maanantai 17. toukokuuta 2010

Vihreä liike

Vihreä liike ja Iranin Vihreä liike ovat yllättävän samanlaisia. Kesti tovin muistaa, että Iranissa oli vuosi sitten kovia mellakoita. Oppositiojohtaja Mir-Hossein Mousavin kannattajat muodostivat ns. Vihreän liikkeen samalla tavalla kuin entisissä Neuvosto-Venäjän osavaltioissa syntyi oransseja vallankumouksia. Mousavin omin sanoin:

Profeetta Muhammedin tyttären, Fatiman, marttyyriuden muistojuhlassa Mousavi tapasi ryhmän opettajia ja uskonnollisten koulujen johtajia todeten, että vihreä väri tuli valituksi hänen presidentinvaalikampanjaansa, samoin kuin koko Vihreään liikkeeseen, kunnioittamaan profeetta Muhamedin elämän ja perheen kasvua, kauneutta ja hengellisyyttä. "Meistä se oli myös hyvä merkki", hän sanoi, "erityisesti siksi, että ihmiset kokevat vihreän niin yleisesti kunnioituksena profeetta Muhammedin perheelle." Moussavi jatkoi: "Vihreän liikkeen juuret ovat uskonnollisessa vakaumuksessamme, ja niin kauan kuin näin säilyy, sillä on kansamme tuki."

Uudestaan ja englanniksi: “The Green Movement has roots in our religious thoughts, and as long as it moves along this path, the people of our country will support it.”

Ei kommentteja: