tiistai 1. marraskuuta 2011

Moralistit nousemassa valtaan

Vankeinhoidon uudistus tuo rangaistuksen kuin suoraan Schwarzeneggerin elokuvasta: jalkapannan. Tieteiselokuva parodioi vanhoja gulageja tai keskitysleirejä, mutta totuus on tarua ihmeellisempää. Vaikka Suomessa on maailman vähiten vankeja suhteessa asukasmäärään ja maailman korkein veroaste, ei yhteiskunnalla ole varaa eristää vaarallisia vankeja, vaan heidät lasketaan vapauteen jatkamaan uhriensa kiristystä, uhkailua ja uusien rikosten suunnittelua. Ongelmahan jalkapannassa on se, että otettuna käyttöön nykyisessä muodossaan vain poikkeustapauksissa, kohta sitä lätkitään vastaukseksi jokaiseen rangaistukseen "kustannussyistä". Kun samaan aikaan ajetaan rikoslakiin mitä hullumpia ehdotuksia parveketupakoinnista ja nettikirjoituksista alkaen, ei mikään rajoita moralismin leviämistä. Rikoslain tehtävä kuitenkin olisi suojella ihmisten omaisuutta ja henkeä eikä antaa ruoskia ja sapeleita moralistien käsiin.

Katselin ohjelmaa nimeltä matkapassi, jossa vierailtiin Syyriassa. Ohjelma oli kuvattu vuosi sitten ja siinä haastateltiin nuorta naista, jonka mielestä länsimaisen naisen tulee peittää itsensä kadulla kulkiessaan, koska siten hän ei aseta itseään vaaraan rikkoessaan vuosisataisia islamin perinteitä. Aleppolaisen hotelli Baronin johtaja kertoili isoisänsä tunteneen Arabian Lawrencen, jota arabit pitävät petturina, joka ajoi ensimmäisen maailmansodan jälkeen alueen brittien ja ranskalaisten hallintoon. Hotellin omistajan mielestä Lawrence tuli huijatuksi ja on aiheetta syntipukki arabien silmissä. Vuosi sitten kuvatussa jaksossa ihmiset istuivat kaduilla melko vapaasti pukeutuneina, katselivat saippuasarjoja, joissa haastateltavien mielestä puhuttiin ihastuttavan rohkeasti naisten kouluttamisen puolesta, seksistä ja huumeista. Kaikelle oli toki hankittu uskonnollisten johtajien hyväksyntä jättämättä islamia syrjään. Mutta siis lyhyesti sanottuna; elämä oli ankeaa mutta menossa oikeaan suuntaan.

Libyan presidentin Gaddafin syrjäyttämisen tukeminen, kuten bloggari Fjordman kirjoittaa, herättää kysymyksiä. Terrorisoituaan länsimaita 25 vuoden ajan, hän tuli tapetuksi vasta sitten, kun länsi alkoi tukemaan hänen poliittisia vastustajiaan. Oleellista on, että koko Pohjois-Afrikan diktatuurien poliittiset vastustajat olivat islamilaista vallankumousta ajavia terroristeja. Syyriassa kerrotaan Iranin tukeman libanonilaisen Hizbollah-terroristijärjestön osallistuvan liittolaisensa - presidentti al-Assadin - joukkojen kanssa kansannousun tukahduttamiseen. Rintamalinjat kulkevat kuin käärmet kuumalla hiekalla, mutta se on varmaa, että Hizbollah ei aja mitään muuta kuin Iranin etua.

Iran tuki Palestiinalaishallinnon ottamista Unescon jäseneksi, ja 14 maata vastusti ja Amerikka ilmoitetti lopettavansa järjestön tukemisen. Uusi Suomi otsikoi, että Amerikka kosti. Toisen maailmansodan päätyttyä siirtomaissa alkoi marxilaisten vapausliikkeiden rynnistys, joka vei kylmän sodan aselinjat kehitysmaihin. Useilla alueilla ajauduttiin sotaan, joissa Amerikka esti aseellisesti kommunismin leviämisen.

Liberaalin fasismin käsikirjan mukaisesti euroeliitti varoittaa uudesta maailmansodasta, jos kansalaiset jatkavat vaatimuksiaan demokraattisen hallinnon ylläpitämisestä. Ilmastonmuutos ja siihen liittyvät uhkakuvat ovat siis kasvaneet kuin pullataikina, ja nyt uhkaillaan maailmansodalla. Ihan pienenä huomautuksena on pakko kysyä, että kuka sen sodan aloittaa - nykyiset poliitikot vai uudet poliitikot? Oletettavasti nykyiset poliitikot uskottelevat toimivansa rauhan takuumiehinä, joten vastaus lienee "uudet poliitikot". Jotta kansa ei vaihtaisi vallassa olevia, uhkakuvaksi marssitetaan maailmansota.

Samaan aikaan asevoimia ajetaan alas ja Arto Luukkanen kirjoittaa, että suomalainen eliitti ei kykene päätösten tekoon vaan runnoo uutta suomettumisen aikaa maahan. Jos vaikka siis Merkelin näkemys eurooppalaisesta suursodasta paljastuisi ajan myötä todelliseksi, suomalainen poliittinen eliitti ei panosta kansalaistensa turvallisuuteen tässäkään asiassa.

6 kommenttia:

Mário Nunes kirjoitti...

Hello friends from Northern Europe, I would like to share with you news of Greece. Do not you think everyone should go their way?
We really need the Euro and the European Union?
When I spoke a few months ago that there were countries in Europe in worse condition than Portugal, the Portuguese enjoyed with you. And now who is right?
You to call special attention to the situation in France, Belgium, Spain, Italy, Austria, Hungary, Ukraine, Estonia, Lithuania, Latvia and Slovenia.
The thing promises to my friends ...
A hug Portuguese ...
http://kafekultura.blogspot.com/2011/10/beira-do-precipicio.html

Kumitonttu kirjoitti...

Hello Mario and welcome back!

Do we need euro and the EU is a good question. Euro itself is not a problem just like one cannot blame sunshine or rain to be a problem. The problem is the political structure which is allowed and accelerated by multinational bureacracy in the EU. To be more specific, political culture in PIIGS-countries does not support free market economy. In such situations the easiest way to fix the economy seems to be taking debt until the bitter end.

Without any changes in the Finnish political way of thinking we will definately follow your way. Hopefully that would not happen. The EU has, however, moved political decision making so far away from ordinary taxpayers, that I personally am not anymore so sure, that we could avoid over debting.

Vasarahammer kirjoitti...

Portugal would be better off if it never had joined the euro.

Kumitonttu kirjoitti...

Vasarahammer has it right. But the good thing is, that China will occuy Portugal in this new situation :D

Mário Nunes kirjoitti...

I agree.
Pay attention for greek army.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2055872/Markets-plummet-Greece-calls-shock-referendum-cuts-threatens-SINK-Euro-bailout.html
and
http://kafekultura.blogspot.com/2011/10/grecia-compra-420-tanques-de-guerra.html

Mário Nunes kirjoitti...

Portugal has a ratio of more than 500 years with China. China has proposed to buy the debt to the former Portuguese government. I had ordered had agreed to ride the European Union. It was enough to give them the Port of Sines.