lauantai 20. joulukuuta 2014

Poliittista korruptiota

Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan, että häneen otettiin yhteyttä pääkanisteri Stubbin esikunnasta ja pyydettiin tukemaan välikysymyksessä hallitusta. Oppositioon kesken vaalikautta siirtyneet Vihreät ja eduskunnasta pois jättäytyvä Soininvaara alkoivat välittömästi pelata omaa likaista peliään. Vihreiden kärkipoliitikko Minerva Krohn vaihtaa äidinkieltään vuoden välein (Helsingin Sanomat) pedatakseen itselleen hyväpalkkaisia ja vaikutusvaltaisia luottamustoimia sekä suomen- että ruotsinkielisissä järjestöissä ja lautakunnissa.

Vihreiden lähtö hallituksesta kulminoitui hallituksen päätökseen antaa Fennovoimalle oikeus rakentaa ydinvoimala venäläisen Rosatomin kanssa. Koska Putin on vallannut Krimin niemimaan Ukrainalta, Suomen rajavaltiona tulisi minunkin mielestä boikotoida kaikin mahdollisin tavoin Venäjää. Ei ole meidän etujemme mukaista, että Venäjä voi kohdistaa agressioita naapurimaihinsa ilman voimakkaita sanktioita. Öljynhinnan lasku ja venäläisten pankkien eristäminen läntisiltä rahamarkkinoilta näyttää romauttavan Venäjän valtiontalouden, mikä on mielestäni loistava uutinen. Talouden romahdus vaikuttaa väistämättä myös Venäjän armeijan iskukykyyn, joka ei tähänkään mennessä ole ollut kaksinen, kuten sen viimeaikaiset osoitukset niin Krimillä, Tsetseniassa kuin Georgiassakin osoittavat.

Vihreiden - ja erityisesti Soininvaaran - antama tuki Stubbin hallitukselle osoittaa, että Vihreät erosivat hallituksesta puhtaasti vaalitaktisista syistä. Eron taustalla ei ollut Rosatom, soidensuojelulaki tai mikään muukaan linjaerimielisyys. Eron taustalla oli Vihreiden äänestäjien hämäys sillä, että Vihreät olisivat muka ympäristöpuolue tai ympäristönsuojelua edistävä puolue. Jos se ei pystynyt roikkumaan mukana hallituksessa, on tietenkin naurettavaa että se antaa sille tukensa oppositiosta.

Sen lisäksi että Vihreät ovat torpedoineet Suomen taloutta melkein neljä vuotta istumalla hallituksessa, Vihreät haluavat maksimoida kurjuuden kehityksen tukemalla Suomen huonoimman hallituksen pysymistä vallassa. Mikään muu järjellinen syy toimintaa ei selitä kuin se, että Vihreät ei muiden puolueiden lailla kuuntele äänestäjiään tai aja edustamaansa ohjelmaa vaan keskittyy johtajiensa oman edun ajamiseen. Siitä tuhannet kiitokset Soininvaaralle, että hän tahattomasti tuli paljastaneeksi poliittisen järjestelmämme korruption ja täydellisen mädännäisyyden.
Kuten yllä oleva kuva antaa ymmärtää, Vihreät vastustavat kapitalismia eli suuryritysten valtaa. Korporatismi, jota suuryritysten vallankäyttö edustaa, on toki epädemokraattista vallankäyttöä, ja on hyvä asia että Vihreät eivät pyydä suuryrityksiltä rahaa. Riippumattomuus talouselämän tuesta johtaa kuitenkin siihen, että Vihreät maksimoivat julkisen sektorin rahankuppauksen ja äänestävät sen mukaisesti.

6 kommenttia:

Professori kirjoitti...

Kyllä keskusta on äänestäjiensä halveksunnassa ihan vihreiden veroinen puolue. Tai on ainakin aiemmin ollut; ehkä Sipilän Kepu muuttaa linjaansa?

Anonyymi kirjoitti...

Hörhöt ehtivät olla hallituksessa yli seitsemän vuotta, he olivat Vanhasen II (19.4.2007–22.6.2010) ja Kiviniemen (22.6.2010–22.6.2011) hallituksessa. Siihen päälle Käteisen (22.6.2011–24.6.2014) ja Stubidon (24.6.2014-26.9.2014) hallituksissa.

Kepu harjoitti maalaisia kyykyttävää politiikkaa koska vihreät olivat hallituksessa. Siis paskalaki, määräykset jotka nostivat omakotiasumisen kustannuksia tms. muuta paskaa. Sekoomus heikensi teollisuuden toimintaedellytyksiä kun ryhtyi mukaan vihreiden ilmastohihhulointiin. Eivätkö he tajunneet että vihreät on työnvastustamispuolue, maaseudunvastustamispuolue ja teollisuudenvastustamispuolue?

