Talouspakotteet ovat vaikea ja herkkä asia monille jäsenmaille, eikä vähiten Suomelle. Suomen tiiviit kauppasuhteet Venäjään tarkoittavat sitä, että Suomi on haavoittuvainen Venäjän vastatoimille.On masentavaa, että Suomi ei kykene ottamaan iskuja vastaan puolustaessaan Venäjän agression uhriksi joutunutta Ukrainaa. Suomi uhrasi Toisessa maailmansodassa valtavasti ihmisiä ja rahaa säilyäkseen itsenäisenä ja jälkikäteen on moittinut muita maita, ettei saanut apua. Nyt kun Suomi voisi kehitysavun sijaan oikeasti antaa apua,se ei halua. Suomalainen politiikka on läpimätää, eikä ole mitään viitteitä siitä, että moraali olisi palaamassa takaisin päätöksentekoon.
Suomalaisten innostus yhteiseen puolustusliittoon NATO:n jäsenenä heijastelee tätä samaa ongelmaa. Ikään kuin voisimme elää siten, että Venäjä monine uhkakuvineen ei olisi naapurissamme. Emme kykene päättämään itsenäisestä energiapolitiikasta, emme rajoittamaan venäläisten kiinteistöhankintoja, emme kaksoiskansalaisuudesta tai mistään muustakaan asiasta enää kaukokatseisesti. Teemme typeriä päätöksiä ja kun on aika maksaa niistä, selitämme olevamme "samassa rintamassa muiden EU-maiden kanssa". Tähän vielä NATO päälle, niin voimme oikeasti jättää politiikan Jyrki Kataisen tapaisille osaamattomille räkänokille ja ulkoistaa vastuun lopullisesti.
Politiikassa tehdään virheitä, mutta kaikkein tärkeintä olisi pitää mielessä selvä visio siitä, mihin halutaan mennä. Kekkosen visio oli, että sosialismi voittaa vapaan markkinatalouden ja Koiviston visio oli vahva markka. Halosen ensimmäisen kauden jälkeen presidentin visiolla ei ole ollut merkitystä huvenneen vallan takia. Nyt visiota pitävät SDP:n ja Sekoomuksen puoluetoimistot, joiden visiossa on päättää suomalainen kulttuuri ja identiteetti ja korvata se "monikulttuurisuudella" monen muun EU-maan tavoin. Tämä on virheellisen politiikan - virheellisen äänestämisen - seuraus. Asioita pitäisi miettiä ennen päätöksentekoa eikä sen jälkeen.
Kun tässä on pitkään politiikkaa seuraillut, on tullut ilmeiseksi, että mitä syvemmälle vasemmistoon mennään, sen vähemmän päätöksiä pohditaan ylipäätään ja varsinkaan ennakkoon. Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajista valtaosa on nuoria - siis kokemattomia arvioimaan päätösten vaikutuksia ennakolta. Nykyisten aivotutkijoiden mukaan kognitiivisesti ihmisestä tulee aikuinen vasta noin 24:n ikävuoden jälkeen. Herää kysymys, miksi annamme lasten päättää maan asioista? Alla kuva vuodelta 2009. Näkee, mitä seurauksia on ollut sillä, että hallitus muodostui kuvan oikeassa reunassa vajoavista puolueista.
10 kommenttia:
Yhdentyvästä EU:sta on saatu jollain tapaa meemi.
Lisäksi internationaalia edustavat puolueet ja (kansainvälistä) yritystaloutta edustavat puolueet ajavat ylikansallista agendaa (=EU:n yhdentymistä, liittovaltiota, yhtenäistä lainsäädäntöä jne.).
Miksi?
Internationaali (VAS+SDP+VIHR) sen vuoksi, että heidän vihollisensa (=yritystalous) etabloituu myöskin vauhdilla EU:n rakenteisiin.
Yrityksillä ja yritysten edunvalvontajärjestöillä on ihan saatanasti lobbareita Brysselissä.
Internationaali nokittaa, ja kasaa omia lobbareitaan ja edustajiaan Brysseliin.
Kansalliseen viitekehykseen luottavat jäävät tässä pelissä määrälliseen paitsioon. He eivät tule pärjäämään työväen- ja vasemmistopuolueiden, ja toisaalta kokoomuksen kaltaisten porvaripuolueiden ylikansalliselle kiimalle.
---
Oma lisänsä tässä sopassa on EU-valtioiden etatisteilla - siis henkilöillä, jotka eivät identifioidu työläisiksi eivätkä porvareiksi.
He pelkäävät, että BRIC/MINT/NEXT11 -maat ohittavat EU:n taloudellisessa kehityksessä - ja että yhdentyvä EU on vastaus tähän.
---
Tottakai libertaaripiireissäkin on osoitettu, että Eurooppa kehittyi nykyisenkaltaiseksi paljon sen vuoksi, että siinä oli lukuisia erilaisia valtioita.
Näin verrattuna vaikka keskiaikaiseen Kiinaan, joka oli yksi iso keisarikunta.
