sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Jalkafetissi Vatikaanin tapaan

Pääsisäisestähän näyttää tulevan otollinen hetki kirjoittaa pitkästä aikaa blogiin. Ylivieskassa paloi kirkko ja arkkipiispa Kari Mäkinen loihe lausuman ISIL-lehdessä:
kirkon tehtävä Suomessa on rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä
Lausahdus on melko kummallinen ottaen huomioon sen, että nyt on kristityn kirkkokansan kaikkein pyhin ajankohta. Erityisen ongelmalliseksi moisen näkökannan tekee seuraava kommentti:
Mäkinen rakentaisi yhteiskuntaa verotuksen, ei hyväntekeväisyyden kautta
Islamin keskeisimpiä oppeja on käsitys vääräuskoisten verotuksesta. Islam vaatii ensisijaisesti vääräuskoisten kääntymistä muslimeiksi ja tarjoaa toissijaiseksi vaihtoehdoksi ns. kirjan kansoille mahdollisuuden säilyttää henkensä maksamalla suojelurahaa. Kolmas vaihtoehto on kuolema. Asiasta kirjoittaa hyvin Ibn Matti blogissaan.

Vääräuskoisten lisävero - jizya - otetaan muslimien keskuudessa tosissaan. Ruotsissa asuvat muslimit pitävät saamaansa sosiaalitukea jizyana. Heille ei tuota moraalista ongelmaa ottaa vastaan sosiaalitukea vääräuskoisilta näitä samaan aikaan haukkuen ja kaltoinkohdellen. Heillä on jumalallinen oikeutus vaatia ruotsalaisia elättämään itsensä.

Sosialisminsa opiskellut arkkipiispamme on nyt valinnan edessä: joko hän ymmärtää että kirkollisvero poistuu tai muslimit saavat samanlaisen verotusoikeuden kuin luterilainen kirkkokin. Ei ole vaikea arvata, kumman Mäkinen valitsee, koska kysehän ei ole hänen omista rahoistaan. Mäkinen voisi käytännön tasolla tietenkin tehdä itselleen yhden kysymyksen: onko Raamatun seitsemäs käsky (älä varasta) edelleen voimassa?

Muistan itse omasta nuoruudestani ihmetelleeni, kuinka hanakasti sosialistisissa maissa vainottiin (katolisen) kirkon pappeja. Jonkun puolalaisen papin kuolemasta oli jopa Ylen tv-uutisissa juttua moneen otteeseen 80-luvulla. Nykyinen katolisen kirkon paavi on italialaisen maanpakoon lähteneen sosialistin poika. Ei ihme, että hän nuoli muslimien jalkoja pääsiäisen alla. Katolisessa kirkossahan erilaisia perversioita on muutenkin totuttu harjoittamaan.Täytyy sanoa, että tuo valokuva paavista kontillaan nahkatakkisen muhamettilaisen edessä on täysin käsittämätön. On selvää että kristikunta on ottanut jo monta askelta tuhonsa tiellä. Oman seurakunnan lampaat - myös kaltaiseni eksyneet sellaiset - on hylätty ja tilalle on otettu sudet lampaiden vaatteissa. Aivan kuten Rooman valtakunta tuhoutui omiin uskonnollisiin kiistoihinsa, myös Euroopan Unioni hajoaa uskonnollisiin konflikteihin. Varmaan kristillisen kirkon kuuluikin jossain vaiheessa tuhoutua, mutta sen todistaminen aitiopaikalta ottaa paljon kovemmalle kuin mihin olin varautunut. Tilalle on tarjolla kaksi erilaista sosialistista muunnosta: panteistinen tai islamilainen vihreys.

Oman arvioni mukaan panteistinen äiti-gaia uskonto (Blut und Boden esikuvanaan) on aivan yhtä huono kuin lähes monoteistinen Allahin ja Muhammedin varaan rakentunut puolikuun, pimeyden ja kuoleman kulttina tunnettu islam. Suurin ero on vääräuskoisten määritelmässä, mutta molemmat tappavat heidät pohjattomalla verotuksella. Molemmat tunnustavat tasa-arvon käsitteen, mutta kummassakin tasa-arvo koskee vain oikeauskoisia.

