tiistai 10. syyskuuta 2013

Rystykävelijä Savosta - mie em muuta mittää...


Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen sivistyksen kehdosta Savonlinnasta on ärähtänyt Kokoomusnuorten tuoreesta ehdotuksesta (yhteenveto). Katselin listaa eikä siellä ole mitään kohtaa, jonka kanssa olisin eri mieltä pois lukien Nato-jäsenyys, mutta sekin vain yhdellä ehdolla. Yhdysvallat nimittäin odottaa saavansa liittolaisiltaan jotain apua, joten mikäli Suomi liittyisi Natoon, maanpuolustukulut tulisi tuplata, jotta Suomi saisi riittävän tärkeän painoarvon Yhdysvaltain silmissä. Mutta koska tuplaaminen ei käytännössä ikinä onnistu, pidän parempana jatkaa asevelvollisuuteen perustuvalla järjestelmällä, jossa jokainen ikäluokka koulutetaan puolustamaan itseään ja kotiaan. Harvinainen poikkeus nykyaikana länsimaissa, että valtio kouluttaa kansan aseelliseen puolustukseen, sillä niitä taitoja voidaan käyttää myös laillista esivaltaa vastaan, kuten muistamme esimerkistä sadan vuoden takaa tai asekätkennästä annetut tuomiot 60 vuoden takaa.

Kaj Turunen on ns. neva hööd, joten hänestä ei sen enempää. Mies näyttää ja kuulostaa vasemmistolaiselta änkyräkonservatiivilta, jollaisia Suomessa on kasvatettu koko Neuvostoliiton olemassaolon ajan. Heidän maailmassaan on auktoriteetteja ja muutoksia ei saa tehdä vaikka teknologia ympärillä muuttaisi erämaat viljaviksi keitaiksi. Mies, jolle valta on turvallisissa käsissä kun se on hänen valtion käsissä. Merkillinen piirre suomalaisessa puoluepolitiikassa on se, että nuorisojärjestöt ottavat emopupolueitaan paljon periaatteellisempia kantoja eri asioihin. Vihreille nuorille huumausaineiden käyttökiellon päättäminen on lähes addiktio. Vasemmistolle (ja Vihreille) kansalaispalkka ja muu vetelehtiminen korvauksetta ovat politiikan tärkeimmät asiat. Demarit ja Kepu voi kai niittää samaan kasaan ns. hyvinvointiyhteiskunnan puolustajina. Ärkoopeella ei kai ole sen vertaa tolkuissaan olevia nuoria, että he saisivat järjestön rekisteröityä. Eikös se edelleen vaadi kolme allekirjoittajaa?

Ainoa vuodesta toiseen tolkullisia ehdotuksia hyvinvointiyhteiskunnan mätäpaiseiden puhkomiseksi tekevä nuorisojärjestö on Sekoomuksen nuoret. Ihmeellistä kyllä, kun nämä vatyipäät aikuistuvat he joko korruptoituvat eli ryhtyvät kannattamaan nykymenoa pysyäkseen vallassa TAI he oikeasti muuttuvat tyhmemmiksi. Pidän ensimmäistä luultavampana vaihtoehtona. Toisin kuin Perussuomalaiset, jotka jäivät pois hallituksesta voitettuaan vaalit lupaamalla eurotukien lopettamista Etelä-Euroopan maille, Kokoomus on aina auliisti rikkonut mitkä tahansa lupauksensa päästäkseen valtaan. Sata vuotta sitten Nuorsuomalaiset arvostelivat vanhasuomalaisia eli suomettarelaisia siitä, että jälkimmäiset olivat valmiita jatkamaan Venäjän tsaarin alaisuudessa. Kuten historialla usein on tapana toistaa itseään, niin Vanhasuomalaisista tuli nykyinen Kokoomus ja sen jääräpäinen, konservatiivinen idiotismi pysyy ja kestää kuin paska Junttilan tuvan seinällä, vai miten se sanonta menikään.

