Tarkan sijainnin osaan kertoa Suomen kunnista ehkä noin 50:stä.

Sellainen punaniskajunttti täällä.

QroquiusKad kirjoitti...

Blogistaniaan paluun mahdollisesta virheellisyydestä sanotaan nyt vaikka näin, että olen lukenut jokaisen tämän blogin postauksen ja aion lukea vastakin, mikäli niitä ilmaantuu, vallankin nyt kun olen intoutunut kommentoimaan.

Twiitit sen sijaan ovat menneet minulta totaalisesti ohi.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Qroquius Kadille kauniista sanoista. Vetää nöyräksi, kun miettii miten valtavan paljon olen käyttänyt aikaa lukeaksesi nämä kirjoitukseni. Koitan olla luottamuksesi arvoinen jatkossakin.