perjantai 19. elokuuta 2011
Jalat tukevasti ilmassa
Liberaaliin fasismiin - siis tällaiseen modernin hyvinvointivaltion oppiin - kuuluu pelottelu. Eilen Aktian ekonomisti Timo Tyrväinen pelotteli maailmanlopulla, kun Suomi vaati Kreikalta takuut lainalle, jolla paikataan Kreikan valtion kassakriisiä. Kreikkahan lainaa rahaa, koska se ei kerää riittävästi veroja kattaakseen kulunsa. Osin veronkierto on laajamittaista, mutta pääosa ongelmasta on tietenkin sama kuin Suomellakin, eli julkisen sektorin kontolleen ottamat tehtävät maksavat enemmän kuin kansakunnan selkänahka antaa myötä.
Vasemmistolaiseen talouspolitiikkaan on iät ajat kuulunut oppi, jonka mukaan valtio laskusuhdanteessa ottaa velkaa tukeakseen taloudellista toimeliaisuutta (investoinnit ja kotitalouksien tulonsiirrot) ja sitten hyvinä aikoina maksaa velkoja takaisin. Nykyinen länsimaiden ylivelkaantuminen on suoraa seurausta tämän opin toimimattomuudesta. Jos Kreikka ei saa kassaansa rahaa, mitään suurta romahdusta ei tapahdu maailmanlaajuisesti. Kreikkalaiset ovat tietysti kusessa. Tai ne, jotka ovat riippuvaisia valtion maksamista tuista. Minä en ymmärrä, miksi minun täytyy maksaa liberaalin fasismin kannattajien viulut, kun vastustan kyseistä oppia. Ovatko hyvinvointiyhteiskuntaa kannattavat valmiita maksamaan minun oppieni mukaiset kulut. Eivät tietenkään - enkä minä sitä edes vaadi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
ei tuo oo0 mittää, sain tänähän lapun kätehen, jotta kärsiimykset loppuvat tuota pikahan, on biblias nii sanottu jotta ny se on loppu eres.. nii mitä sitä suremahan enää näitä maallisia
kissa on halvatun komia
Kaustisilla ja Vetelillä on tunnetusti pohojalaasittainkin melko kireä keskinäinen kilpailuvietti. Kaustislaiset päättivät kerralla luun kurkkuun ja ensimmäisenä alkaa laajamittaisemmin hyödyntää Pohojammaan vuoria, ja rakensivat laskettelukeskuksen. Itävaltalaiset asentajat olivat kuulemma soittaneet kotiansa ja kertoneet, että "joka paikkaan sitä ollaan hissejä pystytetty, mutta ensimmäistä kertaa tasamaalle".
KT ei ole paikkakunnalta, koska kukaan kaustislainen ei sano "Kaustisilla" vaan Kaustisella. Suomen kielessa paikkakuntalaiset saavat itse päättää, miten paikkakunnan nimi taivutetaan.
Nyt jo edesmennyt sukulaiseni ihmetteli muuttoani naapurikunnasta nykyiselle asuinpaikkakunnalleni. Vastasin, että se on sama kuin muuttaisi Kaustiselta Veteliin. Viesti meni perille.
Mainion vastauksen keksit antaa :)
Kuten siis paljastui, en ole kaustiselta, mutta toivottavasti pohojalaaset lukijani eivät koe tulleensa petetyiksi. Kuulin tuon tarinan hissiasentajista vuosikymmeniä sitten kun pysähdyin tauolle sellaiselle puhelinkopin tapaiselle, jossa oli vihko ja kynä. Jo mainittujen kuntien asukkaat kisailivat, kummasta pitäjästä tulee enempi merkintöjä omaan vihkoon. Kopit oli asetettu yhtä kauas kunnanrajalta. Voittajaa en edelleenkään tiedä, mutta pohojammaalla osataankin jalo kilpailun muoto, jossa voittamista tärkeämpää on vain yrittäminen.
Lähetä kommentti