Muutoin voin todeta, että puolue on jatkossa vaarallinen suomalaiselle yhteiskuntarauhalle. Kokoomuksen nuoret antaisivat markkinavoimille vapaat kädet. Sehän tarkoittaisi pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan loppua. Välittämisen ja huolehtimisen loppua. Kokoomusnuorten periaateohjelmaluonnos vaikuttaa jotenkin äärioikeistolaiselta, johon on otettu osia hommafoorumilta.
Noin siis edustaja Turunen, Vasemmistoliitto Perussuomalaiset. Kokoomuksen nuorisojärjestön syyttäminen isänmaanlle vaaralliseksi on mielestäni osoitus suhteellisuudentajun ja järjen puutteesta. Markkinavoimille tulee antaa vapaat kädet, koska historia on toistuvasti osoittanut, että markkinavoimat - siis me kaikki kansalaiset - teemme parempaa politiikkaa voidessamme vapaasti päättää rahojemme käyttämisestä kuin mihin poliitikot ja virkamiehet pystyvät. Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on jo loppunut eikä se monikulttuurisessa maailmassa enää toimikaan, koska eri kulttuureihin kuuluvat eivät halua osallistua toisten kulttuuriryhmien sosiaalitukien maksuun. Paradoksaalista kyllä, hallitsematon maahanmuutto ja monikulttuurisuus tuhoaa monokulttuurisuuteen perustuvan perinteisen hyvinvointiyhteiskunnan. Paras - siis typerin - on tuo Turusen lausahdus "äärioikeistolaisuudesta". Varmaan se on oikeistolaista sieltä tunkkaisesta Forssan kokouksen pöytäkirjan takaa katsottuna, mutta mitään "äärioikeistolaisuutta" - siis fascismiin tai natsismiin viittaavaa - siinä ei ole.

Arvon Perussuomalaiset - jos saan pyytää, niin älkää äänestäkö noita Turusen kaltaisia älykääpiöitä eduskuntaan. Perussuomalaisten voima on siinä, että se rikkoo ja ravistelee konsensusta, josta seuraa poliittisesti korrektit mielipiteet ettei kukaan koskaan mistään loukkaannu. Paitsi ne saavat loukkaantua, jotka eivät siitä välitä ja tietävät etteivät haukut haavoja tee. Turunen on juuri sellainen itkupilli, jollaisia muut puolueet ennen vaaleja varoittivat muodostavan nopeasti kasvavan puolueen enemmistön. Toisin sanoen, hän kuuluu ihan mihin tahansa muuhun puolueeseen kuin Perussuomalaisiin. Ehkäpä Carl Haglundilla olisi Turuselle paikka Nyslottin ensimmäiseksi herttuaksi.

17 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Nuorissa on tulevaisuus. Jos emokokoomus palaisi nuorten linjoille, sen äänestämistä voisi taas harkita. Kanervan ja Tujusen lausunnoista kuitenkin voi päätellä, että kokoomus taas ajaa kaksilla rattailla.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä suunta nuorilla. Talvirenkaista mietin mitä siinä ajetaan takaa.

Broileri vaan kasvaessaan taitaa usein pyrkiä konsensukseen. Sieltä kun ensimmäinen tulee täyteen mittaan niin kelkka kääntyy.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyynikko sanoisi, että Kokoomusnuorten linjaus on tähdätty eurovaaleihin tarkoituksena vähentää persujen menestystä.

Kai Pöntinen yritti jo viime vaaleissa vähän samoilla teemoilla.

Kokoomuksen johto on kuitenkin kokonaisuudessaan vasemmistoliberaalien käsissä eikä tähän ole lyhyellä tähtäimellä tulossa mitään muutosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kokoomuksen suunnasta on tullut aika ajoin ihan järkevää poskensoittoa ja leuanlaulattamista, mutta sitten kun on aika eduskunnassa painaa nappia, niin silloin pysytään kiltisti yleisafrikkalaisilla linjoilla. Ja vain sillä on loppulaskussa merkitystä.

Hyvänä esimerkkinä jalkaväkimiinakielto, josta muistaakseni Zysse totesi, että ei siinä mitään järkeä ole, mutta äänesti silti puolesta, koska vastaan äänestäminen olisi ollut "poliittisesti epäjohdonmukaista".

Hyvä silti kuulla, että kokkareissakin on toisenlaisia ääniä. Seuraamme katseella ja odotamme puolueen sisäisiä rähinöitä. Ihan sama, kuka/ketkä homman hoitaa, kunhan se hoidetaan.

Ironmistress kirjoitti...

Gorillojen rystykävely on evolutiivinen adaptaatio siihen miljööseen, jossa gorillat elävät.

Se on kehittynyt pystykävelystä.

Eli gorillojen näkökulmasta pystykävely edustaa varhempaa evoluution vaihetta ja rystykävely edistyksellisempää.

