tiistai 8. kesäkuuta 2010

Määrä ei tuo laatua

On rehellisesti sanottuna ikävä lukea tällaisia uutisia (Mtv3), että "Halla-ahon katkera politikointi jatkui hovioikeudessa". En tunne Hallista, niin en tiedä, onko hän katkeroitunut. Vaikuttaa, että hänellä on itseään viisaampi vaimo, joka on melkein aina tae siitä, ettei mies katkeroidu. Kannattaa muuten lukea Ulf Sundqvistin kirja Kärpäsjahti. Siinä on mies, kenellä olisi ollut varaa katkeroitua, mutta muija veti pään pinnalle ja peiton päälle. Joka tapauksessa, veikkaa ettei Hallis ole katkeroitunut, koska hän sai parissa vuodessa aikaan enemmän kuin kukaan muu poliitikko. Siis positiivisessa mielessä. Jos poliitikko katkeroituu siitä, että saa tavoitteitaan läpi, niin ei niitä tällä hetkellä enää montaa ole. Ja aina kannattaa muistaa, että pari vuotta sitten Hallis kirjoitti, että hän ei edes välitä, vaikka yhteistyö Perussuomalaisten kanssa päättyy, kunhan itse tavoite - sairas mokutus - saadaan loppumaan. Työ ei ole valmis, mutta valoa näkyy.

Mutta ei tietenkään mitään hyvää ilman pahaa. Tällä kertaa Ranskan sisäministeri Brice Hortefeux on saanut sakon (BBC), koska hän oli kommentoinut oman puolueensa arabitaustaisesta kannattajasta kuultuaan tämän olevan sikaa syövä ja kaljaa juova kristitty, että eihän siinä sitten mitään pahaa olekaan. Ministeri lisäsi, että "aina me tuollainen oma poika tarvitaan, mutta ongelmat tulevat vasta sitten, kun niitä on paljon".

Kun kerran Euroopassa on tullut tavaksi, että omia ajatuksia ei saa sanoa ääneen, niin millä tavalla mykkien on ajateltu voivan kommunikoida ympäristönsä kanssa? Jos hekään eivät saa ajatella ääneen, että minusta muslimeja ei pitäisi maahan tuoda, niin millä tavalla ja kenelle hän saa lappusensa näyttää? Vai onko niin, että mykille annetaan sellainen erivapaus mielipiteen ilmaisulle, jota ei sallita muille?

Asia on tietysti kärjistetty, mutta otan sen valaisevaksi esimerkiksi. Katolinen kirkko nimittäin repi ihmisiltä kieliä rangaistukseksi vielä joku sata vuotta sitten. No, sekin on kärjistettyä, mutta entäpä se, kun Intiassa lapsilta leikataan kieli irti, jotta he hellyttäisivät turistien almuhanat. Sekin on kärjistettyä, mutta entäs se, että Suomessa on romanianmustalaisten aiheuttama kerjäläisongelma? Yritän vaan sanoa, että asioita on paljon mielekkäämpää ratkoa jonkin filosofisen maailmankuvan kautta. Olkoonpa se liberalismi, merkantilismi, utilismi, sosialismi tai teismi, niin silloin vältytään tekemästä politiikkaa pakon edessä. Kaltevia pintojakaan ei synny niin usein, kun tajutaan se, että johdonmukaisuus on hyve. Ei opportunismia.

Ei kommentteja: