Nyt Laura huhtasaaren lopputyö, gradu, on joutunut tiukkaan syyniin, ja perhana soikoon, löytyihän sieltä kopioitua materiaalia. Gradu on eräissä tiedekunnissa ihan kelvollista ja tieteeksi luokiteltavissa oleva opinnäyte, mutta valtaosa Suomen yliopistojen graduista on laadultaan sutta ja sekundaa. Tiede on niistä yhtä kaukana kuin islamilainen maailmankuva. Huhtasaaren aikana vuosituhannen taitteessa yliopistot kannustivat opiskelijoita valmistumaan, koska niillä oli perverssi kannustin (valtion tuet) siihen. Sitä saa mitä tilaa.
Uusi Suomi kirjoittaa, että Taloustutkimuksen johtaja Juho Rahkonen totesi, että jos Euroopan Unionia kohtaa paha takaisku (talousshokki, siirtolaisaalto), Perussuomalaiset voivat saada 15% ensi kevään eduskuntavaaleissa Halla-ahon terävöitettyä puolueensa ydinviestiä.
Kansan Uutisten päätoimittaja Sirpa Puhakka kirjoittaa lehdessään, että hellekesän metsäpalot ehkä pitävät Ruotsin vihreät äänikynnyksen (4%) yläpuolella, kun taas muslimirikollisten tekemät autojen tuhopoltot nostavat Ruotsidemokraatit ehkä suurimmaksi puolueeksi. Kas kummaa, ettei kukaan epäillyt Vihreiden sytyttäneen metsäpaloja suosionsa nostamiseksi, kun vasemmisto spekuloi Ruotsidemokraattien salajuonen olevan autopalojen taustalla...
Puhakka kirjoittaa myös, että
Ruotsidemokraattien nousu on osa samaa ilmiöiden sarjaa kuin presidentti Donald Trumpin valinta, Ison-Britannian brexit-äänestys sekä oikeistopopulististen ja nationalististen puolueiden nousu Euroopassa.mitä Uusi Suomi komppaa
Pettyneet kansalaiset ovat äänestäneet muutoksen puolesta elitistiseksi ja itselleen vieraaksi kokemaansa valtaa vastaan. Taustalla on pelko omasta tulevaisuudesta, mikä on johtanut maahanmuuttovihamielisyyteen ja rasismin kasvuun.
”Tietyllä tavalla vähän synkähkö resepti tässä on populistipuolueen kannatuksen räjähdysmäiselle nousulle. Ihmisten pitää tuntea olonsa uhatuiksi, että laajemmin ruvetaan äänestämään.”Mietitäänpä nyt hiukan, että mistä nämä ihmisten pelot omasta tulevaisuudestaan ja uhatuksi tulemisen tunteet ovat seurausta. Ne ovat seurausta siitä, että poliittinen rälssi on hoitanut hommansa juosten kusten ja kansan silmiin tähdäten. Poliittiset päätökset ovat vuosi vuodelta heikentyneet, enkä usko sen olevan sattumaa, että sosialistien kannatus on ollut sitä suurempaa, mitä pahempaa tuhoa on saatu aikaan.
Vaikka 40- ja 70-luvullakin sosialistien (SDP, SKDL) yhteinen osuus hipoikin viittäkymmentä prosenttia, 80-luvulta alkoi kehitys, joka johti viiden uuden sosialistipuolueen syntymiseen (Kokoomus, Keskusta, RKP, SKL, Vihreät ja uusimpana Sininen tulevaisuus). Meillä on alle 10% Suomessa oikeistolaisesti ajattelevia.
Vidkun Käteinen meets Jean-Claude Drunker.
Kokoomuksen 70-luvun ns. remonttimiehet loivat esikuvan tuleville poliittisille broilereille, kuten Jyrki Katainen, Alexander Stubb tai Timo Soini. Politiikasta tuli työpaikka - se lakkasi olemasta luottamustoimi. Siinä missä Rudolf Walden ja hänen jälkeensä Georg C. Ehrnrooth toimivat pyyteettä - koska heillä oli varaa - nykypoliitikot toimivat oman elantonsa turvaamiseksi. Nykyisin Suomessa merkittävää valtaa käyttäviä poliitikkoja, jotka eivät hoida toimiaan taloudellisin kannustimin vaan silkkaa kunnianhimoaan, on vain joukkueellinen.
Vauhtisokeus on vain kasvanut ajan kuluessa, ja pölhöpopulistit ovat saattaneet Suomen surkeaan tilanteeseen. Maa on ennätysvelkainen ja velkaantuu lisää historiansa hurjimmassa noususuhdanteessa. Asuntojen hinnat ovat karanneet stratosfäärisiin korkeuksiin. Rajan ylitti 30.000 potentiaalista terroristiä. Kyllä te tiedätte, että nämä toimenpiteet ovat poliitikkojen päättämiä ja munattoman virkakunnan toteuttamia.
Kukaan ei ilmoittaudu vastuunkantajaksi kun ihmiset on saatu pelkäämään tulevaisuuttaan ja tuntemaan olonsa uhatuksi. Ei se Hitlerkään valtaan noussut omin ansioin vaan Englannin kykyjohtaja Chamberlainin työntämänä ja teräsmies Dzugashvilin vetämänä.
8 kommenttia:
Tasan ei käy onnen lahjat, sanoi Runeberg. Lauran gradua kaivellaan ja pöyhitään, josko sieltä löytyisi jotain moitittavaa ja ellei löydetä, sitä täytyy keksiä.
Sauli Väinämön lopputyötä (se ei kuulemma ole edes gradu, vaan siihen jotenkin rinnastettava) se sijaan ei ole kuin yksi kappale olemassa, ja se on Sauli Väinämön itsensä hallussa, ei yliopiston.
Niinpä sitä ei hutkita eikä hutkita, vaikka senkin pätevyydestä on taidettu esittää lievää vakavampia epäilyjä.
Mutta toisten lopputyöt nyt vaan ovat parempia kuin toisten, tai ainakin erilaisia, olisi soma Li voinut sanoa.
Valtaosa lopputöistä on niin surkeita, ettei ne täytä mitään järkevää tieteellistä tulosta. Tutkimusasetelma on sellainen, että tutkitaan jotain yksittäistä tilannetta tai tapahtumaa (n=1). Surkeimpia ovat tietenkin poliitikkojen tutkimukset, joilla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa.
Parhaat tieteelliset näytöt ovat oletettavasti lääkärikansanedustajilla ja mahdollisilla dippi-insseillä, jos edustajissa sellaisia edes on.
Aina ei tarvitse osoittaa kykyjään ns. tieteellisillä forumeilla. Monet osoittavat kykynsä jo kouluaikana https://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060215660347_uu.shtml
https://fi.wikinews.org/wiki/Iltalehti_paljasti_poliitikkojen_matematiikan_arvosanat
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000931153.html
Matikkapäätä ehkä tarvitaan esim. isoja taloudellisten kysymyksiä selvitellessä. Tai sitten ei tarvita, ainakaan jos pelaa käteisperiaatteella, kuten edellä linkeistä ilmenee.
Vai että ihan Lauran gradu on nyt syynissä. Mitä hittoa sitä pitää repostella. Laurahan on poliitikko. Sen lisäksi Laura on viksu, mukava, kaunis ja ihan oikea nainen.
Puhutaan vaikka matikan arvosanoista koulun päättötodistuksissa ja y-kirjoituksissa, niiden merkitys poliittisesti on 90-10 eli prosentteina sama. Nykäsen Matti sanoi todennäköisyydeksi tai tsaansiksi fifti-siksti. Matti ministeriksi!
Niin juu, Käteisen matikan numero paljasti jo vuosia sitten että hänellä ei ole pitkäjänteisyyttä. Ihan kuten Stubb ja muut tollot.
On jokseenkin hölmöä, että opettajia,tai jotain journalisteja vielä paremmin, koulutetaan yliopistoissa.
Kyllähän ihmisiä kouluttaa kannattaa, mutta jossain kulkee raja, mikä on taloudellisesti kannattavaa. Jos opiskelu maksaisi opiskelijalle jotain, markkinoilla olisi tasapainohinta.
Nyt kuka tahansa voi opiskella jotain kolttasaamea vaikka sille ei ole tarvetta, ja sitten Valde työllistää että saadaan naiset töihin. 70% julkisen sektorin työntekijöistä on naisia.
Kouluttaa kannattaa, mutta minusta yliopistot kannattaisi jättää varsinaiselle tieteenteolle ja kouluttaa erimerkiksi opettajat seminaareissa, joissa tietenkään opintoja yliopistossa ei laskettaisi miinukseksi.
Aivan, tuo on hyvä ajatus!
Lähetä kommentti