keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Miten rasismi loppui Suomessa 2022

 Edellisessä kirjoituksessani totesin olevani äärettömän pettynyt erityisesti siihen, miten poliitikot ja media kansalaisille valehtelevat. Tässä nyt käytännön tasolla hyvä esimerkki: Yle haastattelee mustaa ukrainalaista urheilijaa.

– Venäjän vallanpitäjät väittävät, että Ukraina on täynnä natseja. Ukrainan parlamentin tummaihoisena jäsenenä olen elävä esimerkki, että kyseessä on järjetön valhe.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on perustellut sotatoimiaan Ukrainassa että tarkoituksena on pelastaa venäjänkielisiä kansalaisia ukrainalaisilta natseilta.

– Minulla on olo, että ihmisistä on tullut zombeja. He uskovat käsittämättömiä valheita. En tiedä, miten sellaiseen voi edes uskoa, Kiovassa oleva Beleniuk sanoo Yle Urheilulle.

Suomessa on 20 vuotta media ja poliitikot haukkuneet suomalaisia rasisteiksi. Luonnollisesti ilmapiiri on lietsonut keksimään rasistisia hyökkäyksiä (Sauli Niinistö osti polkupyörän pikkupojalle), tuomitsemaan olemattomia rasistisia hyökkäyksiä (Päivi Lipponen Tampereen pizzerian murhapoltossa) sekä kehumaan olemattoman rasistisen hyökkäyksen ennaltaehkäisyllä (Pekka Sauri heitti ratikasta ulos Leijona-paitaan sonnustautunut humalaisen).

Toisin päin rasismia ei löydy mistään. Maahanmuuttajanuorilla ei ole rasistisia motiiveja ryöstäessään suomalaisilta vaatteita, maahanmuuttajanuoret eivät jengiydy, maahanmuuttajien vaikea työllistyminen ei johdu heidän heikosta halustaan opetella suomalaisia tapoja jne. Herran jestas - eihän edes ole mitään suomalaisia tapoja! Mekin olemme omaksuneet kaikki tapamme ulkomailta.Ei kommentteja: