torstai 22. tammikuuta 2015

Neekerit Suomen valtionhallinnossa

Blogikollega Oinomaos kirjoittaa, että Jorma Kalske ei syytä professori Erkki Aurejärveä tämän paljastuskirjassaan tekemistä syytöksistä. Ei raukka uskalla käydä itseään kovempien jätkien kimppuun, mutta pienempiään kyllä repii palasiksi innosta täristen.

Blogikollega Mikko kirjoittaa puolestaan poliittisen korruption suomalaisesta jäävuoren huipusta. Ilmaston lämpenemisen torjunnan nimissä valtio syytää 200 miljoonaa euroa tuulivoimaloihin, jotka tuottavat yhden prosentin sähköstä. Suuruusluokasta ja veronmaksajien kustannuksen kokonaiskuvasta saa käsityksen, jos laskee että vastaavalla tukisummalla Suomen koko sähköntuotantoon pitäisi syytää 20 miljardia euroa. Periaatteessa kaikki palkansaajien ansiotuloista maksetut tuloverot menisivät siis sähköntuotannon tukemiseen.

Holtittoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena Suojelupoliisi arvioi, että Suomessa on 300 potentiaalista jihadistia. En tiedä itkeäkö vai nauraako, kun poliisi toteaa Suomen olevan ensisijaisesti terroristien lepopaikka ja että suurin osa heistä ei todennäköisesti suunnittele väkivaltaisia iskuja suomalaisiin.

Pohjoismaisen fascismin ydinajatus on, että neekerit ovat saamattomia vätyksiä, joita pitää tukea taloudellisesti, koska he eivät itse kykene elättämään itseään. Tämä ajattelutapa on silkkaa rasismia, mutta koska vasemmisto ei syyllisty rasismiin, sitä ei kutsuta rasismiksi vaan uuskielen mukaisesti "avuksi". Niinpä poltamme vuodessa miljardin verran kehitysyhteistyöhön rahaa. Entinen suurlähettiläs Matti Kääriäinen kertoo, kuinka järjetön koko kehitysapu on:
– Heidi Hautalan kabinetti oli silloin hyvin aktiivinen tässä asiassa ja sieltä orkestroitiin tätä kampanjaa, hän jatkaa.

– Todellisuudessa ei meillä ole mitään keinoja käytännössä valvoa sitä, mihin ne rahat menee. Mosambikissa on yksi maailman heikoimpia hallintoja ja on ihan selvä, että kun ihmiset eivät osaa lukea ja kirjoittaa, ja heille annetaan varoja käyttöön, niin siellä tapahtuu yhtä ja toista.

Kääriäinen ryöpyttää kirjassaan ulkoministeriötä ja sen virkamiehiä, jotka hänen mukaansa piilottavat kehitysapuun liittyvän kritiikin tiukasti ministeriön sisälle, jos päästävät sitä esiin sielläkään. Sama teema nousee esiin, kun Kääriäiselle mainitsee Vihdin Uutisissa vuonna 2012 julkaistun haastattelun. Haastattelussa Kääriäinen puhkuu intoa työhönsä Mosambikissa: ”Minulla on vuodessa 30 miljoonaa euroa käytettävissäni auttamiseen. Mikä voisi olla sen parempaa työtä!”.

– Se oli pr-artikkeli, joita ministeriö toivoi virkamiehiltä paikallislehdille, Kääriäinen sanoo nyt.
Jäätyään ennenaikaiselle eläkkeelle Kääräinen kertoo olevansa riippumaton ja voivansa puhua avoimesti. Tästä saa tietenkin irvokkaan kytköksen ilmaston lämpenemiseen, jota korkeat virkamiehet julkisesti propagoivat.

Suomalainen yhteiskunta paljastuu noissa yllä olevissa strobovalon kaltaisissa välähdyksissä kaikessa lohduttomuudessaan. Vaikka olen perusoptimisti, en usko että tätä ongelmaa saadaan ratkaistuksi äänestämällä yhä uudelleen ja uudelleen niitä puolueita, jotka ovat luoneet nämä tolkuttomat menoautomaatit. Suomalainen poliittinen korruptio toimii siten, että puolueet palkkaavat aktiivejaan erilaisiin julkisen hallinnon tehtäviin, joissa jo 23% kaikista palkansaajista on. Kreikka ajautui nykyisiin ongelmiinsa, kun siellä julkisen sektorin palkkioviroissa työskenteli 14% työvoimasta.

Kun Kääräinen kertoo, että "kun ihmiset eivät osaa lukea ja kirjoittaa, ja heille annetaan varoja käyttöön, niin siellä tapahtuu yhtä ja toista." ja tuon lauseen luettuani en tiedä tarkoittaako hän entisen asemamaansa Mosambikin vaiko Suomen viranomaisia.

