perjantai 18. heinäkuuta 2014

Ankarat säästötoimet

Iltalehti lainaa italialaista Corriere della seraa:
Toimittaja Luigi Offeddu kertoo Kataisen Suomessa aloittamista ankarista säästötoimista, mainitsee lapsilisien leikkaukset ja kehaisee, että Kataisen ansiosta Suomella on yhä kolmen A:n luottoluokitus. Jutun mukaan ei ole lainkaan sattumaa, että vuonna 2008 Financial Times nimesi Kataisen Euroopan parhaaksi talousministeriksi.
Joopa joo. Siilinjärven pinokkio pääsi valtionvarainministerinä aloittamaan (19.4.2007) vajaan 40 miljardin velkasalkulla, mutta nyt paukkuu 100 miljardia rikki. Valtio ei ole säästänyt missään kuluissaan. Vaikka päätöksiä säästöistä on tehty ne on jätetty yksilöimättä ja ottamatta käyttöön. Säästöiksi Katainen kutsui veronkorotuksia, ja niitä on riittänyt niin paljon, että kotimainen kauppa ja palvelusektori ovat ajatuneet lamaan.

Katainen on valmistunut Tampereen punayliopistosta yhteiskuntatieteellisestä "tiede"kunnasta. Tampereen punayliopiston kasvatteja on eduskunnassa 33 kappaletta eli joka kuudes. Ei ihme, että entiset oikeistopuolueet eivät eroa enää millään tavalla vasemmistosta, kun niiden puheenjohtajat käyvät läpi moisen aivopesun. Ehkä kovaluonteisimmat ja älykkäimmät siitäkin selviäisivät, mutta Jyrkihän ei ole kumpaakaan.

6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Julkisen sektorin koko on Suomessa mitoitettu vuoden 2008 romahdusta edeltävälle tasolle eli julkista sektoria kasvatettiin voimakkaasti edellisellä nousukaudella.

Julkisen sektorin supistaminen on poliittisesti erittäin vaikeaa, koska niin monen tärkeän intressiryhmän edut ovat pelissä.

Jos oikeita supistuksia tehdään, siitä nousee valtava itku ja parku mediassa. Nyt on tehty vain kosmeettisia supistuksia ja kuritettu kansalaisia veronkorotuksilla (ja "ilmastonmuutokseen" liittyvillä piiloveroilla).

Jaassu kirjoitti...

On se kummaa.
Ankaria säästötoimia, ja financial times nimesi euroopan parhaaksi talousministeriksi.

Voi vain kuvitella miten huono tilanne on muissa euroopan maissa, jos kataista pidetään kovan tason talousihmisenä.

Ehkäpä jutussa voisi olla jotakin perää jos kataista verrataan italian ja kreikan valtiontaloudesta vastanneisiin politikkoihin. Mutta jos katsotaan suomen velkaantumisen nopeutta Kataisen vallassaolon aikana niin mieli muuttuu.

Kataisella on puhujan lahjoja, mutta siihen se osaaminen taitaa jäädä.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä takia todistuksessa ei näy fysiikkaa? Kai siitä käydään se pakollinen kurssi että saisi päättötodistuksen? Kataisen kohdalla en ihmettele vaikkei hän olisi käynytkään yhtään kurssia fysiikkaa.

DuPont kirjoitti...

Jos Suomen julkinen sektori on paisunut jo 58%:iin, on näitä säästöjä aika vaikea havaita.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkiset-menot/Julkisten-menojen-kehitys/

Hakki kirjoitti...

FTn nimitys silloin vuonna 2008 kertoo samalla, mitä moisilla arvioilla yleensäkään on merkitystä. Suorimmin sitä voisi ehkä verrata Obaman NOBEL-palkintoon. Yhtä höttöä kummankin perusteet.

Väittäisin kuitenkin, että Siilinjärven Pinokkio on kuitenkin meidän kannaltamme myös jatkossa huomattavasti vaarallisempi kuin kukaan Nobelin tähän mennessä saaneista. Myös nyt, kun Eurooppaa ajataan päivä päivältä ja jälleen kerran yhä lähemmäksi kuilun reunaa.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2014/07/vladimir-stalinovytsh-putler.html

Kumitonttu kirjoitti...

Valitattavasti Financial Timesin oma uskottavuus romahtaa joka kerta, kun se tekee tuon kaltaisia valintoja. Missikisatasoa.