lauantai 19. maaliskuuta 2011

Järetön munkki

Pengoin kellarissa vanhoja papereita hakiessani jotain. Minulla on kaksi syntymätodistusta - eri päiville. Ensimmäisellä mentiin elämäni ensimmäinen talvi. Sitten kaupunki otti yhteyttä äitiini onnitellakseen häntä potran tontun yksivuotisjuhlien kunniaksi. Äitini oli todennut, että johan ne kemut pidettiin kuukausi sitten. Loppuelämäni olenkin sitten kulkenut kuukauden vanhempana.

Olipa järetön munkki, että asia selvisi, koska muutenhan minä olisin eri ihminen. Meinaan, kun horoskooppini olisi toinen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös ne ole muutenkin muuttanu horoskooppimerkkejä? :)

On tullut kokonaan uusi merkki, Käärmeenkantaja. Vanhat merkit taas ovat siirtyneet vähän eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Astrologia

Heh, käy muuten lukemassa tuon artikkelin loppu. Tai no, laitan tähän:

"Astrologisten selitysmallien joukossa on suuria ja epämääräisiä oletuksia, joita tiede ei (vielä) tue, sellaisia ovat mm. C.G.Jungin synkronisiteetti - ajatus ei-kausaalisesta yhteydestä syntymäajan ja ihmisen laadun yhteydestä. Sellaisiin kuuluu myös holografisen maailmankauden ajatus, joka on oikeastaan uusi versio ikivanhasta opista Mikä on ylhäällä, on myös alhaalla. Pieninkin osa maailmassa heijastaa kokonaisuuden todellisuutta. Kaikille, jotka ajattelevat fyysisin termein planeettojen "vaikutuksia", muistettakoon että fysiikassa EPR eli Einstein-Podolsky-Rosen-paradoksi periaatteessa sallii hiukkasten kaukovaikutuksen, joka ei ole perinteisellä tavalla riippuvainen etäisyydestä. Tieteeseen kuuluvat nopeat muutokset ja tiede on tuomittu aina löytämään uutta joten sen ei pitäisi houkutella lyömään lukkoon mitään - ei edes sitä, ovatko "taivaankappaleet" elottomia kappaleita taivaalla vai jotain muuta."

Nyt tulee mieleen enemmän Valitut palat kuin vakavamielinen tietosanakirja.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Sammalkieli. Ymmärtääkseni joka neljäs ihminen pitää tähdistä ennustamista ja horoskooppeja totena. Ottaen huomioon kuinka maallinen valtio Suomi on, tuollainen lukumäärä kuvaa aikamoista kaipuuta uskontoihin ja yliluonnollisiin ilmiöihin.

Ajatuksena ennustaminen on kuitenkin niin posketon, että jotenkin luulisi ihmisten ymmärtävän huijauksen. Mutta onhan paljon niitäkin, jotka vakavalla naamalla väittävät voivansa ennustaa Maan avaruudesta mitattavan keskilämpötilan sadan vuoden päästä. Ja moni jopa lottoaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lottoamisessa panos ja voitto eivät mielestäni ole toisiinsa nähden missään suhteessa. Sen vuoksi lottoaminen on rationaalista.

Mieti nyt, voit pienellä panoksella saada käsiisi sellaisen pääoma-sammon joka puskee rahaa tuomiopäivään saakka. Kunhan osaat vähän sijoittaa, niin etteivät mahdolliset voittorahat mene hukkaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Huomenta Sammalkieli. Jos panos ja tuotos eivät ole missään järkevässä suhteessa, silloinhan se jo määritelmällisesti on epärationaalista. Kun lisäksi tiedetään, että voittoja palautetaan jotain 90% verran, niin edes pitkällä tähtäimellä et voi voittaa.

Lotto on 2000-luvun prinsessaleikkejä. Haaveillaan rahasta ja helposta elämästä kuin kuninkaalliset linnoissaan. Joskus 1800-luvulla tyttöjen unelma oli tulla prinsessaksi ja päästä pois raskaista töistä ja paskanhajusta.

Anonyymi kirjoitti...

Lottoamalla kuitenkin voi voittaa. Panos on mitätön, mutta mahdollinen päävoitto muuttaa elämän täysin.

Muutaman rivin lottoajalla on kaksi vaihtoehtoa:

1. Jos ei voita, taloudelliset tappiot ovat minimaallisia. Jos vippaa Veikkaukselle vitosen viikossa, se vastaa suunnilleen yhden kaljatuopin hintaa.

2. Jos lopulta voittaa, elämä muuttuu lopullisesti ja taloudelliset murheet katoavat todennäköisesti ikiajoiksi.

Mitään hedelmäpelejä en pelaile, mutta lottoan joka viikko. Lottoamisessa kysymys ei ole voiton odotusarvosta, joka siis on kovin huono, vaan siitä, että lottoamalla ollaan mukana noissa prinsessa-arpajaisissa.