perjantai 8. kesäkuuta 2018

Ilmainen vinkki medialle

Valtamedia on makustellut pari päivää Suomen kulttuuripajan ja ajatushautomo e2:n raporttia, josta selviää, että suomalaiset ovat varsin konsensushakuisia ja isänmaallisia (Kirkko&Kaupunki). Erityisesti Helsingin Sanomien pääkirjoitus on suorastaan tyrmistynyt:
Suhtautuminen tiedotusvälineisiin on sillä tavalla muuttunut, että inter­netistä haetaan sellaisia uutisia, joita halutaan kuulla. Yhtenäiskulttuurin aika yksien radio- ja televisiouutisten ja yhden valtakunnallisesti tai alueellisesti hallitsevan ­sanomalehden varassa on auttamatta ohi. Samoin taitaa olla myös konsensus, yhteisymmärrys, jota ennen pidettiin tavoiteltavana asiana.

Niin sanottu vaihtoehtoinen media on lisäksi voinut syödä arvovaltaa ja uskottavuutta myös vakiintuneilta ja luotettavina pidetyiltä viestimiltä. Yhteiskunnallinen keskustelu näyttäytyy riitelynä ja vastakkainasetteluna. Se voi taas johtua netin keskustelupalstoista, joissa sivistynyt kielenkäyttö on harvinaista.

Kun jopa tutkijoiden poliittisia tarkoitusperiä epäillään, se voi johtua uusista puo­lueita lähellä olevista ajatushautomoista. Jokaisella eduskuntapuolueella taitaa ­nykyään olla omansa.
Valitettavasti täytyy kertoa Hesarille, että olette aivan metsässä. Samaisen tutkimuksen mukaan 83% pitää suomalaisuutta tärkeänä. Jopa Vihreiden (82%) ja Vasemmiston (71%) tukijoista ylivoimainen enemmistö on kansallismielisiä. Suomessa ei käydä keskustelua vapaan markkinatalouden ja sosialismin eduista ja haitoista, koska yli 90% suomalaisista kannattaa demokraattista sosialismia. Valtakamppailu käydään siis nationalistisen ja antinationalistisen rajat ylittävän marxilaisuuden välillä. Kuten tutkimuksesta huomaa, ylivoimainen enemmistö kannattaa nationalistista versiota parempana.

Toimittajille suomalaisten kansallismielinen ajattelutapa on kauhistus. He itse kannattavat marxilaista maailmaa ilman rajoja. Koska heillä on valtava vaikutusvalta poliitikkoihin, nykyajalle tyypilliset selkärangattomat poliitikot taipuvat toimittajien edessä kuin Pori Jazzin hallitus. Valtamedia saa silloin tällöin turpiinsa, kun se ottaa yhteen kansallismielisten kanssa, ja näin kävi viimeksi 6.12.2017 Töölöntorin alpakka-kaustissa. Toimittajat syyttävät tappion hetkellä vastustajiaan "äärioikeistolaisiksi" ja heidän käyttämiään ilmaisuja "vihapuheeksi".

Annan siis ilmaisen vinkin sekä medialle että poliitikoille: te edustatte vain noin 17% suomalaisista ja uskotte oman somekuplanne loiskiehuntaa kuunnellessanne edustavanne suomalaisia ja - erityisesti - ainoaa, oikeaa ideollogiaa. Minulla on teille huonoja uutisia: se järjestelmä kuoli 1991.

9 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Maailman ilman rajoja ja verotusta on ainoa oikea maailma. Mutta niin kauan kuin ihmisiltä ryöstetään heidän omalla tuotantovälineellään, eli kehollaan, tuottamia rahoja, myös rajat on oltava.

Kumitonttu kirjoitti...

Maailma ilman rajoja on utopiaa, koska aina jostain löytyy joku Kim Il-jong, joka haluaa estää kansalaisiaan pakenemasta. Rajat ovat pohjimmiltaan verotuksen takia olemassa. EU haluaa rajat pois ja vero-oikeuden Brysseliin.

Imulippo kirjoitti...

Juuri sen takia verotuksen pitäisikin loppua jotta ihmiset voisivat olla vapaita. Nythän me kaikki olemme vero-orjia.

