Yhdysvalloissa päätään nostanut TEA-party esitetään Suomessa toistuvasti äärioikeistolaisena liikkeenä. Vaikka eurooppalaisella medialla onkin suuri houkutus kuvata heidät palavia ristejä kantavina klaanilaisina, eivät he sentään kehtaa verrata liikkeen kannattajia kansallismielisiin natseihin. (Vähän kyllä ihmettelen, koska eipä toimittajia näytä vaivaavan esimerkiksi ilmastonmuutoksella ja kristinuskolla pelottelu samalla kun he kumartavat lattiaan asti islamin barbaarisia perinteitä). TEA tulee sanoista Taxed Enough Already ja se hakee henkistä kotiaan Yhdysvaltain perustajaisien opeista ja kirjoituksista.
Toisin kuin myöhemmin vallankumouksen kautta syntynyt tasa-arvvon perustuva Ranskan kansakunta, Yhdysvallat syntyi edistääkseen vapauden ihannetta. Ihanne versoi niistä kokemuksista, jotka perustajat olivat saaneet Englannin luokkayhteiskunnan luomista ongelmista. Yksilön vapaus kattoi oikeuden kasvattaa itsensä ja perheensä haluamaansa maailmankatsomukseen ilman, että muut ihmiset tulevat pakottamaan tämän oman uskontonsa kannattajaksi - melkoinen rakenteellinen ero esimerkiksi nykyajan islamilaisiin valtioihin. 1700-luvulla ainoa verotuksen muoto oli maanomistus, joten perustajaisät vakavasti miettivät äänioikeuden sitomista maanomistukseen. Vaikka tavoitteesta luovuttiin, se kuvastaa heidän sisäistäneen tehokkaan taloudenpidon ensimmäisen vaatimuksen: omista rahoista pidetään tarkempaa huolta kuin toisten.
Perussuomalaisilla on puolueena nyt voimakas noste, joka syntyy lähinnä siitä, että
Puolueiden väliset erot ovat varsin pienet.Fascismista tiukimmin kiinni pitävät hyvinvointivaltion kannattajat vaativat juuri nyt hyvin voimakkaasti poliittisesti korrektia kielenkäyttöä, jotta vaihtoehtoiset yhteiskuntamallit eivät saisi julkisuutta. Vaihtoehtoisissa yhteiskuntamalleissa ihmisillä olisi uskonnonvapaus, matalampi verotus ja korkeampi vastuu itsestään. Tämä on vasemmistolaiselle politiikalle myrkkyä, koska sosialistin suosio perustuu hänen antamiinsa lupauksiin eduista, jotka lisäarvoa tuottavat yksilöt kustantavat.
Helsingin Totuus kirjoittaa
Verot eivät ole ratkaisseet vaalituloksia. Tilanne voi olla muuttumassa. Useassa Euroopan maassa verojen vastustaminen on heijastunut moneen vaalitulokseen. Moni populistipuolue sai ratkaisevan sykäyksen, kun keskiluokasta alkoi tuntua siltä, että julkinen valta rohmuaa liikaa rahaa ja jakaa sitä huonoin perustein vääriin kohteisiin.Komeasti pöytään pätkähti "populistit", jolla lehti haluaa osoittaa kuuluvansa niihin "vastuullisiin", jotka eivät kannata hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa.
Suomessa heikkoja signaaleja samasta voi jo nähdä vaalikonevastauksista. Äänestäjät eivät ole aivan yhtä valmiita veronkorotuksiin kuin ehdokkaat. Ero voi kasvaa, jos kiristyspäätökset toteutuvat.Tältä osin Suomessa on ihan se ja sama mitä puoluetta äänestää, koska kaikkien johtavat poliitikot kannattavat korkeaa verotusta, joka passivoi kansalaisia.
Verovaalien todennäköisyys on siis kasvussa. Seuraavissa eduskuntavaaleissa tilanteen hyödyntäjät voivat kuitenkin olla ennemmin hallituspuolueiden sisältä kuin oppositiosta.Mitään perustetta ei kerrota, miksi hallituspuolueissa syntyisi kahdessa vuodessa hinkun verojen alentamiseen, varsinkin kun ne kaikki kannattavat perinteisiä vasemmistolaisia arvoja. Erityisesti ilmastonmuutoksen nimissä tehtävät verot ovat arvopohjaisia (moraalisia) eivätkä fiskaalisia (julkisen sektorin rahoittaminen), ja näihin kaikki muut puolueet paitsi Perussuomalaiset ovat tiukasti sitoutuneet. Vaikka se ei koskaan voi saada eduskunnassa enemmistöä, se voi nostaa moraalisia väitteitä keskusteluun, koska muissa puolueissa arvovalinnoista ei uskalleta puhua poliittisen korrektiuden pelossa. Tämä on Perussuomalaisten suurin arvo suomalaiselle politiikalle - puhua tabuista.
