Liisa Jaakonsaari (sd) tiivisti tilanteen osuvasti: "Kansalaissotaan välillä kriittisesti suhtautuva Eetu Salin sanoi kerran, että porukassa ollaan, vaikka se tekisi tyhmyyksiäkin."Pentikäisen sanoin, siis, kansakunta ei kaipaa itsenäiseen ajattelun kykeneviä kriitikkoja.
Hesari ei olisi Hesari jos siellä ei olisi sijaa Tampereen punaisen yliopiston
kuten vain kahdentuhannen jääkärin esimerkki osoittaa, pieni päättäväinen joukko voi innostaa muun kansanOn itsestään selvää, että Timo Soinin johtamien Perussuomalaisten alamäki käynnistyessään jatkuu pitkään, mutta käännöksen ajankohta on Soinin käsissä niin kauan kun muut poliittiset puolueet eivät vaihda johtajiaan. Ja sittenkin Soinin menestys vaatii tuekseen sen, että hän pitää mitä lupaa. Jos Soini lupaa jotain, mitä ei pidä, on Soinin alamäki käynnistyvä ja hän muuttuu kilpailijoidensa kaltaiseksi. Siihen asti Soini hakee tukea kansalta muuttaakseen koko poliittista kulttuuria. Onko muutos riittävän suuri riippuu nyt muista puolueista. Estääkseen Soinin kasvun niiden on muututtava Soinin kaltaisiksi, ja sitähän kansa tässä haluaa.
Kaikessa tässä ajassa tuntuu nyt kamppailevan vastakkain klassisen liberalismin esittämä näkemys, että ihmiset osaavat hoitaa asiansa itse ja sosialistisen konservatismin esittämä näkemys, että kansa äänestää oikein, kunhan vain saamme viestimme perille. Siinä missä Liisa itkee eetusalinin perään, Jaska nostaa hattua lennartoescheille.
5 kommenttia:
Muutama päivä sitten Mikaelin Antti -veljelle uhrattiin peräti puoli sivua Totuudessa. Saas nähdä koska Mikael järjestää palstatilaa isosetänsä Vilho Pentikäisen toimien uudelleenarviointiin.
Pp, en tunne ideologiselta kannalta Kepua kovin hyvin, mutta tulkitsen sen olevan jonkilainen pienviljelijöiden vastine SAK:lle. Kun heillä nyt on oma mies valtakunnan merkittävimmässä mediassa, niin on ihan mielenkiintoista seurata miten demareita tullaan jatkossakin kohtelemaan pääkirjoituksissa. Kepu on kauhusta jäykkänä Persujen edessä, joten tämän päivän vuodatukset olivat kuvaavia. Virkkusen aikanahan Persut olivat ideologisesti vaarallisia (äärioikeisto) lehdelle (lue: demareille), mutta nyt Pentikäisen (lue: Kepun) aikana lehti tyytyy todistelemaan, että Persujen kannatus on vain väliaikaista ja pohjimmiltaan johtuu samasta kuin demareidenkin ahdinko: viestiä ei ole ymmärretty oikein. On se jännää.
Kiitos Kumitonttu!
Tuosta Soinin ja persujen kannatuksesta mieleni on tehnyt kirjoitella, mutta kun tunnustan puutteellisen asiantuntemukseni, niin jätän tekemättä. Olen vaan kovasti ihmetellyt, miksi Soini on niin hiljaista poikaa. Oma epäilykseni on, että Soini taitavana poliittisena pelurina on tehnyt pari päätelmää:
1) "Kolme suurta" sössii niin pahasti, että jokainen heidän tekonsa nostaa persuja.
2) Jos Soini itse vetää minkä tahansa linjauksen, vaarana on että jotkut persuja harkitsevat eivät siitä pidä ja siirtyvät muiden puolueiden (ml. nukkuvien puolue) kannattajiksi.
Johtopäätös: parempi olla hiljaa ja odottaa, tosin tuore kannanotto tulevaan hallituspohjaan oli mielenkiintoinen poikkeus.
Olisiko sinulla asiantuntemusta ottaa kantaa persujen olemattomaan ohjelmajulistukseen?
Iltaa!
Pravdan päätomittaja on näköjään kotoisin lestadiolaisperheestä. Lestadiolaiset ovat tietääkseni hyvin antivasemmistolaisia. Näin ollen heidän luulisi olevan myös nuivia ja kannattavan tiukkaa ulkomaalaispolitiikkaa. Lestadiolaiset puolustavat perharvoja ja heterosuhteita ja kannattavat perhe-etuuksien parantamista ja perheen huomioimista verotuksessa. Lestadiolaiset arvostavat ahkeruutta ja opiskelua. Lestadiolaiset suhtautuvat kielteisesti islamiin.
Onko Pentikäinen irtisanoutunut lestadiolaisista hyveistä vai onko sillä niitä jäljellä? Onko Kumarilla tai jollain arvailuja tästä?
Pravda taas on aina ollut maaseutu-, maakunta-, maalaisliittolais-, ja kepuvihamielinen. Pravda-kriittisyyteni on aina ollut vähintäänkin kriittisyyttä sen ajamaa Helsinki-keskeisyyttä kohtaan. Se oli olemassa sillonkin kun lehteä vielä luin.
Kun aikoinaan kolme vuotta sitten lopetin Pravdan tilauksen määräajan päättymisen ja asunnon vaihdon takia, niin jälkeenpäin katsottuna lähdin "hyvän sään aikana". En edes tajunnut silloin että oli myös kolme muutakin syytä lopettaa tilaus eli pakkoruotsi, ilmastohumppa ja mokutus. Nuo olen todennut vasta jälkikäteen. En siis ehtinyt altistua indoktrinaatiolle ainakaan pahasti.
Muuten, KT, saitko mun viimeisimmän sähköpostin? Taisin lähettää pari tässä lyhyen ajan sisään. Itse asiassa on nytkin pari viestiä joista haluaisin sinulta kommentin.
Olisiko sinulla asiantuntemusta ottaa kantaa persujen olemattomaan ohjelmajulistukseen?
Se on hyvin lähellä sellaista perinteistä 70- tai 80-luvun alun sosiaalidemokraattista aatemaailmaa. Eräänlainen talonpoikaisarvoihin perustuva yhteiskuntamalli, jossa ahkeruus, oma-aloitteisuus ja rehellisyys palkitaan samalla kun kaikkein köyhimmistä pidetään huolta. Siinä on mukana myös voimakas tulontasaukseen perustuva komponentti, jonka mukaan rikkaiden (mitä ne nyt sitten ovatkaan) tulee maksaa veroja enemmän kuin köyhien. Nyky-Suomessahan veroprogressio on varsin matala kun verokertymä tulee pääasiassa kulutusveroista, mutta toisaalta pienituloiset saavat valtavan määrän sellaisia palveluita, joita hyvätuloiset eivät edes käytä. Puolueohjelmille ei kannata kauheasti laittaa painoa, koska toteutettava politiikka on ratkaisevampaa. Nythän Sekoomus on jo talouspoliittisesti enempi vasemmalla kuin demarit!
Vieras, kiitos meileistä, sain ne kyllä. Koitan jossain vaiheessa aina niihin vastata!
Lähetä kommentti