Olisi hienoa kuulla, mitä muslimit ajattelevat arkkipiispa Mäkisen tai paavi Franciscuksen toilailuista. Voin kuvitella, että he luulevat ottaneensa kalsarikännit tai millä lie itsensä narkoosiin vievätkään. Olen ikuinen optimisti ja edelleen uskon, että Suomi voi vielä jollain ihmeen taikatempulla tästä paskasta vielä nousta, mutta nyt niitä kaivataan. Mittari käy ja lompakko oli tyhjä jo taksia tilatessa.

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sen verran Mäkisenkin ajattelulihas toimii, että hän ymmärtää kirkkoteollisen kompleksinsa tukehtuvan hyvin nopeasti ilman verotusoikeutta. Seurakuntalaiset tuskin ovat kovin halukkaita luopumaan siitä toisesta ihokkaastaan elintasopakolaismission vuoksi. Kirkko muuten muistuttaa hyvin paljon Yleä tietynlaisessa ylimielisyydessään. Sekin voi suoltaa mitä haluaa, koska rahoitus on verotuksella turvattu eikä yleisön mielipiteestä tarvitse välittää.

Tosin Mäkinen unohtaa sen, että kirkosta eroaminen on erittäin helppoa. Ehkä hän uskoo, että tarpeeksi ihmisiä jää kuitenkin maksamaan kirkollisveroa ja rahoittamaan sitä kautta utopiamission. Tai sitten hän ajattelee, että valtio muuttaa jossain vaiheessa evlut-kirkkomme täysin maalliseksi YLEiseksi suvaitsevaisuuden ja valikoidun lähimmäisrakkauden ministeriöksi.

Tuo paavin ele symbolisoi ehkä tähän astisista kaikkein eniten länsimaista antautumista ja alistumista. Imaamit nauraa partaansa. Ja syystä.

Ibn Matti kirjoitti...

Robert Spencer kirjoittaa koraaniblogissaan Umarin - oikeaan johdetun kalifin - sopimuksesta, jossa annetaan kristityille mm. seuraavia velvollisuuksia:

1. Sallia muslimien levätä "kirkoissamme, tulivat he sitten päivällä tai yöllä"
2. "Avata [kirkkojemme] ovet matkalaisille ja ohikulkijoille".
3. Tarjota majoitus ja ruoka "muslimeille, jotka tulevat vieraiksemme" kolmen päivän ajan.

Melko ironista.

Lisää Umarin sopimuksesta täältä:
http://ibnmatti.blogspot.fi/2015/09/umarin-sopimus.html

Tuota jalkojen pesua voisi myös pohtia siltä kannalta, että kenen jalat Jeesus pesi? Opetuslapsien - siis omien seuraajiensa. Sanoma oli se, ettei kenenkään seurakunnassa kuulu asettua toisten yläpuolelle, vaan tulee kilvoitella toisten seurakuntalaisten palvelemisessa. Paavin (ja arkkipiispan) toiminta on mielestäni juuri sellaista "jeesustelua", mistä Jeesus itse jatkuvasti varoitti ja moitti kirjanoppineita ja fariseuksia: ulkokultaista hyvyyden osoitusta ja itsensä noiden syntisten yläpuolelle asettamista.

Kumitonttu kirjoitti...

Ykä, verotusoikeus on täysin vaientanut toisinajattelun. Älytöntä tilanteessa on se, että kirkon verotusoikeuden poistoa ei taida ajaa enää kukaan tosissaan - sen verran hyvin kirkon kesyttäminen toimii.

I-Matti, hyvin sanottu tuo "Paavin toiminta on jeesustelua, josta Jeesus varoitti". Yritin hakea jotain tuon kaltaista kirjoittaessani, mutta ei enää sanainen arkkuni auennut.