8 kommenttia:
Jos hyvinvointiyhteiskunta ajetaan alas, kuuluisi verotustakin samalla keventää merkittävästi. Mutta tätä jälkimmäistä tuskin tulee tapahtumaan, täytyyhän etelä-euroopan maiden hyvinvointi turvata!
Perussuomalaisista aika moni ymmärtääkseni pyrkii hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseen Suomessa. Siksi olen heitä äänestänyt. Korjatkaa, jos olen erehtynyt.
Hyvinvointiyhteiskunta edellyttää homogeenista väestörakennetta, koska kansalaiset hyväksyvät tulontasauksen vain "omien" kesken. Olet ihan oikeassa että Perssuomalaisille hyvinvointivaltion säilyttäminen on tärkeää ihan samalla tavalla kuin kaikilla muillakin puolueilla julkilausumissa. Perussuomalaisten ero kaikkiin muihin on siinä, että he haluavat puolustaa yhtenäiskulttuuria, koska se on ainoa tapa säilyttää hyvinvointiyhteiskunta. Muutkin puhuvat sen säilyttämisestä mutta eivät tee asian eteen mitään.
Valitettavasti meillä Suomessa ei ole eikä ole odotettavissakaan minkäänlaista tea partya vastaavaa liikettä. Sen sijaan meillä on verorahoilla (seka Putinin maksamalla tuella) toimivia kansalaisjärjestöjohtajia, jotka kirjoittavat näin: http://leostranius.fi/2012/11/valtioneuvoston-tulevaisuusselonteko-kestavan-kasvun-ja-hyvinvoinnin-foorumi/
Leo on muuten luvannut johdattaa meidät tyytyväisten ihmisten oikeudenmukaiseen degrowth-yhteiskuntaan, jossa ei uusinneta miehekkyyttä.
Perustuslaillinen oikeistopuolue oli jollain tavalla enempi tai vähempi vakavahenkinen yritys kyseenalaistaa Kekkosen politiikan mukana tulleita lieveilmiöitä. POP ei varmasti koskaan olisi voinut kasvaa muutamaa prosenttia suuremmaksi, mutta suotuisissa olosuhteissa voisi arvioida että joku 5-15% kansasta voisi olla mukana.
Nyt tämä porukka on melkolailla hajallaan eri puolueissa, koska ei ole muita yhdistäviä tekijöitä. Hesarin toteamus kuitenkin siitä, että veroruuvi on kiristetty loppuun on ensimmäisiä merkkejä siitä, että vaaka on heilahtamassa toiseen suuntaan.
Huomasin hämmästyksellä tuon hesarin jutun. Yle sen sijaan jatkaa tutulla ja turvallisella linjalla: http://yle.fi/uutiset/mita_kaikkea_saisikaan_rikkaiden_rahoilla_-_katso_vertailu/6361603?fb_action_ids=10151346560671874&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
Aika vastenmielinen tuo Ylen artikkeli. Ihan kuin hyvät tulot olisivat syy hävetä itseään. Toisilla on kyky ja halu tehdä rahaa, toisilla ei. Jos onnellisuus tulee rahasta, niin nykyihmisen pitäisi olla onnellisempi kuin koskaan.
Timo Soini on tietääkseni ainoa, joka on uskaltanut kyseenalaistaa tämä "ilmastovouhotuksen" ja sanoa sen myös ääneen.
Toivon, että seuraavissa eduskuntavaaleissa olisi ilmastoskeptikot enemmän esillä ja ehdolla, että saataisiin joku tai jotkut heräämään, ellei herätystä sitten tule oiken kylmä talven avulla. Toivottavasti ei tule, perkele kun tuo sähkölämmitys maksaa noina pakkaskuukausina... aika monen päästömaksun verran!
Joo, Sauli Niinistö ilmiselvästi ajattelee samoin, mutta en muista hänenkään ottaneen avoimesti kantaa asian tiimoilta.
Lähetä kommentti