Maailmassa on kaikenlaisia huuhaa-ammatteja, joiden tarvetta harvemmin kyseenalaistetaan. Voisin luetella pitkät pätkät erilaisia turhia, yksitoikkoisia ja tahattoman koomisia ammatteja, mutta tällä kertaa nostan esiin vain yhden: Muiden onnettomuuksien johtava tutkija. Sen lisäksi, että Kai Valonen on ehtinyt esittää kaikille Suomen talojen katoille katsastusmiestä talvisin, hän on nyt ylittänyt itsensä vaatiessaan soutuveneilijöille ns. nollapromillerajaa, ja kaikkiin Suomen sataantuhanteen lampeen omaa venepoliisia. Valtiollahan rahaa on lapottavaksi vaikka minkälaisiin julkishallinnon tärähtäneistön esittämiin kohteisiin, joten antaa palaa vaan. Sitä vaan tulee miettineeksi Valosen palkan maksuun osallistuvana, että minä en ole Valosta töihin palkannut, en ottanut osaa hänen virkansa töiden suunnitteluun enkä niiden mittaamiseen. Tulin erittäin hyvin toimeen vuosikymmeniä ennen Valosen ilmaantumista johtavaksi tutkijaksi.
Parasta on, että Valonen itsekin tietää, että hänen ehdotuksensa kaikuvat kuuroille korville. Miksi hän siis esittää niitä, jos hän tietää ehdotuksensa hyödyttömyyden lisäksi sen saaman vastustuksen ja jopa suoranaisen ärtymyksen? Onko Valosella ns. hommista puutetta? Saanko ehdottaa: direktiivi seksin kieltämiseksi. Moni on nimittäin kuollut yrittäessään päästä panolle: hukkunut juhannuksena kännissä - vieläpä ilman soutuvenettä! Onhan soutaminen innoittanut katajaisesta kansastamme arveluttavia mietelauseitakin, kuten "omin käsin onneen" ja "ei se järvi soutamalla kulu". Jos ymmärrätte, mitä tarkoitan
Surkeinta Valosen toiminnassa on, että hän kinuaa lisää rahaa. Jokainen hänen ehdotuksensa tietää lisää veroja. Kuka hänelle on sellaiset valtuudet antanut? Eikö hänen tulisi edistää palkanmaksajiensa elämänlaatua eikä kurjistaa sitä? Hänet palkanneelle tulisi antaa potkut, koska hän on palkannut turhaan virkaan vääränlaisen ihmisen ja kaiken lisäksi jättänyt esimiehenä seuraamatta alaisensa tekemisiä. Täydellistä epäpätevyyttä.
Osataan sitä muuallakin. Blogisti Ironmistresshän julisti olevansa sosialidemokraatti osana klassista liberalismia arvostelevaa kirjoitussarjaansa. Sosialidemokratiaa on tietysti monenlaista, mutta kyseisen ideologian keskeinen ominaisuus sisältyy ajatukseen "ei vara venettä kaada". Vasemmalle kallellaan olevat ihmiset ovat yleensä keskimääräistä huonompia sietämään riskejä ja epävarmuutta. Saarnamiehille ominainen tarve pakottaa muut oman elämänkatsomuksensa taakse on inhimillistä ja tavattoman yleistä. Sen tunnistaminen ja erityisesti tunnustaminen on harvinaista ja osoittaisi suurta moraalista voimaa.
Sosialidemokratia, jota Sekoomuskin nyt ajaa, on aatteena siis liberaalia fasismia, hyvinvointivaltiota eli hymiö hitlerinviiksillä. Sen keskeinen aate kuuluu, että ketään ei jätetä yksin. Valtio ottaa kantaakseen julkisen terveydenhoidon, mikä luo sille oikeuden päättää, mikä on terveellistä ja samalla oikeuden verottaa tai rangaista epäterveellisestä elämäntavasta. Vaikka nyt kännissä soutamisesta.
Osana julkista terveydenhuoltoa julkinen sektori kilpailuttaa toimintojaan, mutta järjestelmää on mahdotonta kilpailuttaa, kuten Valviran epäonnistunut lääkärien pätevyyden mittaaminen kaikessa karuudessaan osoittaa. Voidaan kilpailuttaa, kuka saa kääriä kuntalaisten veroeurot lääkärintakkinsa taskuun, mutta ei voida kilpailuttaa kuntalaisten terveyden paranemista. Tai voidaan, mutta sen kilpailuttaminen on - mikäli mahdollista - vieläkin hatarammalla pohjalla kuin lääkärin pätevyyden valvonta.
Kun kuitenkin julkisen sektorin terveydenhuolto on kilpailutettu, se on tuonut markkinoille joukon ulkomaisia pelureita, jotka siis laskuttavat kuntia tarjoamistaan palveluista. Toisin päin tarkasteltuna, ulkomaiset yhtiöt ovat sijoittaneet Suomeen. Suomessa vaikeroidaan, kuinka vähän ulkomaiset yritykset Suomeen sijoittavat. Jos joku sijoittaa, seuraa sosialidemokraattien arvosteluryöppy:
Nyt terveysbisnestä on valunut monikansallisille konserneille, jotka keräävät veronmaksajien rahoilla komeita voittoja.
Lopuksi vielä pieni yhteenveto:
pelko oman itsensä selviämisestä myrskyisessä maailmassa ->
tarve pakottaa muut turvaamaan oma selviämisensä ->
selviämisen edellytyksenä yleinen terveydenhuolto ->
julkisen terveydenhuollon seurauksena kaikkien elämänalueiden kontrolli ->
kontrollin kalleudesta johtuva terveyspalveluiden kilpailutus ->
kilpailutuksesta aukeavat ovet ulkomaisille sijoittajille ->
kapitalistien ahneuden tunnistaminen ja kiroaminen.
Ihan tulee mieleen Borat-elokuvasta se kohta, jossa he kieltäytyivät lentämästä länsirannikolle pelätessään juutalaisten uusivan 9/11-iskunsa. Tyhmyyden raja-aidat ovat paksuja ja korkeita.
2 kommenttia:
"Surkeinta Valosen toiminnassa on, että hän kinuaa lisää rahaa."
Byrokratia pyrkii ensisijaisesti säilyttämään itsensä. Lisää rahaa kinutaan liioittelemalla oman alan ongelmia. Valonen ei tässä suhteessa poikkea millään tavalla kollegoistaan.
Yksityisellä puolella budjetit ovat niin vaativia, että joutuu tosissaan tekemään töitä saadakseen bonukset tilille. Ero julkisen puolen budjettikäytäntöihin on räikeä.
Lähetä kommentti