maanantai 24. helmikuuta 2014

Antti Lindtman - järjellä pilaamaton

SDP.n tulevaisuus ei hyvältä näytä. Puolueen ehdottomana suurlupauksena pidetty Antti Lindtman valittiin Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi kypsässä 26-vuoden iässä. Antti on siis poliittinen broileri ilman siipiä. Uraputkessa vailla vertaa, ja siksipä hänen on saatava äänestäjänsä vakuuttuneiksi siitä, että juuri hänen ehdotuksensa yhteiskunnan kehittämiseksi ovat parempia kuin kilpailijoiden. Erityisesti Perussuomalaisten, jotka eivät uhkaa Antin tulevaisuutta hyväpalkkaisena johtajana, mutta saattavat palauttaa maahan sellaisen poliittisen kulttuurin, jossa politiikkaan siirrytään kun näytöt muualla on annettu eikä siten, että näytöt politiikassa auttavat siirtymään valtion johtotehtäviin.

Politiikassa tärkeää on osata valehdella, ja sen taidon Antti Lindtman todellakin osaa. Hän kirjoittaa blogissaan, että Perussuomalaiset haluavat nyhtää julkisen sektorin työntekijöiden selkänahasta jukisen sektorin säästötoimet. Antti vaikertaa kuntien pienipalkkaisten työntekijöiden, kuten hoitajien, opettajien, keittäjien ja siivoojien puolesta. Itse pidän opettajia varsin hyväpalkkaisina, mutta Jutta Urpilainenhan linjasi viime vaaleissa, että "pienipalkkainen on alle 3.000 euroa tienaava".

Lindtman vaatii Perussuomalaisia irtisanoutumaan puoluetta lähellä olevan ajatushautomo Suomen Perustan esityksestä kuntien tilanteen parantamiseksi. Esityksessä niin pienyrittäjä Pauli Vahtera kuin libertaariksi esittäytyvä Risto Harisalokin yrittävät rautalangasta vääntää, miksi lähidemokratiaa ei pidä uhrata valtakunnantason valtapolitikoinnille. Kirjasessa tai pamfletissa ei ollut yhtä ainoaa kohtaa, joka tukisi Antti Lindtmanin väitettä. Päin vastoin, kansanedustaja Pirkko Mattila toteaa, että
Mitäkö tekisin toisin? Tehostaisin johtamista. Uudistaisin kalleimmat hallintorakenteet. Kustannukset olisi perattava läpi kalleimmasta liikkeelle lähtien eli aloittaisin sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteista. Emme voi velkarahalla ylläpitää korkeampaa elintasoa, kuin meillä on varaa.
Mattila siis toteaa, että hallinto ja juuri se osa julkista taloutta, jossa Antti Lindtman itse pönöttää, vaatii parempaa johtamista, kustannustehokkaampaa toimintaa ja leikkauksia.

Antti Lindtman siis käytti siivoojia ja keittäjiä (jotka muuten ainakin Helsingissä on jo yhtiöitetty Palmialle tai ulkoistettui Fazerille) esimerkkeinä, jotta HÄNEN oma työpaikkansa ei olisi uhattu. Oletan Lindtmanin lukeneen mainitsemansa artikkelin, joten joko demarilupauksella on puutteellinen sisälukutaito tai vajavainen ymmärrys. Sitä kyllä ihmettelen, miten joku voi pitää moista turhaketta oikeasti pätevänä henkilönä ajamaan omaa etuaan? Edellyttäen siis että oma etu on jotain muuta kuin vaatimus elää toisten siivellä. Senhän Antti osaa oikein näyttävästi tehdä, kuten alla oleva kuvakin todistaa.


Kansanedustaja Antti Lindtman ja puoliso Kaija Helena Stormbom 
juhlivat itsenäisyyspäivää Tampereella. Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

6 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ellen ihan väärin muista, niin siivoojat ym. on Vantaalla jossakin kunnallinen liikelaitos-hässäkässä?

Samasta (hatarasta) muistista kaivettu, että edellinen olisi tällä vuosikymmenellä viritetty.

Seuraava demari-askel lienee sitten ulkoistus esim. Palmialle.

Anonyymi kirjoitti...

Sen parempi ihmisille mitä vähemmän hyvältä SDP:n tulevaisuus näyttää. Sen sijaan tuossa kuvassa on kyllä osa, joka oikeasti näyttää hyvältä. Vau mikä gaselli!

t. Pörri

Anonyymi kirjoitti...

Kohtalaisen stooret bomit...

Demari se on erimetka vekkuli broilerinakin. Sieltä ne tulevat ministeri-antit ponnistaa hautomosta kohti eläkevirkoja. On se helppoa. Vähän käy jo katteeks.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Kumikselle hyvästä kirjoituksesta. Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, julkishallinnon tehtävänä on vain ja ainoastaan tarjota kansalaisille välttämättömiä peruspalveluja. Sen tehtävä ei ole ylläpitää jatkuvasti kasvavaa hallintoa eikä projektikoordinaattoreitten suojatyöarmeijaa.

Ja tämä suojatyöarmeija on kasvanut viimeisten hallitusten aikana. Monessako persut ovat olleet mukana? Ja nämä hallitukset ovat leikanneet / leikkaavat nimenomaan suorittavan tason työntekijöistä, ts. siitä ainoasta asiasta minkä vuoksi julkishallinto on olemassa. Demareita ei voi todellakaan sanoa miksikään työväenpuolueeksi. Aika harvoinhan se tosin enää edes esittää sellaista.

Imulippo kirjoitti...

Nuoruus on ehkä negatiivinen tekijä siinä mielessä, että elämänkokemuksesta on yleensä hyötyä kaikkia koskevassa päätöksenteossa jos yksilö muuten on järkevää sorttia. Muuten en ymmärrä tätä iän yhteyttä broilerismiin. Jos omaa kykyä nähdä asiat sellaisena kuin ne oikeasti ovat ja periksiantamattomuutta toimia sen mukaan, niin sillä pääsee jo pitkälle. Siihen ei välttämättä vaadita vuosikymmenien työuraa. Simon Elo on hyvä esimerkki järkiperäisestä, kohtuuden kaverista vaikka nuori onkin.

Koko ongelma on siinä, että tuottavaa työtä ei riitä kaikille tehtäväksi, jonka takia julkisen puolen suojatyöpaikat ovat välttämättömiä jos halutaan välttää kansallinen tragediaa suurtyöttömyyden muodossa. Eli miten keksiä kaikille ihmisille tekemistä, joka on tuottavaa ja järkevää kun yksityinen sektori ei sitä pysty tarpeeksi tarjoamaan?

Kumitonttu kirjoitti...

Median osalta on kuvaavaa, että kukaan ei pakkotahtisessa kirjoituskiimassaan kyseenalaista Lindtmanin valheita. Jos Antti sanoo, että kirjoituksessa väitetään näin, niin kai se sitten on näin kun Antti niin väittää...

SDP:n ja Kookosmuksen (ja Kepun) periaate näyttää olevan, että rahaa sataa taivaalta, ja jos ei sada niin pitää manata oikeat IPCC:n säätiedotukset, joiden mukaan rahan satamista voidaan lisätä energiaverotusta kiristämällä. On ongelmallista, että jos IPCC:n tarot-ennusteita arvostelevia haukutaan denialisteiksi, kuten uusnatseja.

Lindtman voisi näyttää esimerkkiä ja tyytyä vähempään. Vaikkapa ostamalla gasellilleen lyhyemmän hameen.