Kannatan Soinia, eli valtioiden väliset sopimukset ja kauppasuhteet olisivat todennäköisesti riittäviä.
Jokainen voi miettiä mitä Suomi saa aikaan 13 euroedustajalla, kun niitä yhteensä on 750.
Nyt visiota pitävät SDP:n ja Sekoomuksen puoluetoimistot, joiden visiossa on päättää suomalainen kulttuuri ja identiteetti ja korvata se "monikulttuurisuudella" monen muun EU-maan tavoin.
Kuten selitin tuossa kommentissani, sekä vasen laita (internationaali) että oikea laita (multinationals) ovat luonteeltaan ylikansallisia, siis kansalliset rajat ylittäviä.
Internationaali eli työväki näkee itsensä jotenkin valtioiden rajat ylittävänä. Ja niinhän se on. Multinationals-yrityksillä on tapana kilpailuttaa työvoima eri maiden kesken. Yksi vastaus tähän ovat kansainväliset, tai ainakin EU:n laajuiset ammattiliitot, joita vasen laita hiljalleen väsää Euroopassa.
Monikansallisia yrityksiä edustavat porvaripuolueet taas haluavat USA:n tapaisen monikulttuurisuuden Eurooppaan. Syynä lähinnä voittomotiivi.
---
Tämä on virheellisen politiikan - virheellisen äänestämisen - seuraus. Asioita pitäisi miettiä ennen päätöksentekoa eikä sen jälkeen.
Libertaarit ovat korostaneet ennakkoon tapahtuvaa a priori -mietintää.
Muille ei liene hevon vitun väliä, kuten politiikan nykytilasta voi nähdä.
Lähtökohtaisesti kehityskulku on se, että vasemmisto ja oikeisto tulevat nyt viemään keskinäisen kamppailunsa "to the next level" eli ylikansalliseen viitekehykseen (EU).
Siis verrattuna siihen, että tätä kamppailua on käyty tähän asti lähinnä maakohtaisesti.
Todennäköisintä kuitenkin on, että vasen laita saa Euroopan talouden paskaksi. Toisinsanoen pyrkivät synkronoimaan EU-maiden palkkatason ja sosiaaliturvan.
Se on menoa sitten. Suomen kaltainen taloudellinen stagnaatio ja pysähtyminen leviää koko Eurooppaan.
(Pahoittelen kommenttivyöryäni, asioita tulee mieleeni pätkittäin)
On ikävää, jos henkilö identifioi itsensä työväen edustajaksi tai porvariksi kansalaisen tai ihmisen sijasta.
Kun ihminen itse luokittelee itsensä, niin siitä ei hyvää seuraa.
No olis joo suotavaa rajoittaa hiukan. Eihän tästä nyt ole kauaakaan aikaa kun pidit minua juutalaisena ja minä lie pahuuden ilmentymänä ja syytit minun poistaneen kommenttisi David Dukesta.
Joten hiukan käytöstapoja peliin, sillä tätä blogia lukevat eivät käsitykseni mukaan halua tuhlata aikaansa trolleihin ja spämmäykseen.
Tuohon Kekkosen visioon toteaisin, että hän oli näköjään lopulta oikeassa.
Vasemmisto ja vihreät haluavatkin laskea äänestysikärajan jopa 16 - vuotiaille. Tämä kuulema parantaa demokratiaa. Demokratia on hyvin pitkälle yhteisten raha - asioiden hoitoa. Räkänokilla ei ole rahaa saatika käsitystä asioiden hoidosta.
Pentujen tuominen uurnille johtaa totaaliseen katastroofiin. Tätähän punavihreät halajavat.
Olen ollut pitkään sitä mieltä, että äänestysikäraja pitäisi nostaa 25 vuoteen.
Katainen on täysin aivoton ja munaton mies. On karmeata, että tuollainen henkilö voidaan asettaa valtionvarainministeriksi ja pääministeriksi. Ja tulokset näkyvät.
Pörri, olet oikeassa. Urkki oli visionääri :)
Becker, todellakin, äänestämisellä on ainakin ollut vaikutusta. Maata johtavat puolilla valoilla kulkevat idiootit. Nyt on jo viides kommarihallitus vallassa, ja äänestäjille on annettu mitä on luvattu.
"Nyt on jo viides kommarihallitus vallassa, ja äänestäjille on annettu mitä on luvattu"
Tai pikemminkin kaikki hallituspuolueet ovat olleet ja ovat vieläkin vasemmiston apupuolueita! Ja nykyinen vasemmisto tosin ei tiedä itsekään, että mitä aatesuuntaa se edustaa tai mitä sen pitäisi edustaa "sateenkaaren" lisäksi.
"Halosen ensimmäisen kauden jälkeen presidentin visiolla ei ole ollut merkitystä huvenneen vallan takia." En muista kuka sanoi, että Tarja rakensi 12 vuotta nukkekotia Suomeen!
Lähetä kommentti