torstai 4. heinäkuuta 2013

Anonyymin lahja Amerikalle - maastamuutto

Tänään on länsimaisen maahanmuuton suurimman kohdevaltion - Yhdysvaltain - kansallispäivä. Yhdysvaltojen synty liittyi Euroopan erilaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, jotka näkyivät surkeana taloudellisena suorituskykynä ja ihmisten vapaudenriistona. Edelleen yli 500 vuotta Amerikan löytymisen jälkeen meillä on Euroopassa keskuudessamme niitä, jotka haluavat oikeuden häätää pois ihmiset, jotka eivät halua alistua ja elättää näitä. Jaskan tasokkaassa blogissa joku vähemmän tasokas edistyksellinen pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolustaja esitti kysymyksen:
miksei kumitonttu muuta vapaampaan ei fasistiseen valtioon, kun suomi on kerta fasitinen valtio, kukaaan ei varmaan estä ?
Jos nyt jätetään pois sellaiset tekijät, että monet asiat sen kyllä tosiasiassa estävät, niin voidaan tarkastella kysymyksen moraalista puolta. Tragikoomista sinänsä, että saman kysymyksen esittivät Saksan kansallissosialistit ja yrittivät aktiivisesti oikein ajaakin juutalaisvähemmistöä pois maasta. Neuvostoliitossa bolsevistit eli kommunistit puolestaan tyytyivät ainoastaan likvidoimaan kulakit ilman mahdollisuutta päästää heitä pakoon ulkomaille. Itä-Euroopan satelliittivaltiot puolestaan kävivät toisinajattelijoilla kauppaa. Kysymys tietysti kuuluukin, miksi sosialistimaissa rajat muurattiin umpeen, jos ne olivat haluttuja esikuvia kapitalistisille valtioille. Vastaus kuuluu, etteivät ne olleet. Kaikki kynnelle kykenevät olisivat halunneet "muuttaa vapaampaan ei fasistiseen valtioon".

Kysymyksen esittänyt anonyymi monien muiden tavoin kuvittelee, että äänen antaminen jollekin bandiitille - joka eduskunnassa voi valtiovallan väkivaltamonopolin turvin päättää kansalaisten ryöstämisestä - oikeuttaa bandiitin elkeet. Tälle ajattelutavalla vastakkainen näkemys on sellainen, jonka mukaan on valtion tehtävä suojella kansalaisiaan ryöstetyksi tulemiselta ja hakatuksi joutumiselta. Edelleen bandiitin mielestä on ryöstetyn ja hakatun kohtalo tulla ryöstetyksi ja hakatuksi jos ei poistu maasta ja hyväksy hallintoa. Ikään kuin olisi ollut juutalaisten kohtalo tulla ryöstetyiksi ja tapetuiksi, kun hallinto päätti toteuttaa enemmistön tahtoa. Tosiasiassa enemmistö ei tukenut natseja eikä tue pohjoismaista hyvinvointivaltiota, mutta äänestysjärjestelmämme on sellainen, että vähemmistö saa helposti tavoitteensa läpi, mikäli enemmistöllä ei ole merkittävää (taloudellista) syytä vastustaa.

Kääntäen sama kysymys kuuluu, miksi anonyymi ei muuta Pohjois-Koreaan tai johonkin muuhun vielä fascistisempaan yhteiskuntaan, ei kai sitä mikään estä ?


Amazon

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei liberaalin valtion, jonne voisi muuttaa, perustaminen ole edes mahdollista. Kaikki alueet maapallolla, lukuunottamatta Antarktista, kuuluvat jo jollekin valtiolle. Luonnollisinta olisi kai kunkin valtion asukkaille pyrkiä muuttamaan omaa maataan vähemmän fasistiseksi. Tätä näkemystä ei kylläkään media tai eliitti jaa, kun on kyse afrikkalaisten maahanmuutosta Suomeen.

Silti ei pitäisi tulla yllätyksenä, että Suomen rikkain ja menestyvin kaupunki, Kauniainen, on aloittanut olemassaolonsa osakeyhtiönä, Grankulla Ab:na. Vaikka fasisit ovat vuosikymmeniä riistäneet Kauniasen asukkaita minkä kerkeävät, pitäisi kaupungin nykytilan verrattuna vaikka Forssaan, Kemiin, tai johonkin muuhun oikein punaiseen kaupunkiin osoittaa jotain fasisteillekin.

Niin kauan kuin on elämää on toivoa.

t. Pörri Orava

Kumitonttu kirjoitti...

Olisihan se hauskaa jos olisi joku "ei-fascistinen" valtio, mutta kun ei ole. Lähimmäs pääsee ehkä Sveitsi, mutta kai sekin "yhteiskuntarauhan turvaamisen" nimissä verottaa kaikesta inhimillisestä toiminnasta. Kuulin että Virossa sähkö maksaisi tuplat Suomen tasoon. Milläköhän meinaavat elää seuraavan talven yli, kun keskipalkka on kuitenkin vain vajaan tonnin verran...

Anonyymi kirjoitti...

Täysin Sauli Niinistö tason idiotismia on puhua demokraattisista pohjoismaista fasistisina valtioina ja verrata niitä NL:n ja natsi-Saksaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Liberaaleja" valtioita on kyllä olemassa, mutta kukaan ei halua asua niissä.

