Syyksi ministeri kertoi, että siivooja on maahanmuuttaja ja hän halusi auttaa tätä.Mahdollista on, että syy oli halu "auttaa" maahanmuuttajaa, mutta miksi sama halu ei koske syntyperäisiä suomalaisia? Oliko siivooja kenties laittomasti maassa? Syyllä ei ole merkitystä, sillä Hautalan teko oli rasistinen - hän kohteli yksilöä tämän etnisen alkuperän takia syrjivästi.
On myös syytä muistaa, että Hautala - rotusyrjinnän lisäksi - luultavasti ja todennäköisesti syyllistyi kansainvälisen ihmiskaupan tukemiseen. Kuten me suomalaiset olemme 2000-luvulla oppineet, erityisesti rakennusmiesten, siivoojien ja kokkien lisäksi muille matalapalkka-aloille on runsaasti tarjolla laitonta työvoimaa. Tämä ei ole mikään salaisuus, ja jokainen pimeä maksusuoritus tukee ja ylläpitää tätä kaupan brutaalia osa-aluetta.
Hautala sanoo halunneensa auttaa siivoojaa ja remonttimiestä. Prostituutiossa on varsin yleistä, että asiakkaat ihastuvat seksipalveluita myyvään naiseen tai mieheen, ja moni maksaa hiukan ekstraa tai tuo pieniä lahjoja. Hankalahan se on varsinkin miehen seksiä harrastaa jos ei ainakin vähäistä ihastumista ilmene, vaikka prostituution asiakkaat yleensä kuvataankin krapulaisiksi parransänkisiksi väkivaltaisiksi naisten hakkaajiksi, jotka pimeissä kellareissa raiskaavat nuoria lämmityspattereihin sidottuja naisia. Näitäkin tietenkin on ja varsinkin pornoteollisuudessa hyväksikäyttöä ilmenee säännönmukaisesti, mutta valtaosa seksikaupasta perustuu tavallisten työssäkäyvien miesten tarpeisiin. Hautala siis omalla tavallaan raiskasi asiakkaansa uskoteltuaan olevansa kykenevä suojelemaan "prostituoitujaan". Käytän tätä vertausta, koska Hautala itse on aktiivisesti vaatinut ihmiskaupan ja prostituution kitkemistä, mutta sitten hän itse ostaa itselleen hyvän mielen kuin joku toinen ostaisi seksiä.
Hautalan teko on erityisen vastenmielinen siksi, että Etelä-Euroopan julkisen talouden ongelmat perustuvat pitkälti juuri laajamittaiseen verojenkiertoon. Hautala edustaa itse linjaa, jossa veroja korotetaan mieluummin kuin palveluita karsitaan. Hautala itse edustaa ihmistä, joka luo byrokratiaa pienyrittäjille, muttei itse halua hoitaa moisia pikkuasioista.
Onneksi tämä asia paljastui, jotta näemme minkälaisia ihmisiä sosialistit ovat.
Tuossa pilakuvassa oikeastaan näkyy kaikkein parhaiten se, mikä Hautalan tempussa pistää vihaksi. Ylitä Iranin raja laittomasti ja saat kymmenen vuotta linnaa; ylitä Afganistanin raja laittomasti ja tulet ammutuksi; ylitä Pohjois-Korean raja laittomasti ja kuolet työleirillä - ylitä Suomen raja laittomasti ja saat sosiaaliturvatunnuksen, asunnon, ajokortin ja pimeää palkkaa. Kaikella tällä on syynsä - asioita ei vain tapahdu vaan asioita tapahtuu, koska joku laittaa niitä tapahtumaan. Se joku laittaa asioihin vauhtia, koska hän hyötyy siitä. Mitä Vihreät hyötyvät laittomasta maahanmuutosta? He saavat näistä äänestäjiä. Kukaan tervejärkinen - huom! tervejärkinen - ei länsimaissa enää äänestä sosialisteja. Siksi näitä tulevia äänestäjiä täytyy raijata rajojen takaa.
18 kommenttia:
Hautaloiden touhussa on mielestäni kaksi vaihtoehtoa: a) rellestäessään toisilta ryöstetyillä varoilla ja päätoimenaan ilmeisesti touhun kustantaville kansalaisille vittuilu mm. paskalakeineen, joko ne perkeleet eivät oikeasti ymmärrä, mitä kaikkea ovat suu vaahdossa vaatimassa kaikilta muilta, tai b) he ovat kovaksikeitettyjä rikollisia, jotka kuuluisivat tiilenpäitä lukemaan Tienhaarojen ja kumppanien seuraan.
Kyllä pistää taas vihaksi.
t.Pörri Orava
Onneksi ei Hautala yrittänyt maksaa luonnossa? Sotumaksujen tilittäminen olisi hieman hankalaa jälkeenpäin!
En tiedä täyttääkö teko veropetoksen "kynnyksen" ja jos täyttäisi, niin se ehtisi vanhenemaan...
Teko oli ilman muuta rasistinen ja töiden tekijöitä Hautala piti kaiken lisäkis tyhminä ja yksinkertaisina!
"Kukaan tervejärkinen - huom! tervejärkinen - ei länsimaissa enää äänestä sosialisteja"
Valitettavasti tuo ei pidä ihan paikkaansa, eli mitä vanhemmista ihmisistä on kysymys, niin tottumuksen voima sanelee äänestyskäyttäytymisen. Tavallaan äänestetään vuoden 1967 demareita uudelleen ja uudelleen ja pidetään yllä mielikuvaa jostain vanhasta ja luotettavasta.
Sama koskee toisella puolella kokoomusta. Tunnen paljon vanhoja ihmisiä, jotka edelleenkin äänestävät mielikuviensa kypäräpappikokoomusta, vaikka nykykokoomus kypäräpapin hautasikin rutahautaan jo aikoja sitten.
Tottumuksen ja omaksuttujen mielikuvien voima on suuri niin vasemmalla kuin oikealla.
Säikähdin jo ettei Pörri enää kommentoi kun ajoin yhden kurren kuoliaaksi tänään... Niin - Hautalan kujanjuoksua on hauska seurata. Katsotaan nyt miten käy. Media ei tule laittamaan häntä samanlaiseen piinapenkkiin kuin Halla-ahoa tai Vanhasta. Hänhän tulee Oikeasta Puolueesta.
kyl kyl - kyllähän tuosta normi-virtanen saisi sakot. Ei siinä auttelisi anteeksipyynnöt. Mutta ministerinhän tulisi olla "nuhteeton", joten en oikein ymmärrä miten hän voi jatkaa ministerinä.
Ykältä hyvä pointti - Sekoomus on vielä pahempi kuin demari. Pitäisi kai todeta, että kukaan täysijärkinen ei ylipäätään enää voi äänestää puolueita niiden puheiden ja lupausten perusteella.
Aamulehden toimittajista 43 prosenttia äänestää vihreitä, joten ei kannata pidätellä hengitystä, kun odottaa valtamedialta kritiikkiä Hautalan toimintaa kohtaan.
Olen samaa mieltä tästä, siis Hautalan toiminta ja erityisesti puolusteleva retoriikka on halveksuttavaa.
Oletteko kuitenkaan koettanut koskaan teettää jotain pientä työtä jollakin toiminimellä toimivalla tai tutun kautta luotettavaksi havaitulla työttömällä työmiehellä? Jos sen yrittää teettää täysin lain kirjaimen mukaisesti ja maksaa kaikki maksut jne, niin siinä menee työn teettäjältä paperitöihin kauemmin aikaa kuin remontin tekoon. Näiden byrokratioiden aiheuttama haitta ei johdu yleensä maksujen suuruudesta, vaan yksinkertaisesti siitä että tavallinen pulliainen ei edes tiedä mitä kaikkea pitäisi tehdä jotta *ei* rikkoisi lakia. Melkein varmasti tulee rikkoneeksi jotain lakia, ja jos yrittää selvittää asiaa, sotkee itsensä suohon vielä pahemmin, koska kun otat yhteyttä yhteen viranomaiseen että "mites tämä nyt hoidetaan", niin ei se onnistukaan noin vaan, vaan sitten juoksutetaan lomakkeiden jne perässä. Hommaan menee äkkiä kokonainen työpäivä.
Tiedän tämän, koska olen joskus joutunut tähän tilanteeseen. Siksi käytännössä on pakko teettää kaikki hommat jollakin sellaisella firmalla, josta tietää että ne hoitavat kaikki jutut ja laskussa on erittely niin, että voi jälkikäteen aina näyttää mitä on maksanut jne. Rahasta se ei yleensä ole kiinni.
Jos ajattelee ministerien tai kansanedustajien työmääriä, niin sitä taustaa vasten tämä on ihan ymmärrettävää. En hyväksy sitä, että päättäjät eivät elä niinkuin opettavat ja vaativat muita elämään, mutta mitä kiireisemmästä ihmisestä on kyse, sitä todennäköisemmin tällaiset jäävät hoitamatta.