Vihreiden mielestä ei saa kuluttaa, siis ei saa ostaa rahalla mitään. Heidän mielestä talous ei saa kasvaa. Sen sijaan heidän mielestä valtio ja julkinen talous saavat kasvaa miten paljon tahansa. He eivät tajua että vaurautta ei voi jakaa jos ei sitä ensin tuoteta.

Krim kuului Venäjälle ennen kuin Nikita Hrutshov siirsi sen Ukrainalle. Neuvostoliitossa sillä ei ollut merkitystä koska kaikki olivat neuvostotasavaltoja.

Venäjään kohdistettu boikotti on ongelmallinen niille suomalaisyrityksille jotka käyvät kauppaa sillä suunnalla tai jos on jotain investointeja siellä.

Kumitonttu kirjoitti...

Proffa, Kepu demarit ja RKP ovat kusetuksessa pitkän linjan paatuneita taparikollisia. Kokoomus on valunut samaan kastiin Suomisen, Sasin, Zyssen, Kanervan ja muiden suosiollisella avustuksella 80-luvulta alkaen.

Viers: "Heidän mielestä talous ei saa kasvaa. Sen sijaan heidän mielestä valtio ja julkinen talous saavat kasvaa miten paljon tahansa."

Tuo on hyvin sanottu :)

Pekka kirjoitti...

Persujen ongelmaksi on tullut lähes kaikkien muiden puolueiden vastustaminen. Vihreät ovat saaneet osakseen erityisesti tätä mollaamista. Kuitenkin päästäkseen hallitusyhteistyöhön, on persujen pakko hyväksyä muita puolueita kavereikseen. Siinä onkin suuri ongelma. Pitäisi näkyä ja erottua mutta ei kuitenkaan polttaa siltoja.

Anonyymi kirjoitti...

Jos muut puolueet ovat konsensuspuolueita niin persujen on tällöin vastustettava niitä kaikkia jos eivät itse halua olla konsensuspuolue. Hyvää vaalitulosta ei saa sillä että alkaa mielistelemään muita puolueita. Se olisi persuille itsemurha.

Hallitukseen pääsee hallitusneuvottelujen perusteella. Hallitusneuvotteluihin pääsee jos saa hyvän vaalituloksen. Ensin pitää saada hyvä vaalitulos. Jos persuilla on suurimman puolueen asema niin silloin muut joutuvat tekemään myönnytyksiä persuille. Tällöin persujen ei tarvi niin paljoa myöntyä muiden suuntaan.

Viime vaalien alla vihreät julistautuivat persujen vastavoimaksi. Kaikista konsensuspuolueista vihreät ovat eniten hörhöjä, muut konsensusupuolueet ovat luulleet että kun peesaa vihreitä niin se jotenkin laimentaisi vihreiden hörhöilyä. Hallitukseen ei tarvita mitään vihreitä joten heidän suuntaan on sama polttaa kaikki sillat, jos niitä siltoja on edes ollutkaan.

Hallituksessa ei tarvi olla montaa puoluetta. Sisäinen yhteistyö on parempi jos on vain pari isoa puoluetta ja yksi-kaksi pientä puoluetta. Persut+kepu+kristilliset+muutos kävisi minulle jos näillä saisi enemmistön kolmestaan. Hallituksen ei edes tarvi olla enemmistöhallitus. Vähemmistöhallitus voi toimia jos sillä on oppositiossa jokin tukipuolue joka pitää sen pystyssä.

Kumitonttu kirjoitti...

Vieraan kanssa samaa mieltä. Meillä on jo seitsemän puoluetta, jotka ovat keskenään samaa mieltä kaikesta. Turha siihen kelkkaan on hypätä. Jos ei paikkaa hallituksessa tule, niin sitten ei tule. Jos ainoa pyrkimys on päästä hallitukseen, niin sitten tietenkin omista lupauksista ei tarvi pitää kiinni.

Soinin toiminta viime vaalien jälkeen oli esimerkillisen suoraselkäistä. Nyt Sekoomusjohto väittää, että "mikään muu koalitio ei ollut mahdollinen enemmistöhallituksen saamiseksi".

Väite on paskaa. Kyllä muitakin vaihtoehtoja oli, mutta EI TUOLLA OHJELMALLA! Ja kuten kuluneet neljä vuotta ovat osoittaneet, ohjelma oli läpipasko, sillä mikään osa siitä ei ole toteutunut.

Ja kuten Vieras totesi, aina olisi voinut yrittää ajaa vähemmistöhallituksella asioita.

Ja kolmas vaihtoehto olisi ollut virkamieshallitus, mutta nykyiset poliitikkomme ovat rakastuneita ministerin etuisuuksiin.