Tutkija Punavuoresta kirjoitti...

Eilisissä kympin uutisissa nuori - varsin vanttera - naistoimittaja tuntui olevan huolissaan siitä, onko "kokoomus liukumassa äärioikealle" nuorten "radikaalien" mielipiteiden myötä.

Vasemmistoliitossa äärivasemmistolaiset mielipiteet tuntuvat saavan hyvin mediajulkisuutta - vaikka nyt Anna Kontula, Li Andersson tai vanhat taistolaisparrat. Myös vihreillä "äärivihreiksi" ideologiaa polarisoivat äänet tuntuvat tuovan jonkinlaista kontrastia puolueen diskurssiin.

Kokoomuksen linja taas on monille vanhoille äänestäjille liian vasemmalla. On pelkästään hyvä, että myös kokoomuksesta löytyy "konsensusta" haastavaa, kunnon oikeistodiskurssia. Fiksu puolue ymmärtäisi roolinsa mielipidefoorumina ja tukisi moniäänisyyttä. Toivottavasti kokoomuksella on voimaa tähän.

Kumitonttu kirjoitti...

Sekoomus tosiaan ratsastaa kahdella hepoisella, joten mitään vaaraa ei ole puolueen kannatuksen kasvamisesta ainakaan yksilönvapautta kannattavien joukosta. Toisin kuin Sekoomuksessa, tuollaiset turuset ovat ilmeisesti vähemmistössä. Se että Kanerva on Sekoomuksen johtavia ideologeja on yksin syy iolla äänestämättä moista sosialistisakkia. Uskomatonta että wanhat porvarit kannattavat ns. hyvinvointivaltiota. 80-luvulla nämä olisi naurettu puolueesta demarien oikeistosiipeen.

Joo, Pöntinen tosiaan kalasteli näillä sameilla vesillä viime vaaleissa. Onhan siellä siis jokunen fiksu, mutta ei se riitä äänestysperusteeksi kun samalla menee lauma hulluja sisään.

Ei ole pelkoa Sekoomuksen muuttumisesta kohti perinteistä liberalismia ja isänmaallisuutta, mutta turuset yrittävät vetää Persut siihen samaan soppaan kahdeksanneksi puolueeksi.

Siinä ei ole enää mitään järkeä.

Becker kirjoitti...

Aika siistin näköinen donna tuo Susanna Koski ja vaikuttaa määrätietoiselta. Olisiko Kokoomuksen aika palata juurilleen ja kaivaa liperit ja kypärä esiin koipussista. Aika hyvää tuuletusta kuitenkin KNL:n puolelta. Tosiaan tuo talvirengas osio jäi mietityttämään. Oliko pakko sitä Kanervan pönttöä haastatella A-Studiossa. Se nyt oli ihan turha esitys.

Kumitonttu kirjoitti...

Ai siellä on ollu joku nastaton talvirengasvaatimus... Voi ei. Puhutaan sananvapaudesta ja vaaditaan kitkarenkaita. Ehkä ne on sitten yhteismitallisia tuon ikäisille ihmisille.

Sinänsä ihan hyvin kuvaa, että nää nuoret ovat enempi huolissaan sananvapaudesta kuin suomettuneisuuden ajan poliitikot. Ideologinen ristiriita on niin kova ettei uskoisi edustavan samaa puoluetta.

Katainen (PBUH) on onneksi pitänyt savolaisen naamavärkkinsä kiinni on Kiinassa työmatkalla.

Anonyymi kirjoitti...

Olettaisin, että kyllä kok.aikuiset tietävät mitä kok.nuoret puuhaavat? Saattaa olla hyvin "johdettua" ylhäältäpäin tämä "persujen tontille" tulo! Siis kun kannatus gallupeissa laskee niin myydän vaikka oma äiti tai aate tässä tapauksessa. Ajoitus näyttää olevan hieman liikaa ennakkossa? Milloikohan sos.dem.nuoret räväyttävät?

Kumitonttu kirjoitti...

Sekoomusnuoret asettivat viimeksi puoluejohdon kiipeliin puolue kokouksen pakkoruotsilausunnollaan. En usko että Katainen kykenee ohjailemaan heitä. Ja vaikka kykenisi, ei riitä älyä tai osaamista. Kataisen järjenjuoksu on kuitenkin hyvin keskinkertaista - veikkaan 105-110 äo.

Katainen on konsensusmies ja haluaa valmistella Vanhasen tyyliin kaiken piilossa valmiiksi. En usko että Katainen mitenkään edes nauttii tästä tilanteesta. Valitettavaa on, että nuoret lahjakkaat poliitikot joko vaiennetaan tai vaientavat itse itsensä siirtyessään politiikan raskaaseen sarjaan. Valitettavaa siksi, että se paljastaa poliittisen järjestelmämme tilan.

Ihmiset voivat äänensä antamalla tehdä toisilta varastamisen lailliseksi ja moni pitää lakia myös oikeutena. Siinä järjestelmässä sellainen ei menesty, joka ajaa tuota ohjelmaa, jonka Sek.nuoret esittivät.

Ehkä samaa todistavat väitteet, joiden mukaan "vastuunkanto pyyhkii särmät pois". Sillä viitataan, että valta korruptoi. Tämä voi tapahtua myös Persuille, mutta sen aika näyttää. Modernin tiedonvälityksen aikana protesti voi nopeasti siirtyä toiseen puolueeseen. Kannattaa muistaa, että ilman Halla-ahoa protestoijat olisivat alkaneet kerääntyä jonnekin toisaalle. Ei Persujen menestys ole kuin osaksi Soinin puheiden ansiota. Sr on pitkälti olosuhteiden luomasta sattumasta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksei tätä järjenjuoksua ja kieroutta olisi voitu ulkoistaa. Tai jos loogisemmin ajatellaan, että petoksessa olisi vaikka vain kaksi osapuolta, mitä ei tietysti ole, eikö toisen äo voisi tällaiseen kierouteen tai älykkyyteen, kun sen tästä oletetaan olevan kiinni, pystyvän. Onko sinulla jotain savolaisia vastaan? Haukuhan vielä Jaakko Teppokin: http://www.youtube.com/watch?v=bg4dPRbCzYw

-U

Kumitonttu kirjoitti...

En ymmärrä kommentistasi muuta kuin sen, että Se muistuttaa rakenteeltaan ns suvaitsevaista ideologiaa. Arvostelen Kataista hänen teoistaan ja sinä liität sen savolaisfobiaksi. Arvostelen afrikkalaista, ja olen rasisti.

En ymmärrä tuon logiikan älyllistä rakennetta.

Anonyymi kirjoitti...

KT, "Katainen mitenkään edes nauttii tästä tilanteesta". Saattaa hyvinkin olla, että Jyrki ei edes ymmärrä mitä kentällä tapahtuu? Taitaa olla lentokenttä kuten V. Niinistillökin se ainoa kenttä mikä kiinnostaa?
Olet oikeassa tuossa mihin Persujen menysteys perustuu. En tiedä, että vaivaako Timoa sotaväsymys vai mikä on vaientanut miehen lähin tyystin.
Mutta onneksi Jussit H-A ja N ovat hieman toisella lailla esillä!

IDA kirjoitti...

Itse en ota neuvoja vastaan keneltäkään, joka kuvittelee tuollaisella taululla kuvaavansa konservatismia. :)

Anonyymi kirjoitti...

Totean Sekoomuksesta ja sen nuoristo-osastosta saman kuin Vasarahammer.

Nuoriso-osastolla ei muutenkaan ole päätösvaltaa eikä vaikutusmahdollisuuksia. Pääpuolue-Sekoomus ei omaksu niitä mitä nuoret ovat ehdottaneet, ennen kuin Perussuomalaiset ovat suurin eduskuntapuolue. Tällöin Sekoomus saattaa suostua persujen apupuolueeksi hallitukseen. Se edellyttää sitä että ensin Sekoomus savustaa johtopaikoiltaan pois ne jotka ajavat kataislais-stubbilais-turuslais-vapaavuorelais-virkkuslais-sasilais-kanervalaista mokutus-pakkoruotsi-ilmastohumppa-internationalismi-eurofanitus-tukipaketti-kuntalahtaus-homoliitto-meninkiä.

Tätä ennen kenenkään oikeistokonservatiivin ei kannata edes vilkaista Sekoomukseen.

Se uusi pj. söpö blondi. Voisin mennä treffeille jos hän on vapaana.

Kumitonttu kirjoitti...

Ida - tuossa taulussa ei ole kuin neljä käskyä :)

Vieras, kandee kysyä. Veikkaan ettei ole enää, mutta mistä sen ikinä tietää.