Arto Luukkasen sanoin: Tekopyhä, tekopyhempi, Kontula: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288548513100.html
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031516787743_uu.shtml
Tuo pilakuva on muuten valhe, Obaman kaudella on tähän mennessä palautettu liki yhtä monta laitonta maahanmuuttajaa kuin Bushin 8 vuoden aikana.
http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2012/aug/10/american-principles-action/has-barack-obama-deported-more-people-any-other-pr/
Vaihtoon vain ja seuraava kandidaatti edistämään hallitusohjelman toimivuutta. Ikehän lähti kuin talkkari katolta "yksityiselämän" takia. Rehti kaverihan muuten. Hautala on osoittanut pelisilmää jo Finnairin asuntokauppojen yhteydessä ja nyt tilanne on " kiusallinen ".
Next please.
Vasaran varmaan löi naulan pohjaan. Media ei korpin silmää noki.
Tidarin vetoaa taas omaan kokemukseen, ja se on aina huono esimerkki. Verotus on tehty niin helpoksi ettei helpommasta väliä. Tarvit sotun ja osoitten ja siinä kaikki. Sitten vaan tilitys verottajalle ja työnantajamaksut on hoidettu. Ei vie aikaa eikä ole vaikeaa.
Virheät ovat linjakkaita: http://perukangas.blogspot.fi/2013/03/eroa-ministeri-henriksson.html
Hyviä ihmisiä eivät koske samat säännöt kuin meitä tavallisia maapallon tuhoajia.
Verot on helppo maksaa, se ei ole se ongelma. Vaan ongelma on, että jos haluat palkata jonkun tekemään hommia, niin joudut selvittämään ensin miten se tehdään, ja jotain jää joka tapauksessa hoitamatta, ellet ole valmis käyttämään koko päivää paperisotkujen selvittämiseen.
Jos vaihtoehtona on, että kaveri tulee sun kotiisi, tekee jonkun asennushomman johon menee kolme varttia, ja lyöt sille rahat kouraan, niin harva valitsee sen edellisen.
Jos on valmis investoimaan tonnin talonsa korjaukseen, ei voi olla vaikeaa tehdä yhtä puhelinsoittoa verottajalle ja kysyä mitä pitää tehdä.
Ihmisen täytyy olla vajaaälyinen jos saa käyteyttyä velvollisuuksiensa selvittämiseen noin yksinkertaisessa asiassa koko päivän.
Kommenttisi jälkimmäisestä kappaleesta olen samaa mieltä. Mutta se ei ihan oikeasti ole vaikeaa eikä vie aikaa, JOS haluaa noudattaa lakia.
En tajua miksi väität vastaan tässä asiassa. Soitin kerran sinne verotoimistoon, en saanut suoraa vastausta, vaan olisi pitänyt mennä paikalle hakemaan jotain lomakkeita. Tästä on kyllä nyt reilu kymmenen vuotta, nykyisin nää jutut varmaan hoituvat netissä tai vastaavaa.
Jos pitää mennä paikalle jonnekin verotoimistoon, niin siellä ihan oikeasti joutuu odottamaan usein tunnin tai pari. Kun ottaa huomioon, että sinne pitää mennä ja että se ei todellakaan ole matkan varrella, niin pitää laskea vielä suunnilleen tunti matkoihin.
Kyse ei ole siitä, että haluaako noudattaa lakia vai ei. Ihmiset haluavat noudattaa lakeja, mutta kokemus lakien noudattamisesta on helpompi saada sillä, että ei tee jotain, kuin sillä että jättää jonkin asian tekemättä.
Tästä on paljon tutkimuksia, ihmisten on helpompi jättää tekemättä kuin tehdä, jos tekemättäjättäminen on "oikein". Siksi lainkuuliaisille ihmisille pitäisi olla jokin yksi "point of entry" järjestelmään niin, että ei tarvitse etukäteen kuin tehdä se yksi valinta, että noudattaa lakia, ja sitten se hoituu.
Esimerkiksi tässä voisi olla niin, että jokainen voisi perustaa verotilin jonka kautta tulot kierrätetään (ei niin että tämä olisi pakollinen), ja niistä menee automaattisesti verot. Toinen ehdotus jonka olen nähnyt, on että olisi olemassa erillisiä kansalaiselta kansalaiselle palkanmaksuun tarkoitettuja shekkejä, jotka lunastettaessa toimitettaisiin aina tarvittavat maksut jne.
Ongelmaksi muodostuu myös erilaiset vakuutus- ja oikeusturva-asiat. Nämä on syytä olla kunnossa, jos pyydät naapurin pojan leikkaamaan nurmikkoasi tai karsimaan orapihlaja-aitaa, ja tämä teloo itsensä. Näissäkin on helppo ampua itseään jalkaan, vaikka haluaisikin tehdä kaiken lakien mukaan.
Ja se, miten nämä oikeasti menevät ja mitä laki edellyttää, on useimmille hieman hämärää ja epäselvää, lisäksi useimmilla ihmisillä on kokemus että tämä muuttuu koko ajan, ja yksityiskohdissa jokin menee kuitenkin helposti pieleen. Koska ei voi olla varma, on helpompaa sitten saman tien jättää kaikki hoitamatta.
Ja kaiken lisäksi suurin osa ihmisistä luonnostaan inhoaa sitä, että pitää olla tekemisissä jonkun byrokratian kanssa. Tämäkin on varsin yleistä, suurin osa ihmisistä tuntee vastenmielisyyttä soittaa jonnekin virastoon. Jne.
Kaikki nämä ovat inhimillisiä ja hyvin yleisiä asioita, ja johtavat helposti velvollisuuksien laiminlyömiseen silloinkin kun raha ei tosiasiassa ole mikään olennainen este.
Vänkään vastaan omakohtaisesta kokemuksesta. Kuten sanoin meillä on molemmilla näemmä vastakkaiset, ja sen tähden en pidä omakohtaista kokemusta hyvänä perusteluna tällaisessa argumentoinnissa kuten olen aiemminkin useasti todennut. Juuri tästä syystä.
Verotili on tuskin hyvä ratkaisu koska se vain lisää byrokratiaa. Paras olisi vapaaehtoinen eläkemaksu, mutta sehän ei käy. Seuraavaksi paras on uhrata aikaansa ja noudattaa lakia. Piste.
Minä siis tarkoitin yllä sitä, että omakohtainen kokemus on siksi validi, että jokainen ihminen tekee tällaiset valinnat nimenomaan omakohtaisten kokemustensa perusteella. Jos omakohtainen kokemus jollekin ihmiselle on, että asiat ovat hankalia, niin tämä johtaa siihen, että asioita ei hoideta.
Minä en yrittänyt yllä esittämilläni vaihtoehdoilla tarjota mitään optimaalista ratkaisua mihinkään, vaan ainoastaan esittää vaihtoehtoja, joiden puitteissa nykyinen järjestelmä toimisi paremmin ilman suurempia muutoksia.
Jotta voisin paremmin kuvailla ja ehkä saisin sinut vähän paremmin ymmärtämään kuinka typerältä tuntuu että väännät asioita toistuvasti "mielipiteiksi", niin pyydän vastaamaan seuraavaan kysymykseen: Kuka taloustieteilijä:
5 pisteen vihje: Oli keskeinen verojen ennakonpidätysjärjestelmän kehittäjä
3 pisteen vihje: Oli ensimmäisiä nobel-palkittuja taloustieteilijöitä, jotka kannattivat perustulo- ja kansalaispalkkamalleja
1 pisteen vihje: Vastusti raivokkaasti yleistä asevelvollisuutta.
Varmaan joku sosialisti.
En tiedä, mutta kun ihmiset alkavat ottaa kantaa pragmaattisiin asioihin, he yleensä - jopa nobelpalkitut taloustietelijät - tuppaavat muuttumaan pragmaattisiksi. Minusta se on virhe, koska itse pidän tärkeänä sitä, että meillä on joku keskeinen moraalinen näkökanta (siis arvomaailma), jonka perusteella muodostamme kantoja ja mielipiteitä.
Esimerkiksi minusta yksilönvapaus on keskeinen asia, ja se kattaa myös omaisuudensuojan. Ennakonpidätys ja perustulo eivät ole sen kanssa ristiriidassa. Asevelvollisuusarmeija on hankalampi, koska siinä ilmiselvästi loukataan yksilönvapautta, mutta perusteluna käytetään vapauden täydellistä menettämistä sotaisan itänaapurimme tähden. Historian kokemuksesta olen taipuvainen pitämään Venäjää epäluotettavana sopimuskumppanina pienille rajanaapureilleen.
Lähetä kommentti