Kaikki romahtaneet valtiot vastaavat hyvin toiminnaltaan anarko-libertaaria-yhteiskuntaa. Somalia on kenties liberalistein kaikista valtioista. Siellä ei veroja maksella.
Venäjäkin on paljon liberalistisempi maa verotuksen suhteen kuin Suomi. Ei muuta kun Kumitonttu Venäjällä. Venäläisten homokannatkin vastaavat hyvin Kumitontun "liberaaleja"-kantoja.

Kumitonttu kirjoitti...

ja verrata niitä NL:n ja natsi-Saksaan

Näemmä joko lukutaidoton tollo on avannut sanaisen arkkunsa. Missä kohtaa olen verrannut pohjoismaista hyvinvointivaltiota natsi-Saksaan tai Neukkulaan? Kuten nimikin "liberaali fascismi" viittaa, niin pohjoismainen hyvinvointivaltio on luonteeltaan hyväntahtoinen ja se tulee koteihimme pääsääntöisesti vetoamalla terveyteen.

Julkisesti tuotettu terveydenhuolto onkin liberaalin fascismin kulkakivi ja sen puolustaminen kunnia-asia. "Hyvinvointivaltion alasajo" tarkoittaa samaa kuin julkisen sektorin otteen hellittäminen, vaikka samat palvelut (ja siis sama hyvinvointivaltio säilyisi) voitaisiin ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta. Valtiososialismia tai -korporativismia.

"Liberaaleja" valtioita on kyllä olemassa, mutta kukaan ei halua asua niissä.

On älyllissti erittäin laiskaa todeta, että joku Somalia on "liberaali valtio" ja sen jälkeen osoittaa, että liberalismi on paha. Jos anonyymilla riittää osaamista ja ymmärrystä, hän voisi kertoa, mitä liberalismi on ja mitä piirteitä Somalia siltä osin täyttää.

Toinen kommentti homoista osoittaa anonyymilla itsellään olevan jonkinlainen homofobia. Homoavioliitto ei millään tavalla liity aihepiiriin, mutta jos se on ainoa merkittävä yhteiskunnallinen ongelma, niin siinä tapauksessa maailma alkaa olla melko valmis.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu, sinähän pidät juuri korkeata verotusta ja ammattiliittoja fasismin peruspilareina. Somaliassa ei ole verotusta lainkaa (tuloveroa ei löydy myöskään Iranista), sielä ei myöskään ole ammattiliittoja. Tässä mielessä Somalia on liberalistinen valtio.

Kumitonttu kirjoitti...

Tomihan se siinä anonyyminä vitsailee.

Minä pyysin, että selvitä mitkä seikat edustavat liberalismia ja osoita sen jälkeen, että Somaliassa ne asiat ovat arvossaan. Et pystynyt, koska haluat vain räksyttää.

Somalia on islamilainen maa ja islam on suunnilleen niin kaukana liberalismista kuin vain olla pystyy. Oletko siitä eri mieltä, vai tyydytkö vain näyttelemään idioottia?

Anonyymi kirjoitti...

On täällä usein järkevääkin keskustelua, mutta ei näköjään tänään. Somaila, kuten niin moni muukin islamilainen / afrikkalainen valtio, on ns. Failed State, epäonnistunut valtio. (Zimbabwe, Haiti, Afganistan jne.)

Vaikea on kuvitella miten jollekin juolahtaa edes mieleen väittää näitä liberaaleiksi, edes vittuilumielessä. Nytpä on sekin nähty.

Tosin on liberaalissa mielessä hieman väärin arvioida "heidän" valtioitaan "meidän" lähtökohdista käsin, mutta joitain yleistyksiä on tehtävä, muutan mistään asiasta ei voi keskustella ollenkaan, joten hyväksdytään nyt periaatteessa, että "heidän" pyrkimyksensä valtion suhteen on jotain samanlaista kuin "meillä". Tässä mielessä niitä voidaan kutsua epäonnistuneiksi valtioiksi.

Mutta tässä oli jo tarpeeksi anan provoamaa rönsyä. Ei Somaliasta sen enempää.

Liberaali valtio on sellainen, joka on muodostunut ja pysyy pystyssä sen muodostavien vapaiden henkilöiden vapaasta tahdosta. Valtio huolehtii juuri niistä asioista, jotka vapaat ihmiset sille katsovat kuuluvan. Liberalissa valtiossa kukaan ei voi äänestää itselleen toisilta ryöstettyä rahaa, joten vaaleilla ja äänestyksillä on potentiaalinen mahdollisuus jopa toimia tarkoituksessaan.

Flå:n kylän McDonaldsissa Q P ateria n. 13 euroa.

t. Pörri Orava, Oslo

P.S. tämmöinen yksityiskohta hieman kiehtoo: olen tällä hetkellä Oslossa netissä suomalaisen VPN:n kautta. Näyttääkö tämä yhtyes sinne suomalaista vai norjalaista IP:tä?

Kumitonttu kirjoitti...

No on kova hinta purilaisella! Just oli uutinen että Rovaniemen Mäkkäri menetti paikkansa pohjoisimpana paikkana Murmanskille. Venäjällä on 300 ja täällä 80 ravintolaa.

Norjalainen ip-osoite vieraili täällä hetki sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääkö tämä yhtyes sinne suomalaista vai norjalaista IP:tä?

Olisiko tästä apua http://www.whatismyip.com


acc