perjantai 10. huhtikuuta 2015

Reippaina käymme rekkain alle

Jari Leino toteaa Uuden Suomen haastattelussa:
Muutoksen resepti järjestelmän uudistamiselle on selvä. Puolue ajaa edustuksellisen demokratian tilalle tai rinnalle niin sanottua suoraa demokratiaa eli sitovien kansanäänestysten käyttöä. Eduskuntavaaliohjelmassaan puolue linjaa, että yli 50 000 kannattajaa saaneiden kansalaisaloitteiden hyväksyminen pitäisi siirtää eduskunnalta kansalle eli kansanäänestyksiin.

– Yritämme taistella puoluekoneistoa vastaan ja tehdä itsemme tarpeettomiksi jossain vaiheessa, Leino sanoo.

– Jos saataisiin sitovat kansanäänestykset käyttöön, niin puolueiden rooli pienenisi aika lailla.
Järkipuhetta, valintani ratkesi tällä. Kuten aiemmassa kirjoituksessani (Virallisia totuuksia 9.4.2015) tutkija timo J Tuikka totesi:
- Puoluejärjestelmä itse on pelannut tämän demokratian kriisin. Puolueet ovat 70-80-luvuilta lähtien alkaneet muuttua ihmisten etujärjestöiksi, joissa on tärkeää päästä kansanedustajaksi, saada paljon ääniä ja mennä hallitukseen.
Demokratia ei ole tässä lääke parempaan, jos demokratialla tarkoitetaan kansanäänestyksiä. Se ei lopeta enemmistön tyranniaa, mutta se lopettaa Puolueen politbyroon (Kepun, Sekoomuksen ja demareitten puoluehallitukset) vallan. Näistä kahdesta haitallisempi on jälkimmäinen. Askel kerrallaan.

3 kommenttia:

Tikkablog kirjoitti...

Tässä kun rapsauttelin toista tölkkiä auki niin otsikosta tuli mieleen vanha ihmetyksen aiheeni onko rekkaa päin ajelu suomalaisten kansallinen erityispiirre? Muistaakseni tahti on Moottori(?)-lehdestä lukemani mukaan noin 1 mälli per viikko vuositasolla. On se aika pauketta.

Kari kirjoitti...

Timo J. Tuikka sanoo 30-vuotta asiaa tutkittuaan löytäneensä lopulta 0-syytä äänestää. Itse päädyin 18-vuotiaana näppituntumalla samaan. Hyvä, että joku on jaksanut asiaa tutkiakin.

Oinomaos kirjoitti...

Suomi voisi monessa asiassa hakea esimerkkejä Sveitsistä eikä Ruotsista.

Arvostan Jari Leinon ja kumppanien tekemää hyvää työtä, "Jari Leino Show" yhtenä esimerkkinä.

Suomalainen poliittinen päätöksenteko on lähinnä huono vitsi, tästä osoituksena pakkoruotsia käsittelevä kansalaisaloite.

Käykäähän äänestämässä, minä kävin jo!