Eikö ihmisen pitäisi voida tehdä omalla omaisuudellaan mitä huvittaa, kunhan ei vahingoita toisia? Jos näin on, niin silloinhan ainoa moraalisesti oikeutettu raja on yksityisomistuksen raja, joka on myös ainoa yksiselitteinen raja. Eli minun pitäisi voida kutsua omalla maalleni ketä tahansa mistä tahansa ilman että kukaan sen voimakeinoin estää.

On moraalisesti väärin voimakeinoin estää ihmistä menemästä ei-kenenkään maalle ja sitä maata muokkaamalla sen omistamista, koska silloin kiellettäisiin tätä maanmuokkaajaa omistamasta itseään. Maanmuokkaaja ei vahingoita ketään muokkaamalla ottaen omistukseensa ei-kenenkään maata. Maa-alueen ottaminen omistukseen on tapahtunut tällä tavalla ihmiskunnan historian aamunkoitosta lähtien, ja käsittääkseni se ei ollut ongelma ennen kuin kansallisvaltiot syntyivät.

Vasarahammer kirjoitti...

Valtiot ovat syntyneet siksi, että joku taho eli esimerkiksi kuningas tarjoaa suojelua vihollisilta maksua vastaan. Samalla järjestyksen pitäjä tarjosi myös puitteet erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Maata voi toki vallata. Maan valtaus on tehokasta isolla porukalla, jolloin sitä kutsutaan sotimiseksi.

Jos valtaat maata ja joku jälkeenpäin ottaa sen sinulta, järjestyksen ylläpitäjä ottaa rosvon kiinni ja heittää vankilaan.

Sellainen järjestys, jossa omistetaan oikeasti jotakin ja tätä omistusoikeutta myös kunnioitetaan, edellyttää yleensä viime kädessä väkivallan käyttöä. Valtiossa väkivallan käyttöön on yleensä oikeus vain valtiolla itsellään.

Valtioton maailma on utopia. Ihmiset pitäisi vaihtaa, ennen kuin se olisi mahdollista.

Imulippo kirjoitti...

Vasarahammer, suojelun tarjoaminen maksua vastaan ei ole “valtio” koska siitä on mahdollsta kieltäytyä.

Maan valtaaminen kuvailemassasi tarkoituksessa vaatii väkivallan käyttöä, jolloin sen ottaminen on tietenkin moraalisesti väärin verrattuna ei-kenenkään maan ottamisen haltuun muokkaamisen keinoin, joka ei vahingoita ketään.

Ennen kuin orjuus lopetettiin, myös puuvillan tuottamista vapailla markkinoilla pidettiin utopiana.

Imulippo kirjoitti...

Millä tavalla natsit mukamas olivat pahoja?

QroquiusKad kirjoitti...

Imulippo:
osaisitko kertoa meille miten sinun maailmankuvasi olisi mahdollista toteuttaa? Siis tehdä meille kaikille tämän Pallon kanssatallaajillesi sellainen globaaaliyhteisö, jota peräänkuulutat?

Veijo Hoikka kirjoitti...

EU ilman rajoja kuuluu ihmisen perusoikeuksiin, kysykää vaikka YK:n pomolta. Jotenkin se on vielä vaiheessaan, koska esim. Suomi nimisen maakunnan sisällä on tiuhasti rajoja, esim. tonttien rajat. Niin ja tietysti sananvapauden rajat. Eliittipoliitikot voisivat näyttää esimerkkiä kutsumalla Maailman kylään omille tonteilleen! Telttaleirejä ja konttimajoitusta maailman vainoharhailijoille, sydän lämpöä täyteen. Sillähän mekin tienattais siinä sivussa (aforismi, A Stubbia mukaillen).
Maailma alkaa olla valmis. Ihan mihin vain.

Imulippo kirjoitti...

Qroquius Kaden, pikemminkin heidän, jotka pitävät väkivallan käyttöä tai sillä uhkailua hyväksyttävänä, kun se tehdään valtion nimissä, pitäisi perustella miksi moraaliin voidaan tehdä poikkeus valtion kohdalla. Valtion luoma riippuvaisuus itsestään näkyy hyvin siinä, miten ihmiset eivät osaa enää edes kuvitella elämää ilman, että jokaiseen asiaan on valmis ratkaisu.

Loppujen lopuksi kyse on tästä: ihmisten välinen kanssakäyminen on aina joko vapaaehtoista tai väkivallan uhalla pakotettua, kumpaa sinä kannatat?