10 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos hyvästä postauksesta muutenkin, mutta mietin vaan sitä, että minkähänlainen taivaankorkee älämölö nousisi, jos Supo arvioisi Suomessa olevan 300 kappaletta kansallismielistä aselliseen toimintaan valmista tyyppiä?

Mikko kirjoitti...

Mutta eikös meillä ole yhdessä rekisterissä reilu puoli miljoonaa sellaista? Siis asevelvollisuusrekisterissä.

Kari kirjoitti...

KT: "Vaikka olen perusoptimisti, en usko että tätä ongelmaa saadaan ratkaistuksi äänestämällä yhä uudelleen ja uudelleen niitä puolueita, jotka ovat luoneet nämä tolkuttomat menoautomaatit."

Höh. Hommalla juuri eräs puolusteli suositun edustajansa hiljenemistä sillä, että tämä on saanut lisää perspektiiviä hallitsemiseen eduskunnassa ja Eurooppassa, ja näinollen oppinut kansalaisena öykkäröimisen sijaan "valtiomiestaitoja".

Lauri Stark kirjoitti...

On aivan vitun sairasta, että joku Kalske on edes harkinnut syytteen nostamista. Hänenlaisensa ovat pahimpia vapauden vihollisia, tekisi mieli...no, en sano mitään. En tahdo tutkintapyyntöjä tästä blogista.

Becker kirjoitti...

Ei ne asiat äänestämällä muutu. Kun käytännöstä on tullut maan tapa, niin se istuu kuin paska UM:n seinällä.
Tätä traditiota johtavat virkamiehet, eivät vaaleilla valitut.

Professori kirjoitti...

Ei täällä Suomessa voi oikeastaan tehdä muuta kuin yrittää tuoda näitä järjettömyyksiä esiin ja äänestää. Valitettavasti blogosfäärillä on vain marginaalinen merkitys, emmekä saa näitä tekstejä lukemaan juuri muita kuin suunnilleen samaan tapaan ajattelevia. Sillä ei Suomi-laivan kurssi käänny.

Valkea kirjoitti...

Suomi on läpeensä korruptoitunut maa. On naurettavaa, että Transparency Internationalin tutkimuksissa ei oteta mm. tällaista byrokratioiden korruptoitumista huomioon. Sen takia sen rankingit ovat todellisuudessa merkityksettömiä.

Unknown kirjoitti...

Ykälle: Lue Mikko Niskasaaren blogista ketä PoHassa pidetään riskinä YJT:lle. Saatat yllättyä...

Valkea: Suomen rakenteellinen korruptio on todettu EN tutkimuksessa olevan samaa tasoa kuin Valko-Venäjällä. Tätä ei vain media ja valtaapitävät tahdo oikein markkinoida.

KT: Kiitokset osuvasta kirjoituksesta jälleen kerran!

-Tvälups-

Oinomaos kirjoitti...

Kiitokset Kumitontulle hyvästä kirjoituksesta. Kalske ja kumppanit edustavat kaikkea sitä mitä aito oikeusvaltio ei saa olla, mutta siitä ei tässä tämän enempää.

Kehitysavusta kirjailin blogiini syyskuussa 2013 mm. näin.

Valistuneena ja viisaana ihmisenä Heidi Hautala tietänee senkin, että kehitysavun valumisesta korruptoituneiden valtioiden johdon ja poliittisen eliitin "harrastuksiin" on tehty kirjallinen kysymys EU-parlamentille. Koska kyseistä asiakirjaa ei vielä ole suomennettu, lainaan kysymykset sen englanninkielisestä versiosta.

1. Can the Commission list all the countries which receive development aid via the EU, together with an indication of the private fortunes of these countries’ leaders (including both moveable and immoveable property)?
2. Can the Commission guarantee that these fortunes and possessions were not acquired via corruption or with development money? If not, is it prepared to halt all EU aid to these countries immediately?
3. Does the Commission agree that development aid does not contribute to the welfare of a country’s population but merely aids and abets corruption, enabling dictatorial leaders to enrich themselves still further? If not, why not?


Pikaisella googlauksella en löytänyt tuohon vastausta.

Elämme vaikeita aikoja, edessä saattaa olla vielä vaikeampaa.

si vis pacem para bellum

Valkea kirjoitti...

Unknown, sattuuko sinulla olemaan linkkiä siihen rakenteellisen korruption määrää mittaavaan tutkimukseen? Kiitos etukäteen, jos sattuu olemaan.